Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 26 augustus 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Double dip of niet; hele volksstammen hebben zaterdag 75 Europese pietermannen over voor het sprookjesachtige festival Mysteryland. Niet geheel onterecht, al kan het toch wel een beetje minder ID&T? Maar goed, mocht je geen rijke pappa hebben, of je loon nog niet hebben ontvangen, dan zijn er nog legio andere mogelijkheden; festivals en clubnachten, om te feesten. Vergeet alleen je plu niet!?

 

 

Wat: Klinch.  

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 augustus.

Line-up: Daniel Wang, Optimo, Alfabet - Tom Trago & Steven de Peven, live: Renkas.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Oliebollen eten in augustus kan makkelijk volgens Eastpak. Eastpak viert namelijk het begin van het nieuwe jaar aan het einde van de zomer. Daniel Wang, Optimo, Alfabet - Tom Trago & Steven de Peven en Renkas (live) zorgen voor een strakke line up. Het kan dus niet anders dat dit een jaarwisseling wordt om nooit te vergeten.

Melkweg

Wat: Blackout.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 26 augustus.

Line-up: Black Sun Empire, Ed Rush, Maurius, Pythius, Rido, MC Dart

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum ‘n’ bass- en dubstep-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Met vanavond: levende legende Ed Rush! De koning van drum ‘n’ bass-land is verantwoordelijk voor Creeps, The Original Doctor Shade en Wormhole, klassiekers met een sound die nog zwarter is dan het vinyl waarop ze verschenen. Uit Praag komt Rido met muziektheoretisch verantwoorde drum ‘n’ bass, want de man is tevens klassiek componist. Utrechts talent en Bitter Lemon-verslaafde Pythius verzorgt vanavond het betere abandoned-spaceship-gevoel en natuurlijk zijn de mannen van BSE er zelf ook!

 

 

Wat: Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 27 augustus.

Line-up:

Area 1: Derrick May, Pure

Area 2: Jayton, Manuel Zeeman, Sinan Alakus.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na 5 jaar afwezigheid kunnen we 'The Innovator', zoals technopionier Derrick May liefdevol wordt genoemd, terug verwelkomen in het knusse Roosje. Hij zal net als de vorige keer 4 uur lang de pannen van het dak gaan rocken zoals alleen de 'Miles Davis of Techno' kan. Onze eigen pionier Pure opent deze waanzinnige avond en de heren van Kiesch zullen de achterzaal voorzien van de prachtigste deep house & disco. Een hoogtepunt in the making!

 

 

Wat: Voltt loves summer.

Locatie: NDSM-Werf, Amsterdam.

Datum: zaterdag 27 augustus.

Line-up:

Y Stage: Bart Skils, Live: Paul St. Hilaire aka Tikiman, Scuba, Magda, Live: Polder, Loco Dice, Paul Ritch, The Advent

X Tent: Live: Mohlao, Actress, Benoit & Sergio, Live: Minilogue, Koze, Henrik Schwarz, Mathias Kaden.

Entree: 39 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 27 augustus vindt voor de zesde maal het Voltt loves summer festival plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. Op de monumentale en karakteristieke IJ-helling van deze voormalige scheepswerf, met als achtergrond de skyline van Amsterdam, kun je de hele dag genieten van een keur aan nationale en internationale artiesten. Op twee podia aan het water wordt alles uit de kast gehaald om er een memorabel en vooral gezellig muzikaal spektakel van te maken.

 

Wat: Mysteryland 2011.

Locatie: Voormalig Floriadeterrein, Hoofddorp.

Datum: zaterdag 27 augustus.

Line-up: O.a. Derrick May, Joris Voorn, Kevin Saunderson, Richie Hawtin, Rodriguez Jr, Todd Terry, Dave Clarke, James Ruskin, Marcel Dettmann, Marcel Fengler, Modeselektor

Entree: 75 euro.

Bijzonderheden: Lachen in een gekraakte theatertent door de Tjerhakkers, op ontdekkingsreis in het sprookjesbos overgenomen door 'The Cockadoodles'. Dansen bij A-Trak, superster-dj onder andere bekend als een van de mannen van de dansvloermeejoeler 'Barbra Streisand'. Tot rust komen met de meditaties in de Healing Garden en samen biechten in oneerbiedige biechthokjes, maar pas nadat je een zelfgestookt shotje Absinth hebt genomen. Elk jaar keren duizenden bezoekers van Mysteryland naar huis met een miljoen unieke verhalen. Elk verhaal is ongelooflijk maar waar, toch is er geen enkele die de hele beleving van het festival compleet samenvat. Deze editie biedt niet alleen een breder creatief programma dan ooit, ook muzikaal biedt Mysterland een explosie aan elektronische stijlen van cutting edge dubstep, hiphop en disco tot 'the cream of the crop' van internationale namen op het gebied van house, techno en electro..

 

Mysteryland

 

Wat: Cadenza showcase.

Locatie: Boomerang Beach, Scheveningen.

Datum: zaterdag 27 augustus.

Line-up: Ernesto Ferreyra, Michel Cleis, Reboot

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Eind augustus komt Ibiza's meest populaire avond van dit moment naar het Scheveningse strand voor een ongekende primeur! Op zaterdag 27 augustus host Boomerang Beach namelijk een officiële Cadenza Showcase avond afkomstig van het fameuze label van Minimal Techno legende Luciano. De heren van Cadenza zullen vanaf zonsondergang een meeslepende en ongekende muzikale tour verzorgen tot in de vroege ochtend uren!

 

Wat: Perron 0.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 27 april.

Line-up: Speedy J

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Misschien wel de meest succesvolle technoproducer en live-act van Nederland, Jochem Paap alias Speedy J, treedt zaterdag op in zijn hometown Rotterdam. Aangezien er voor muziekliefhebbers van elektronische muziek met een beetje diepgang weinig anders te beleven is, komend weekend in de Maasstad, is dit marathonoptreden (van 00:00 tot 07:00 uur!?!) eigenlijk niet te missen.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws