Vijf vrouwelijke dj's die mannen omver blazen

Nikki Veerbeek | 3 juni 2014
headlines


Vrouwelijke dj's zijn schaars. Spijtig, maar waar. En wannabe's als Paris Hilton doen de reputatie van vrouwelijke dj's ook geen eer aan. Maar dat de EDM-scene een mannenwereld is, houdt niet in dat er niet een paar dames zijn die heren achter de draaitafels omver blazen. Wij maken een top vijf van vrouwelijke dj's die hun mannelijke collega's in de schaduw zetten.

1. Carita la Niña

CLN

Met stipt op één de Amsterdamse Carita la Niña. Chuckie bestempelde haar als de 'First Lady of House' en zelfs over de grenzen herkennen ze haar ongekende talent: miss Beyoncé herself koos haar remix uit van 'Blow'. Check ook haar Love & Destruction-podcast

2. DJ Korsakoff

DJ Korsakoff, de alias van Lindsey van der Eng, verdiende haar sporen ruimschoots met melodieuze hardcore. De platinablonde dj mocht haar draaikunsten op bijna elk harder feestje die er toe doet wel eens vertonen en scoorde ook nog een aantal hits.

3. DaY-már

daymar

DaY-már is een graag geziene gast op hardcore- en hardtechnofeestjes en zette een krabbel onder een contract met Masters of Hardcore. Je kunt haar blindelings herkennen aan haar unieke stijl, deze dj/producer heeft namelijk maar liefst 28 tatoeages en piercings.

4. Miss Djax

missdjax

Miss Djax is een oude rot in het vak. De Eindhovense 'Acid Queen' draait al sinds 1978 (!) aan de weg, haar label Djax Records bereikte dit jaar de 25-jarige mijlpaal en het lijkt erop dat deze vrouwelijke pionier nog lang niet van plan is het bijltje erbij neer te gooien.

5.DJ Lady Aïda


Lady Aïda maakt al vanaf 1989 furore in de Nederlandse dancescene met (tech)house en electro. De laatste jaren is ze voornamelijk druk met haar dj-school in Eindhoven, waar ze de nieuwe generatie de kneepjes van het vak leert.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws