JFTR: 'idee Club Judge is gejat'

Peter Güldenpfennig | 29 november 2013
headlines


Het Rotterdamse bedrijf Just for the Record claimt dat het idee van Club Judge om een wereldwijde partyagenda te maken, van hen af komt. Dit meldt De Telegraaf vrijdag.

Clubjudge.com is een internationaal danceplatform waarop clubbers onder andere hun favoriete uitgaansgelegenheden kunnen beoordelen en waarop ze kunnen zien waar de dichtstbijzijnde club is. De site raadt jou events en muziek aan op basis van wat jij leuk vindt. De site is in samenwerking met dj Tiësto opgezet. Just for the Record is een soortgelijke website.

Club Judge gaat vanavond online, maar Just for the Record eist dat de nieuwe site offline wordt gehaald. Het Rotterdamse bedrijf dreigt anders met een rechtzaak. Just for the Record is namelijk al langer online en stelt dat er 'veel te exacte overeenkomsten zijn in details en ontwerp.' Het bedrijf erkent wel dat ook andere partijen een dergelijk platform kunnen bedenken en opzetten.

Joel Goudsmit van Club Judge laat (ook namens Tiësto) weten dat hij de bewering dat het idee gejat zou zijn, onzin vindt. 'Ideeën stelen bestaat niet in deze tijd van het worldwideweb, waarin alles voor iedereen toegankelijk is. Ik ken het bedrijf niet en de site ook niet. Volgens mij is dit een loos dreigement waarmee ze wat extra aandacht voor hun site willen genereren', vertelde hij aan De Telegraaf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws