Video: TNGHT in de studio

SusanneW | 4 juli 2012
headlines


Hudson Mohawke en Lunice zijn het meer dan zat dat hiphopproducers van grote labels hun sound ‘lenen’ en richten hun pijlen direct op de grote Amerikaanse markt met hun TNGHT-project.
 
TNGHT
We vroegen ons, na het horen van de voorproefjes op de aankomende TNGHT-release, al af hoeveel moddervette bass er eigenlijk op één ep past. De collega’s van Fact Mag waren blijkbaar ook nieuwsgierig en zochten het kersverse TNGHT-duo op, toen ze samen de Red Bull-studio in Londen waren.
 
Daar bleek dat de samenwerking tussen de Canadees en de Schot niet zomaar voor de leuk is. Hudmo en Lunice hebben er namelijk schoon genoeg van dat hun creatieve en vernieuwende werk blijkbaar erg wordt gewaardeerd door de Amerikaanse hiphopscene, maar dat grote labels vervolgens hun eigen studioproducers inzetten om die sound volledig te kopiëren.
 
Zo werd TNGHT geboren: een project waarmee Hudmo en Lunice de hele experimentele dance- en hiphopscene eens even goed op de kaart willen zetten bij de grote platenbonzen en het publiek in de US of A. Ze vertellen er meer over in deze video. Mohawke kondigt trouwens ook aan dat zijn eigen nieuwe album zo goed als klaar is.


Zelf meemaken of de gemiddelde speaker het TNGHT-geweld kan verwerken? Dat kan zondag 26 augustus op het Lockdown Festival in Amsterdam.

Facebook TNGHT

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws