Love2link, week 20 en 21

Partyscene Redactie | 24 mei 2010
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes die we tegenkwamen op het interweb. In deze Love2link wat DEMF-voorpret, de eerste beelden van het ‘Music For Real Airports’-project van The Black Dog, hilarische oude Belgische new beat en interviews met o.a. James Holden en Radio Slave.

 

In de week van het DEMF komt ook dit jaar weer allerlei mooi spul los op het web. Zo loopt Marcellus Pittman (één van de 3 Chairs) al dagen oude beelden van het legendarische dansprogramma The Scene te posten op zijn Facebook.

 

DEMF-veteraan Derrick May vond een oude radio-mix van zichzelf uit 1988 terug op Soundcloud.

 

Meer May in zijn eigen filmpje waarin hij rondloopt in Tokyo voorafgaand aan een gig op 21 mei.

 

Veruit de grappigste aankondiging van een nieuw album die we dit jaar hebben gezien is –uiteraard- afkomstig van The Gaslamp Killer: “GLK album recording sessions begin”.

 

Met ‘Music For Real Airports’ (10 mei uitgekomen op Soma) levert The Black Dog niet alleen een stemmig nieuw ambient/dubstep album af. Het project, dat een antwoord is op Brian Eno’s ‘Music For Airports’ uit 1979, wordt multimediaal gepresenteerd in samenwerking met vj/ kunstenaar Human en zal wereldwijd vertoond worden in kunstgaleries, om publiek te bereiken dat normaal gesproken niet vaak in aanraking komt met elektronische muziek. The Black Dog heeft de eerste beelden van de première in hun eigen Sheffield inmiddels online gezet.

 

Okee, het grootste deel van de L2P-redactie was in 1989 nog niet eens officieel puber, maar toch: hoe hebben we een kwaliteitsact als Rhythm Device in die tijd in he-mels-naam kunnen missen??? ;-) Opgenomen in de Cherry Moon Club in het Belgische Lokeren. Party on!

 

Het Britse blog Knowledge steekt de hand in eigen boezem door aandacht te besteden aan de stompzinnige namen die de muziekpers in de afgelopen jaren aan verschillende genres heeft gegeven. Naast ‘Donk’ staan bijvoorbeeld ook ‘Anything-core’, ‘Baggy’, ‘Cybergrind’ en ‘Aggrotech’ in hun top 10 slechtste genrenamen ooit (inclusief samples van de betreffende stijlen).

Verder vonden we een inkooplijstje van Theo Parrish. Hij ging nog even langs bij Vinyl Junkies voordat de legendarische Londense platenwinkel eind juni definitief de deuren sluit en nam maar liefst 23 plakken vinyl mee. Tot slot waren er nog de interviews met Drexciya’s DJ Stingray, James Holden, Radio Slave, Patrice Scott en Tom Trago (die inmiddels ook al een muzikale voet aan de grond heeft in Australië!).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws