House top 1000

frank | 15 april 2013
headlinesInmiddels is de House Top 1000 niet meer weg te denken uit de jaarlijkse programmering van radio Fresh FM. Dit jaar zal de vierde editie van de lijst, met de 1000 beste house platen ooit gemaakt, uitgezonden worden tijdens het Pinksterweekend. Vrijdag 17 mei tot en met maandag 21 mei.
 
Dit weekend start het stemmen voor de lijst. Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur kunnen luisteraars van Fresh FM weer stemmen op zijn of haar favoriete houseclassics. Vorig jaar ontving Fresh FM meer dan 106.000 stemmen via de website. Natuurlijk is het streven om dat aantal te overtreffen, zodat er een nóg completer overzicht gemaakt kan worden van de populairste housetracks aller tijden.
 
Housemuziek is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekscene. In 1985 begon het allemaal kleinschalig. Undergroundclubs in Chicago, New York en Detroit stonden aan de wieg van, wat later bleek, de meest invloedrijke muziekstroming sinds de rock 'n roll.
 
Fresh FM ziet de House Top 1000 als een eerbetoon aan de muziekstroming house. In 82 uur worden niet alleen de populairste platen gedraaid, maar wordt ook de geschiedenis van house herleefd. De luisteraars kunnen stemmen op favoriete tracks via de website van Fresh FM, www.fresh.fm. Daar is een uitgebreide lijst met platen te vinden waar zij titels kunnen ranken. Ook is er een mogelijkheid om zelf platen toe te voegen. Via een speciale uitzending, op vrijdagmiddag 12 april, werd de stemlijst gelanceerd.
 
Fresh FM is in de Randstad te ontvangen via 95.6 FM (Haaglanden), 95.7 FM (Groot Amsterdam), 95.9 FM (Haarlemmermeer) en 103.4 FM (Utrecht). Ook via internet is Fresh FM te beluisteren door middel van de diverse livestreams op www.fresh.fm.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws