Daft Punk-koorts

SusanneW | 22 maart 2013
headlines


Applaus voor de marketingcampagne van het Franse robotduo! Er komt een nieuw album aan van Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter en dat zullen we weten.
 

Lekker mysterieus en telkens een piepklein stukje van de puzzel rond het nieuwe album van Daft Punk, zo lust het internet het graag. Bijna hysterisch verslindt het web de onverwachte reclamefilmpjes, uitgelekte snippers van een track of verse afbeeldingen op de Daft Punk-website. In de afgelopen dagen verschenen er posters in allerlei steden around the world, waarna Mixmag opriep tot een #DaftPunkWasHere Twitterstorm, voor mensen die de poster gespot hadden. Hoe het vierde album van het duo ook zal uitpakken; de marketeers achter dit plan verdienen in ieder geval een lintje en een dikke bonus.
 
De stand van zaken (ja, ook wij beginnen nu toch wel heel nieuwsgierig te worden): Daft Punk heeft onlangs getekend bij het platenlabel Columbia, dat het album met dertien nieuwe tracks ‘binnenkort’ zal uitbrengen. Artiesten als Nile Rodgers (Chic), Chilly Gonzales, Panda Bear en discopionier Giorgio Moroder hebben in de afgelopen maanden allemaal gemeld dat ze met de robots in de studio hebben gezeten. Of die collaboraties ook terug te horen zijn op het album is nog niet duidelijk. In een reclamefilmpje bij het tv-programma Saturday Night Live was een paar weken geleden het enige muzikale voorproefje tot nu toe te horen.
 
Nog even afwachten dus. En posters bekijken….

Parijs
 

Miami

 
New York


 Londen

 


Kleine poster, zomaar verschenen bij iemand op kantoor.

 Daft Punk brengt blijkbaar zelfs huisbezoekjes aan fans om hun nieuwe album onder de aandacht te brengen!

*Update*  Pitchfork meldt dat de albumtitel 'Random Access Memories'  is en dat het album 21 mei uitkomt. Een voorproefje op de eerste track 'Get Lucky', kun je hier beluisteren.

Website Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws