Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 mei 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Opvallend dit weekend is dat, waar je ook woont, in Rotterdam, Scheveningen, Utrecht, Nijmegen, Groningen of Amsterdam, er wel wat te doen is. Met her en der een bups toffe internationale artiesten. Wordt het een bezoekje aan een club, een festival of toch strandtent? Succes met deze luxekeuze!

 

Wat: Dekmantel.

Locatie: Naturel, Scheveningen.

Datum: vrijdag 13 mei.

Line-up: Marcellus Pittman, Casper Tielrooij, Thomas Martojo, Makam, Jan van Kampen.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De eerste editie van Dekmantel goes Beach is op vrijdag 13 mei en dat is gelijk de officiële opening van de mooiste strandtent van Scheveningen, de Naturel! Bij een officiele opening hoort natuurlijk een bijzonder programma, vandaar dat we de uit Detroit afkomstige DJ/producer Marcellus Pittman weer uitgenodigd hebben om bij ons te komen draaien.

 

Simplon

 

Wat: Off Beat.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 13 mei.

Line-up: Cinnaman, Dorian Concept, Mount Kimbie.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De één noemt het glitch-hop, de ander electronica of experimentele beats. Ook de termen post-dubstep en IDM (intelligent dance music) worden weleens gebruikt. Dé nieuwste rage op electronisch gebied. Als het je duizelt door de vage terminologie, wordt het misschien wat helderder als we wat grote namen uit het genre noemen: Flying Lotus, Hudson Mohawke, The Gaslamp Killer. Of je komt gewoon naar Simplon op 13 mei om deze nieuwe stroming te ervaren. Eén ding is in ieder geval duidelijk over Offbeat: Simplon loopt met dit baanbrekende concept op de troepen vooruit. En de artiesten op deze eerste editie liegen er niet om.

 

 

Wat: The Firm.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 13 mei.

Line-up: Bad Company, DMC, Ed Rush, Inter, Lenzman, Nymfo, MC: Dan Stezo, G-Double E, Gomes, Jdaflex. MC: Drew.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Drum & bass en dubstep collectief ‘The Firm’ strijkt aanstaande vrijdag weer neer in de Paradiso. Normaal gesproken is deze oude kerk het toneel voor hippe bands en house dj’s, maar vrijdag zullen o.a. Ed Rush, Bad Company, G-Double-E en Gomes het op haar grondvesten doen schudden.

 

 

Wat: Walk The Line Festival

Locatie: Het Paard, Den Haag.

Datum: vrijdag 13 en zaterdag 14 mei.

Line-up:

Cold War Kids, Akron/Family, Jonathan Jeremiah, Crystal Fighters, The Subs, The Phantom Band, Hundreds, PVT, T3ETH, Erland & the Carnival, Gablé, Kiss Kiss Kiss, Creep, Cloud Control, The Staves, Idiot Glee, Wallis Bird, Royal Bangs, Heidi Spencer and the Rare Birds, Thus:Owls, Pop Up Animal Kids, The Olympic Symphonium, Brasstronaut, Mountains and the Trees, Zeus en DJ Marc Pollen. Young the Giant, The Pigeon Detectives, Dutch Uncles, The Deer Tracks, Broken Records, Colourmusic, Marcus Foster, The Boxer Rebellion, Little Trouble Kids, Arsenal, FOUND, Pitch Blond, Fiction, Low Vertical, Little Comets, Intergalactic Lovers, The Leisure Society, Marques Toliver, Guerilla Speakerz, Boehmer en Bear Driver.

Entree: Dagkaarten: 25 euri. Passepartouts: 40 euro.

Bijzonderheden: Een tweedaags muziekfestival met (inter-)nationale alternatieve muziek. Nieuwe beloftes van morgen, giganten van de underground, singer-songwriters, poppy rockmuziek, rockende indie, uptempo folk-n-roll, vuige electro: je mag alles verwachten wat alternatief, kwalitatief hoogstaand en veelbelovend is.

Walk te Line, een jong en nieuw pop-event van de makers van Crossing Border, zag in 2010 het levenslicht. Na een succesvolle start is het tijd voor de tweede editie op 13 en 14 mei 2011. Met een festivalticket kan je alle podia vrijelijk in- en uitlopen; o.a. de beide zalen van het Paard van Troje, de Supermarkt, de Zwarte Ruiter en Het Nutshuis.

 

 

Wat: Closer @ klinch - Studio Barnhus night.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 13 mei.

Line-up: Studio Barnhus DJ's ft. Petter, Axel Boman & Kornél Kovács, Jorn Liefdeshuis.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Closer vindt elke 2e vrijdag van de maand plaats en staat voor leftwing, crossover electronica. Onder bezielende begeleiding van resident Jorn Liefdeshuis heult het verliefd met shoegaze electronica en nieuwe post-dubstep, het flirt met gevoelige techno en houdt stiekem van progressieve indie.

 

 

Doornroosje

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 14 mei.

Line-up:

Area 1: Len Faki, Pure

Area 2, hosted by Pathfinder & DeventerDubSessions: Aron Friedman, Jason Shae, Pete Bandit, Tim Woestenenk, VJ: Wonderboys.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Planet Rose in Doornroosje Nijmegen is Neerlands langstlopende danceavond bij uitstek. Met een ellenlange lijst helden binnen de elektronische muziek die act de présence hebben gegeven, waaronder Daft Punk, Jeff Mills, Laurent Garnier, Sven Vath en Ricardo Villalobos is zij meer dan uniek in haar poppodium-soort.

14 mei 2011 belooft een knaller van een editie te worden!

In de grote zaal is het roer aan Ostgut-held Len Faki. Met een maar liefst 4 uur (!) durende set zal hij een complete kijk van zijn visie op techno en al haar muzikale ondergrondse varianten geven. Deze zaal wordt uiteraard opgewarmd door Pure, die dit al sinds jaar en dag doet. 7 uur lang dikke kwaliteitstechno met bier uit de fles. Op onze stage, in de oergezellige 2e zaal, druipt de gezelligheid nu al als druppels van t plafond.

 

 

Wat: Alex Under.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 14 mei.

Line-up: Alex Under.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Op de website van Perron is weinig informatie te vinden over de geplande feestjes, maar wat geeft dat? Voor de doorgewinterde house- en technoliefhebber is er momenteel toch maar 1 locatie waar je je muzikale danshart kunt ophalen - en dat is cultuurpodium Perron. Nu nog wat doen aan de pr jongens, en een Watt-scenario wordt vermeden.

 

 

Wat: Symphonica Elektronica Festival.

Locatie: Haarrijnse Plas, Utrecht.

Datum: zaterdag 14 mei.

Line-up: Live: Wicked Jazz Sounds, Aeroplane, Tiefschwarz, Live: Fritz Kalkbrenner, Black Sun Empire, Live: T. Raumschmiere, Mauro Picotto.

Entree: 27,50 euro.

Bijzonderheden: Nachtdieren van Nederland, opgelet! Vanaf zaterdag mogen we weer los in de vrije natuur tijdens Symphonica Elektronica. Het Utrechtse festival trapt het outdoor-seizoen af met een mooie line-up, comedy, absurditeiten, moderne dans en jawel, zelfs goocheltrucs!

Symphonica Eletronica3voor12 Utrecht, NL030 en het Kaasschaaf Collectief verzorgen drie podia op Symphonica Elektronica, dat zaterdag 14 mei zal plaatsvinden bij de Haarrijnse Plas in Utrecht.

De muzikale insteek is lekker breed (‘van techno tot breakbeat, van hiphop tot balkan’). En zowel internationale, als nationale en lokale artiesten gaan hun stinkende best doen om die saaie winterdip definitief uit je systeem te blazen met dikke beats.

Wat: Wildlife Legends.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 14 mei.

Line-up: Efdé, Microove, Tobi Neumann, William Kouam Djoko.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na twee maanden wachten is het eindelijk weer zover! Op zaterdag 14 mei mag je weer de beest uithangen in Studio 80, het is tijd voor Voidd - Wildlife Legends! De beer was flink los toen Thomas Schumacher in Maart langs kwam, maar ook nu ligt er weer een Duitse Wildlife Legend op de loer.

Niemand minder dan Tobi Neumann heeft in zijn overvolle agenda een plekje vrij weten te maken om langs te komen in Studio 80, en we kunnen je verklappen dat hij heel veel zin heeft in zijn 3-uurs set. Vorig jaar stond onze grote vriend nog in de Studio tijdens De Man Zonder Schaduw’s Sunday Spirit, en na ruim een jaar wachten komt hij eindelijk weer terug!

 

 

Wat: 6 Years Strange Fruit

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 14 mei.

Line-up: Karizma, J Rocc, Thelonious en Lucky Dubz

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Vorig jaar pakte Strange Fruit op haar 5 jarig bestaan uit met Theo Parrish en Peanut Butter Wolf als speciale gasten. Dit jaar hebben de liefhebbers van pikzwarte muziek de lat hoger gelegd door hiphopalleskunner J Rocc (Stones Throw) en de virtuose house Dj, Karizma uit te nodigen. Naast deze twee grootheden zullen Strange Fruit-residents Lucky Dubz en Thelonious natuurlijk ook weer achter de draaitafel te vinden zijn met hun kenmerkende soulfulle Strange Fruit sound.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws