Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 maart 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

De spoeling is wat dun, dit weekend met internationale topartiesten in ons land. Maar wat geeft dat, na een overweldigend 5 Days Off? Daarbij: de lente breekt aan, en het festivalseizoen start over een paar weken alweer. Voor de diehard clubbers is er natuurlijk wel wat te beleven, waarvan hieronder een overzichtje …

 

 

Wat: Hartslag.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 16 maart.

Line-up:

Grote Zaal: Harde Baas, Pan-Pot, Sebastian Radlmeier, UlsT

Kleine Zaal: Hans Koning, Semtexx, Uformer.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Pan-Pot is een Berlijns duo dat er lustig op los draait. Tassilo Ippenberger en Thomas Benedix zijn prominent aanwezig aan de top van de electronische dancescene. Kolossale techno tracks die overlopen van statische, kloppende baslijnen is wat zij het liefste de zaal in smijten. Als ze niet in de studio zijn, dan touren ze wel met hun dansvloergeoriënteerde sets waarin zij moeiteloos switchen tussen techno, house en alles daar tussenin.

 

Simplon

Wat: Sessions.

Locatie: Het Schieblock, Rotterdam.

Datum: vrijdag 16 maart.

Line-up: D-Ribeiro, Eelco Dane, Manuel Tur, Nico Murse, Niels Trotsenburg.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Manuel Tur. Sessions (of Kiparski voor z'n ouders) released en remixt al vanaf z'n 16e op diverse internationale labels, waaronder Freerange, Drumpoet Community en zijn eigen label Mild Pitch. Maar ook samen met Dplay, of met Langenberg onder hun moniker Ribn brengt hij regelrechte pareltjes uit. Zijn producties kunnen het best bestempeld worden als diep, warm en meeslepend. Dit is dan ook terug te horen in zijn live performances. Met een twee uur durende set zal hij op deze avond Het Schieblock in vuur en vlam zetten.

 

Wat: Audio Culture.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 16 maart.

Line-up: 2562, Audio Culture, Martyn.

Entree: Passe partouts: 17 euro.

Bijzonderheden: Twee absolute Nederlandse helden, als we spreken over progressieve elektronische muziek, zijn vanavond in de hoofdstad te bewonderen. De een woonachtig in Washington DC, de ander in Berlijn. Martyn en 2562 staan vanavond in club Trouw tijdens Audio Culture; voor de fans van de betere en diepere dansbare dubstep en techfunk.

Wat: Jungle Galaxy Rewind.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 17 maart.

Line-up:

Jungle & Drum & Bass: Chase, Esta, Falcon, Icicle, Rosco, Switch

Beats & Breaks: J. Smoke, Nemon, Twilight Circus Dub Sound System.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Nijmegen's meest legendarische Drum & Bass avond keert voor 1 keertje weer terug en zullen alle usual suspects aanwezig zijn voor een onvervalst feestje in het oude thuishonk Doornroosje. Het klassieke artwork en de flyers en posters op gerecycled papier keren weer terug, net als toen met design van Esta herself. Uiteraard wordt de muzikale invulling zoals het een reunie betaamd door de kopstukken van het Jungle Galaxy era verzorgd. Esta, Rosco, Icicle, Chase, Switch, Falcon, Nemon, Johnny Smoke en Twilight Circus Dub Soundsystem: ze zullen er allemaal zijn en hebben er een goed potje zin in! Mooie bijkomstigheid is dat het precies 6 jaar geleden is dat de Jungle Galaxy haar laatste editie beleefde, namelijk op 17 maart 2006. Amen to that brother!

Doornroosje

Wat: Rotterdamse Rave.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 17 maart.

Line-up:

Area 1: Justin Patti, Karim Soliman, Nonce, The Advent

Area 2: James D, Martinos Tsavidis.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag 17 maart komen alle Ravers bij elkaar in het Cultuurpodium Perron voor de voortzetting van de grootste Rotterdamse Rave ever! Met onze locale helden en gast dj: The Advent gaan we in beide zalen alle soorten techno draaien die er bestaan.

In de hoofdzaal beginnen we met deephouse en sluiten we af met hard techno terwijl we in de kleine zaal het precies andersom doen. De best verkleedde RAVER wint een gastenlijst plek voor de volgende editie.

Wat: Electric Café.

Locatie: Patronaat Café, Haarlem.

Datum: zaterdag 10 maart.

Line-up: C-Jay, Fady Ferraye.

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: C-Jay’s Electric Cafe staat garant voor kwaliteits progressive en techno met een vleugje deephouse. Voor deze editie niemand minder dan Fady Ferraye, resident van Hurly Burly en de Libanese club B018. VJ Hans Bijloo tovert het Café weer om voor een maximaal club gevoel op intiem huiskamer formaat.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws