Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 8 juli 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Een festivalletje hier, een jubilerende club(avond) daar + een afsluitende strandfeest op zondag. Een fijnere indeling van het weekend in Nederland is toch haast niet denkbaar, zou je zeggen? Have fun!

 

Wat: Pitch x Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 juli.

Line-up: Azari & III, Lupe, Live: Hercules & Love Affair.

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 8 juli, de vooravond van het Pitch festivalweekend in Amsterdam, organiseert het festival samen met de grensverleggende Closer-avond van de Melkweg een zinderende pre-party. De eerste namen op de line-up zijn Hercules & Love Affair en Azari & III, die in The Max zullen zorgen voor een spetterend disco & house extravaganza. In de Oude Zaal host Closer resident Jorn Liefdeshuis een Closer-waardige electronica line-up, die binnenkort wordt aangekondigd.

 

Melkweg

Wat: Welcome To The Future - 6 Years Studio 80.  

Locatie: Studio 80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 juli.

Line-up: Dorine Dorado, Johanna Mercker, Mirella Kroes, Nina Kraviz, Live: Deniz Kurtel.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Studio 80 bestaat zes jaar, dat moet gevierd worden. Op vrijdag 8 Juli vindt er een heuse ladies night plaats tijdens Welcome to the Future, met de meest spraakmakende vrouwelijke artiesten uit het binnen- en buitenland! Deniz Kurtel (Crosstownrebels, Wolf + Lamb, VS) zal voor het eerst in Nederland optreden, verwacht een dikke live set. Niet alleen Deniz, maar ook de wonderschone Nina Kraviz (Rekids, Underground Quality, Rusland) is gonna get you tijdens Welcome to the Future.

Wat: Rauw - 7,5 year anniversary.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 9 juli.

Line-up: O.a.: Aux Raus, Boemklatsch, DiscTwins, Elle Bandita, Joost van Bellen, Junkie XL, Lx Pacific, The Heykids, Wannabe a star, Weltschmerz, Live: Krause, Live: Nobody Beats The Drum

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Rauw, een van de meest succesvolle en populaire dansnachten van Tivoli, bestaat in juli maar liefst 7,5 jaar en is daarmee een van de langstlopende dansavonden in Tivoli én Utrecht. Op zaterdag 9 juli wordt dit jubileum in stijl gevierd met een grootse line-up, onder leiding van Rauw-opperhoofd en disco dino Joost van Bellen en Nederlands boy wonder RipTidE.

Het is een DUBieus en tegendraads jubileum, 7,5 jaar, dat beseft de Rauw-ploeg zich maar al te goed, maar het is ook precies wat je mag verwachten van een innoverende en prettig gestoorde dansnacht die altijd tegen de heersende trends heeft aangetrapt. Rauw is beroemd geworden om de introductie van stijlen en dj's en artiesten waarvan men nog nooit gehoord had en die tegenwoordig headlinen op grote festivals of nog lekker tegendraads in de marge bezig zijn. Boys Noize, Erol Alkan, Digitalism, Laidback Luke, Junkie XL, Tiga, 2Many DJ's en Mr. Oizo zijn slechts een aantal van de vele namen die op de Rauw-affiches hebben gepronkt..

Wat: Planet Rose invites Ben Klock.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 9 juli.

Line-up:

Area 1: Ben Klock, ESHU

Area 2, hosted by Eshu all night long: Daan Anders, ESHU, Ivano Tetelepta, Jocelyn Abell, Roger Gerressen, Tomas Rubeck.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Eindelijk in de return en uiteraard voor een lange set: Ben Klock. Resident van het eerste uur van de meest besproken club van de wereld. We hebben het natuurlijk over de Berghain, de plek in Berlijn waar alles lijkt te kunnen. De plek ook waar het klokje stil lijkt te staan en waar DJ's soms meer dan 10 uur de tijd krijgen voor een set. Klock's marathonsets zijn legendarisch en inmiddels heeft ook de rest van de wereld kennis genomen van zijn unieke talent. Het collectief ESHU, bestaande uit Roger Gerressen , Jocelyn Abell , Ivano Tetelepta en Daan Anders, neemt de rest van het gebouw over. Dat betekent meer dan 8 uur lang de meest vieze, diepe en smerige house en techno van Nijmeegse bodem. Het gelijknamige label komt er aan, vanavond alvast een voorproefje. 

Doornroosje

 

Wat: Pitch Festival.

Locatie: Westergasfabriek (Gashouder), Amsterdam.

Datum: zaterdag 9 juli / zondag 10 juli.

Line-up:

Zaterdag o.a.: Apparat, Buraka Som Sistema, Chromeo Capone, Crystal Fighters, Dâm-Funk, Dekmantel Soundsystem, Floating Points, Gaslamp Killer, Gomes, Henrik Schwarz, Joker

Zondag o.a.: Dorian Concept, Flying Lotus, Gaslamp Killer, Hudson Mohawke, Mount Kimbie, Shadow & Cut Chemist, Tom Trago.

Entree:

Dagkaart: 32,50 euro

Passepartout:  50 euro

Bijzonderheden: Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de eerste editie van Pitch plaats. Pitch richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. In combinatie met de bijzondere festivallocatie is Amsterdam een sfeervol zomerfestival rijker.

Pitch is een avontuurlijk en intiem festival in hartje Amsterdam dat inspeelt op de ontwikkelingen in de pop en dance. De programmering richt zich op een mix van dubstep, beats, (deep)house, pop, disco, UK funky, jazz, elektronica en meer.

Pitch beslaat drie podia: in de Westerunie, in het Transformatorhuis en in de Gashouder. De Westerliefde en het Westergasterras met het bijbehorende plein zijn ook bij het festivalterrein betrokken, zodat er juist ook gelegenheid is om buiten te genieten van de zon, muziek en meer.

Wat: 24 Hour Party People - 6 Years Studio 80.

Locatie: Fuel, Bloemendaal aan zee.

Datum: zondag 10 juli.

Line-up: Boris Werner, Dyed Soundorom, Kerri Chandler, Tim Hoeben

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Na het succes van de vorige feestweek waarbij er vijf jaar Studio 80 werd gevierd, begon het nu uiteraard weer te kriebelen voor het zesjarig bestaan van jouw favoriete club in Amsterdam. Nadat er al flink is gefeest tijdens Katapult, WKND, Welcome to the Future en Voidd, zal dit bijzondere weekend met 24 Hour Party People worden afgetopt op zondag 10 juli bij strandclub Fuel. Voor wie deze editie compleet wil ervaren zijn er 100 exclusieve tickets verkrijgbaar waarbij vervoer per boot naar het strand is geregeld.

 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws