Goldie met Britse Prins Harry op zoek naar talent

Partyscene Redactie | 25 augustus 2010
headlines

Goldie centraal in nieuwe Britse talentenjacht

Talentenjachten zijn hot. Overal ter wereld worden wekelijks nieuwe Esmee Denters, Ushers en Rihannas uit de klei getrokken. Wat te doen om nog een beetje op te vallen in die talentenjachtbrij? Simpel: je laat Goldie samen met de Britse Prins Harry een nieuwe band samenstellen…

Goldie en Harry zoeken samen nieuw talent.Of en wanneer dit BBC-concept op de buis zal verschijnen is nog niet bekend, maar BBC News meldt dat ‘Goldie’s Band- By Royal Appointment’ toch echt in de steigers staat. In het programma gaat de drum ‘n bass-veteraan op zoek naar muzikaal talent in de leeftijd van 17 tot 24 jaar. En dan gaat het met name om jongeren die in hun leven veel tegenslagen hebben gekend en geen mogelijkheden hebben gehad om hun muzikale kwaliteiten te ontwikkelen.

De deelnemers zullen begeleid worden door diverse Britse artiesten en de twaalf uiteindelijke finalisten vormen samen een band. In de laatste uitzending geeft deze band een exclusief concert voor Prins Harry en zijn genodigden op Buckingham Palace. Goldies betrokkenheid bij het project houdt overigens niet automatisch in dat er drum ‘n bass door de paleisgangen zal dreunen.

Clifford Joseph Price (zoals Goldie in het dagelijks leven heet) was namelijk eerder zelf ook deelnemer in de BBC talentenjacht ‘Maestro’, een zoektocht naar nieuwe dirigenten voor klassieke orkesten. Goldie deed daar aan mee omdat hij vond dat: “drum ‘n bass miskend werd als vorm van klassieke muziek’ en belandde zelfs in de finale. Of er elektronische artiesten, rockers en mc's in Goldie’s Band terechtkomen, of toch alleen klassieke muzikanten is dus nog even afwachten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws