Eerste namen STRP Biënnale

Jesse | 27 december 2012
headlines

Modeselektor, SBTRKT, Hudson Mohawke, Ryoji Ikeda en Martyn. Een eerste greep uit de namen die aantreden tijdens de STRP Biënnale van 1-10 maart.

STRP Biënnale 2013 is een totaalevent waarin naast kunst en technologie, ook experimentele popcultuur en wetenschap samensmelten. Alle disciplines met oog op de toekomst komen aan bod. Van elektronische muziek, performances en film tot installatiekunst, design en robotics. Vrijdag 1 maart is de openingsavond met een speciaal programma, waarvoor ze de spanning nog even opbouwen. Zaterdag 2 maart komen de liefhebbers van dance en elektronische muziek aan hun trekken met optredens van onder andere Modeselektor, SBTRKT (DJ set), Hudson Mohawke (DJ set), Apparat (DJ set), Lunice, Martyn (DJ set), Mala in Cuba, Machinedrum, Eprom, Holy Other, Petite Noir, Jameszoo en Piro.

Vrijdag 8 maart brengt kunstenaar Ryoji Ikeda de Nederlandse première van zijn nieuwste totaalperformance Superposition. Gevolgd door de wereldpremière van Martyns nieuwste live show waarin hij wordt bijgestaan door de Eindhovense kunstenaar Erosie en de Franse filmmaker Xavier Magot. Zaterdag 9 maart staat opnieuw Ikeda in de spotlights. Het overige programma van het tweede weekend wordt in het nieuwe jaar bekend gemaakt!

Naast live optredens en performances verandert één van de grote hallen van het Klokgebouw tien dagen lang in een City of Cyborgs. Gerenommeerde internationale kunstenaars en ontwerpers als Revital Cohen, Marguerite Humeau, Daito Manabe, Ief Spincemaille, Neil Harbisson, Jordi Puig, Lucas Maassen, Johnny Hardstaff, Gustav Hoegen en vele anderen tonen recent of nieuw werk waarin mens en machine op verrassende wijze met elkaar vergroeien.

Een ander spraakmakend installatieproject belooft The New Machine Era te worden. Een eerste proeve van een 'proeftuin voor 2018' waarvoor diverse teams van low-tech doe-het-zelvers en artistieke techneuten tientallen zelfgebouwde machines met elkaar verknopen tot één groot Rube Goldberg-achtig spektakelstuk.

De 6e editie van STRP vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 10 maart in het Klokgebouw aan de Philitelaan op het Strijp S terrein in Eindhoven. Vroege beslissers bestellen hun early bird tickets online via www.strp.nl. Zolang de voorraad sterkt. Aan de deur zijn de tickets wat duurder. Wie alleen de expo wil zien kan aan de deur terecht.

Meer info op www.strp.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws