Veronica Vasicka in de mix

Partyscene Redactie | 10 november 2010
headlines

Analoge synths en melancholie

Degenen die tijdens ADE 2010 te vinden waren in de OT301 hebben haar al in levende lijve kunnen beluisteren: Veronica Vasicka, de nieuwe koningin van de synths. Fact Magazine strikte haar onlangs voor een mix en ook voor RBMA Radio stelde ze een set samen.

Veronica Vasicka Radiohost, dj, producer en fotografe Veronica Vasicka uit New York is verslingerd aan het verzamelen van obscure jaren zeventig en tachtig synth/post punk, wave en Italo. Ze brengt vergeten tracks, die ze van cassettes, vinyl of van stoffige planken vist, sinds 2005 opnieuw aan de man op haar eigen label ‘Minimal Wave’.

Het label biedt ook een platform voor nieuwe producers binnen dit genre. Stones Throw pikte haar eerder dit jaar al op en bracht haar ‘Minimal Wave Tapes compilation’ uit, waarmee ze in één klap de internationale muziekwereld om haar vinger wond.

Gemist tijdens ADE? Geen nood, want RBMA Radio vroeg Veronica om 15 Headphone Highlights. Veel analoge synths, melancholie en zelfs koude oorlog-sferen in deze selectie, die af en toe een klein beetje ‘kazig’ aandoet, maar toch een mooi overzicht geeft van de ontwikkelingen binnen dit genre. Meer tracks van Veronica beluisten kan ook via de recente podcast die ze voor Fact Magazine maakte.

 

Tracklist

Das Ding – ‘H.S.T.A.’
In Aeternam Vale – ‘Pray For Me’
Ruins – ‘Sexual Desire’
Oppenheimer Analysis – ‘The Devil's Dancers’
Deux – ‘Game & Performance’
Stereo – ‘Somewhere In The Night’
Martin Lloyd – ‘L'Amant Electronique’
Linear Movement – ‘Way Out Of Living’
Elisa Waut – ‘Russia’
Unovidual & Tara Cross – ‘Like I Am / Comme Je Suis’
Crash Course In Science – ‘Flying Turns’
Philippe Laurent – ‘Distortion’
Linear Movement – ‘The Game’
Moderne – ‘Dilemma’
Futurisk – ‘Lonely Streets’

(Alle tracks uitgebracht op Minimal Wave)

Website Minimal Wave

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws