Moombahton

Partyscene Redactie | 23 november 2011
headlines

108 Moombahton is de nieuwe sexy avond van Tivoli. Dit superdansbare genre ontstond bij toeval toen de Amerikaanse dj Dave Nada een remix van ‘Moombah’ (Chuckie) op tweederde van het tempo (108 BPM) afspeelde. De rest is geschiedenis: de muzikale mengelmoes van dirty Dutch house, Zuiderse reggaeton-ritmes en alles wat daartussen ligt zorgt wereldwijd voor broeierige dansvloeren!
moombahton
Moombahton heeft een woeste muzikale groei doorgemaakt waarbij behalve tropische invloeden en house ook andere genres hun intrede gedaan - dubstep, reggae en jungle bijvoorbeeld. Na een zomer in de underground gebroeid te hebben, met een succesvolle try-out tijdens RAUW!, is het nu tijd voor een terugkerend feest te doen in de clubs en brengen Bomb Diggy en Manyana Manyana 108 beats naar het Utrechtse Tivoli.

Om het geheel vakkundig af te trappen wordt er een dubbele headline gepresenteerd.. FERALisKINKY en The Bumps, beide graaggeziene gasten uit het Londense club en Global Bass circuit. De excentrieke dj en mc FERALisKINKY, een legende uit de UK dance en rave scene, stond afgelopen zomer nog op Joost van Bellen’s Valtifest. Haar selectie van Moombah is geworteld in the ragga en dancehall. Ook de tweede headliner is daar ook niet vies van getuige zijn laatste EP “On the Wagon”, waar zelfs Barrington Levy om de hoek komt kijken. Als host van de maandelijkse Club Popozuda avonden weet hij zonder meer hoe hij het publiek uit zijn plaat moet laten gaan.

Naast deze twee internationale dj’s zullen de hosts Tommy Tequila en Cafe de Calaveras ook allebei een set draaien. Tommy Tequila, onderdeel van de fameuze Amsterdamse dj-crew Bomb Diggy, en Café de Caleveras, aka Tommi, maken regelmatig de Nederlandse festivals en podia onveilig met World 2.0 en Global Bass. Lowlands, DanceValley, Extrema Outdoor, Melkweg en vele andere locaties hebben al gefeest op hun muziek; nu is tijd om de nadruk op Moombahton te leggen!

Enne.. omdat het de eerste editie is, heeft Tivoli de toegang lekker laag gehouden, voor slechts zeven euro heb je een geweldige avond!!

Check hier een promo mix van Tommy Tequila waarin Moombahton in al haar subgenres voorbij komt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws