5 Festivals van 2013 die je niet had mogen missen

Rick Francissen | 30 december 2013
headlines


2013 had een lente en zomer vol met grote, minder grote, maar allemaal erg leuke festivals. Wij bezochten er een heleboel het afgelopen jaar en we kunnen niet anders zeggen dat Nederland en België, ondanks het af en toe tegenvallende weer, voor iedere festivalganger wat te bieden heeft.

Er zijn altijd een paar festivals waar je lang van tevoren naar uitkijkt en die je absoluut niet wilt missen. Ook wij hebben zo onze favorieten en hebben onze vijf meest favoriete festivals van dit jaar op een rij gezet.

Defqon.1

We beginnen met Defqon.1, meteen een festival van een flink formaat. Een waanzinnige line-up en een verscheidenheid aan genres? Check. Prachtige licht- en vuurwerkshows? Check. Een perfecte festivalsfeer? Check. Kortom, alle ingrediënten voor een succesvol festival waren aanwezig. Ook de strakke organisatie en goede service zijn punten waarop het festival lof verdient. Defqon.1 is hét festival voor liefhebbers van de hardere stijlen.

Awakenings Festival

Aan techno-festivals ook geen tekort deze zomer. Ook lijkt het erop dat techno en deephouse aan een opmars bezig zijn op festivals waar je normaliter andere genres voorgeschoteld krijgt. Zo krijgt XO (Extrema Outdoor) komend jaar bijvoorbeeld een techno-stage erbij. Op Awakenings hoorde je ook van alles voorbij komen. Van tech-house tot schranz, van alles was hier te vinden. De enorme verscheidenheid aan genres maakt dit ook een festival dat voor veel mensen interessant is. Voor de muziekkenners was dit dé place-to-be, want de ariesten die de organisatie wist te strikken behoorden tot de top. Awakenings was simpelweg een must om te bezoeken.

Tomorrowland

Voor velen hét festival van het jaar. Dit bleek wel uit de kaartverkoop, want binnen één seconde waren de kaarten in de voorverkoop er doorheen. Niet voor niets dat de organisatie daarom besloten heeft hetzelfde concept dit jaar naar Amerika te brengen, en voor Tomorrowland maar liefst twee weekenden te organiseren in 2014. Verder is Tomorrowland de koning in het aankleden van een festival, want je bent werkelijk in een andere wereld als je op dit festival rondloopt. Als bezoeker heb je dus de tijd van je leven, maar ook de dj's kijken altijd uit naar een set op het festival. Heel de dance-scene komt dan ook elk jaar eind juli in België bij elkaar om te genieten. Een mijlpaal voor iedere dj en een festival wat je niet mag missen ongeacht je muzieksmaak, want hier kun je, ondanks de grote vertegenwoordiging van progressive en electro, ook gewoon naar een techno-, trance- of hardstyle-stage.

Mysteryland

De Nederlandse versie van Tomorrowland, maar dan een stuk kleinschaliger en hierdoor intiemer. Door de iets andere opzet is er ook meer ruimte voor meer aparte zaken zoals een barbier waar je je midden in het bos door kan laten scheren. Mysteryland bestaat inmiddels twintig jaar en is hiermee een van de oudere festivals in Europa. Het succes is inmiddels al overgewaaid naar Chili en ook in de VS zal Mysteryland dit jaar zijn intrede doen in de legendarische Bethel Woods waar ooit het Woodstock festival plaatsvond. Het zeer succesvolle concept van Mysteryland staat dus als een huis. Hier moet je absoluut een keer geweest zijn.

Q-Base

De locatie van een feest is meestal zet meestal de toon voor de sfeer ervan. Hoe tof is het daarom dat Q-Base gevestigd is op een oud vliegveld. Verschillende area's verdeeld over hangers, bunkers en landingsbanen zorgen voor een fantastische sfeer. Absoluut de moeite waard om naar onze oosterburen te rijden voor Q-Base. Ook de line-up op dit festival is zeker niet de minste en leest als een wie-is-wie binnen de hardere stijlen. Het perfecte festival om een dag en een nacht helemaal uit je plaat te gaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws