Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 29 juli 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Blame it on the rain ...

Festivalletje hier, after party'tje daar. Meer heb je toch niet nodig? Okay, die zon en minimaal 25 graden. Helaas, dat gaat hem komend weekend niet worden. Maar ach, bij Rockit hebben ze gewoon een zeiltje gespannen. Blijf je lekker droog.

 

Wat: Innervisions - Pitch Black Edition

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 29 juli.

Line-up: Dixon.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De Dixon all nighter in TrouwAmsterdam komende vrijdag wordt weer een Pitch Black editie, hetgeen betekent: ‘no lights, just music’. En wat voor een muziek?! De Duitse housemeester draait all nite long zijn meest dierbare, zweterige en diepe houseplaten met een hypnotische feel. Helaas voor de ticket- en gastenlijstlozen is dit feestje al maanden sold out. Maar hey, gelukkig is er nog zoiets als Marktplaats!?

 

 

Wat: Dekmantel goes Beach.

Locatie: Naturel, Scheveningen.

Datum: vrijdag 29 juli.

Line-up: Ripperton, Casper Tielrooij, Thomas Martojo & Michael Jacques.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Volgende week vindt het vierde strandfeest van dit seizoen plaats voor de jongens van Dekmantel in Scheveningen. De Zwitserse superproducer Ripperton (hij heeft ondermeer releases uitgebracht op labels zoals Planet E, Music Man en Wagon Repair) draaide als DJ een maand geleden al finaal het dak af van de Whoosah, ditmaal mag hij het proberen in zusterstrandtent Naturel.

 

 

Wat: Rockit Open Air.

Locatie: Recreatiecentrum Maarsseveense Plassen, Maarssen.

Datum: zaterdag 30 juli.

Line-up: o.a. Simian Mobile Disco, Cari Lekebusch, Ben Sims, Paul Mac, Surgeon, Alex Under, Todd Terje, Agoria, Live: Fairmont, Live: Pantha du Prince, Ellen Allien, Grégory, Derrick May

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Prachtig festivalweer, 23 graden en volop zon wordt het niet aanstaande zaterdag. Maar droog wordt het wel en dat voelt als een verademing. Wegens de wisselvallige voorspellingen en met de editie van 2008 nog vers in het geheugen, is na lang wikken, wegen en tobben afgelopen weekend besloten om het terrein van Rockit Open Air anders in te delen.

Bij de nieuwe indeling is besloten om het Rockit podium, dat altijd een open area is, dit jaar te overkappen. Ook de plek is veranderd en bevindt zich nu in het midden van het terrein.De indeling heeft ook als gevolg dat de areas die op het water gebouwd zouden worden nu naar het vaste land zijn verplaatst. Het gevolg hiervan is dat 'The Art Of' komt te vervallen en dat 'Great electronic beats' en 'Foxes & Wolves' worden samengevoegd.

De lange termijn verwachtingen waren vorige week nog goed. Maar de dagen met regen veranderde bijna elke 4 uur. Op een bepaald moment moet de productie beginnen met bouwen en is het zekere voor het onzekere genomen. Mocht het dan toch regenen dan kunnen alle bezoekers overdekt door blijven feesten..

DV 2001

Wat: Rockit Open Air after party.

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 30 juli.

Line-up: Erik Heijting, Darko Esser, Kaiserdisco, Surgeon, Remy, Cari Lekebusch

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Traditiegetrouw kan dit jaar de Rockit Open Air festivaldag weer heerlijk worden voortgezet in Club Poema in hartje Utrecht, op 5 minuten loopafstand vanaf de pendelbus halte. De fijne, intieme locatie blijkt al jaren de perfecte plek om je laatste energie te geven tot in de vroege uurtjes. Zoals gebruikelijk neemt FCA-Music bovendien weer een paar nationale en internationale grootheden van het festival mee.

 

 

Wat: Bla Bla - Cadenza Night.  

Locatie: Studio 80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 30 juli.

Line-up: Andrea Oliva, Bas Amro, Daniel Sanchez, Mirko Loko.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Aangezien de zomer in volle gang is heeft Bla Bla ervoor gekozen om de aankomende editie in het teken te zetten van zomerse, zwoele muziek met een Bla Bla invites Cadenza. Cadenza is wereldbekend en ooit opgericht door de misschien nog wel bekendere Luciano. Het agency bestaat inmiddels uit artiesten die allemaal wereldwijd een naam voor zichzelf hebben gevestigd. Cadenza is deze zomer vooral op het party-eiland Ibiza te vinden maar maakt een extra uitstapje naar Amsterdam voor deze speciale gasteditie van Bla Bla.

Uit de Cadenza stal biedt Bla Bla jullie de volgende artiesten; Andrea Oliva en Mirko Loko, beide afkomstig uit Zwitserland en hebben inmiddels al heel wat dikke releases bij Cadenza op hun naam staan. De avond zal worden ondersteunt door Bla Bla baas Daniel Sanchez en zijn Bla Bla telg Bas Amro.

 

Wat: Appelsap 2011.

Locatie: Oosterpark, Amsterdam.

Datum: zondag 31 juli.

Line-up: Abstract, Ben Westbeech, Benji B, Cinnaman, Full Crate, Juha, Lil Vic, Oneman, SP, Turne, Live: Zo Moeilijk, MC: Hef, MC: Sef.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Appelsap is voornamelijk bekend van de hiphop- en soulacts, maar slaat nu ook de weg in van de elektronische muziek en de moderne jazz. Daarbij zijn ze de samenwerking aangegaan met, jawel: MTV! Dit jaar zal het evenement plaatsvinden op 31 juli in het vertrouwde Oosterpark in Amsterdam.

Dit jaar zullen er dus meer muziekstijlen zijn op het festival en dat gaan ze doen vanuit de hiphoproots. Vorig jaar was de opkomst al gigantisch en daarom wordt het terrein uitgebreid om plaats te kunnen bieden aan alle bezoekers. Er komt één area bij met extra catering en barfaciliteiten.

Appelsap wil wel het kleinschalige gevoel houden en gezelligheid en sfeer is daarom het belangrijkste, naast natuurlijk de te gekke muziek! Dit jaar werken wij als MTV ook mee aan het evenement om er een groots spektakel van te maken.

 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws