SFX krijgt $90 miljoen aan investeringen

Mark Hofman | 23 september 2015
headlines


SFX Entertainment bevond zich in slecht weer, maar door nieuwe investeringen schoot het aandeel weer omhoog. De entertainment-organisatie heeft een investering van 90 miljoen dollar gekregen 'ter ondersteuning van nieuwe initiatieven'.Eind augustus werd er door Amerikaanse analisten voorspeld dat er een faillissement aan zat te komen.

SFX Entertainment is gigantisch groot in de entertainment wereld en is in Nederland onder andere de eigenaar van ID&T, Amsterdam Open Air, Paylogic en nog veel meer.

Het bedrijf laat weten een investering te hebben gehad van 60 miljoen dollar en daarbij nog 30 miljoen dollar door middel van een herinvestering. Dat zijn geen verkeerde bedragen. Sillerman, eigenaar van SFX, laat weten dat de investering het vertrouwen van de aandeelhouders vertolkt. Het geld gaat gebruikt worden voor nieuwe initiatieven die SFX gaat ondernemen. De investering helpt SFX op korte en lange termijn waarmee het bedrijf zich weer kan gaan concentreren op het produceren van ondermeer grote festivals.

Ondanks dat al het geld is binnengekomen is er een speciaal comité aangesteld dat onderzoekt of er mogelijke onderdelen verkocht kunnen worden of zelfs het hele bedrijf. Een kanshebber op de overname is Live Nation, de concurrent van SFX. Live Nation is de grootste entertainment onderneming ter wereld en is op Nederlandse bodem eigenaar van Down The Rabbit Hole, Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop. Live Nation heeft tot 2 oktober de tijd om een beslissing te maken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws