Beatport gehackt?

Eveline Meijer | 27 november 2014
headlines


Beatport is gehackt door een groep die zichzelf de Syrian Electronic Army noemen. De groepering is de hele dag al in het nieuws vanwege websites die door hun gehackt zijn. Beatport is het laatst bekende slachtoffer.

De hack is vreemd genoeg niet bij iedereen te zien, maar op social media worden er verschillende meldingen gedaan. Ook op de redactie bij Clublife Magazine krijgen een aantal mensen een pop-up te zien, waarin staat: 'You've been hacked by the Syrian Electronic Army(SAE)'. De enige optie is op 'Ok' klikken, waardoor je vervolgens wordt doorgestuurd naar een afbeelding op imgur met het logo van de hackers-groepering. Beatport heeft nog geen reactie gegeven op de verschillende meldingen, wanneer de website weer werkt is niet duidelijk.

Oorzaak

Volgens Elsevier, die eerder vandaag ook gehackt werd, is het programma Gigya gehackt. Dit is een programma waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden met social media-accounts zoals Facebook en Twitter. Als het programma door de website wordt uitgeschakeld, is deze weer bereikbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws