Bird Rotterdam opent de deuren

Partyscene Redactie | 25 augustus 2011
headlines

Nieuw jazzpodium in Maasstad  

Vrijdag 2 september opent onder de Hofbogen in Rotterdam jazzpodium Bird. Optredens van niet alleen jazzartiesten, maar van allerlei muzikanten die hun roots in de black music hebben, clubavonden en een Italiaanse keuken zijn de ingrediënten van dit nieuwe podium.

In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie met bekende clubs zoals café de Drie Bogen en café De Toog. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika.

Vrijdag 2 september opent onder de Hofbogen in Rotterdam jazzpodium Bird. Een kwaliteitspodium én restaurant waar jazz het uitgangspunt vormt. Optredens van niet alleen jazzartiesten, maar van allerlei muzikanten die hun roots in de black music hebben, clubavonden en een Italiaanse keuken zijn de ingrediënten van dit nieuwe podium.

Bird wil dit jazzverleden niet alleen nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21e eeuw. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin en funk, hiphop, afrobeat, en elektronica, vormen daarom het uitgangspunt van de muziekprogrammering, aangevuld met andere, aan jazzgelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

Op vrijdag 2 september wordt het startschot gegeven voor Bird met een live-optreden van een bijzondere internationale gast. Aansluitend kan er tot diep in de nacht gedanst worden. Een week later, op vrijdag 9 september, viert Strange Fruit haar zesjarige bestaan met een optreden van o.a. Dego, bekend als producer van 4Hero.

Check de website van Bird voor meer toffe avonden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws