Love2Party Weekendoverzicht, week 11

Partyscene Redactie | 19 maart 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEEEEKEND!!!!!!!!!!!!!

Jawel, we mogen weer de hort op. Het is vrijdag, het startschot van drie dagen feestplezier, als je daar de energie voor hebt. Want gedanst wordt er zeker. Bijvoorbeeld op de technobeats van Karotte (Watt), Tony Rohr (Flexbar) en de schone Ida Engberg (Stalker). Liefhebbers van dubstep, acid, (deep)house en disco komen ook aan hun trekken. Check ons weekendoverzicht maar eens goed, en raadpleeg onze meer uitgebreide partyagenda.

Wat: Clinck

Locatie: Flexbar, Amsterdam.

Datum: vrijdag 19 maart  

Line-up: Alexi Delano, Tony Rohr, Camea, Tim Xavier, Francisco Allendes, Bart van Rijn en Fabio

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: In 2008 wist Ruis deze vier artiesten, van het label Clink, tegelijkertijd in Nederland te krijgen. Zowel de bezoekers als de artiesten spreken nog steeds over deze intieme en memorabele avond. Op 19 maart vliegen Alexi Delano, Tony Rohr, Camea en Tim Xavier vanuit Berlijn en New York naar Amsterdam om wederom een zeldzaam moment tussen de Nederlandse minimal en techno liefhebbers te beleven.

Terwijl we in de hoofdzaal volop kunnen genieten van Clink zal de Chileense Francisco Allendes een zwoele en lange set in de kleine zaal laten horen. Beide zalen zullen worden opgewarmd door onze lokale helden Bart van Rijn en Fabio.

Wat: 030303 - 5 Year Anniversary  

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 19 maart.

Line-up: 030303 dj's, Live: AstroPoser, Live: Cosmic Force, Live: D'arcangelo, Live: Funckarma, Live: Kettel.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: In vijf jaar tijd is het Utrechtse acidcollectief uitgegroeid tot een professionele organisatie die clubs onveilig maakt als dj-crew, vinyl uitbrengt en vette feesten organiseert. 030303 steekt haar liefde voor IDM en elektronica nooit onder stoelen of banken, en dus heeft 030303 voor het 5-jarige bestaan een aantal fijne live acts uitgenodigd.

Patronaat

Wat: Aux Raus

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: vrijdag 19 maart  

Line-up: Live: Aux Raus, Live: DS-10 Dominator, Live: Haribo Macht Kinder Froh

Entree: 10 euro.  

Bijzonderheden: Opgefokte happy hardcore beats en 'n raggende gitaar zijn het begin, de ADHD podiumact maakt het verder af. Aux Raus won in 2007 de 3voor12 Award voor het beste album en liet afgelopen editie van Lowlands zien nog lang niet klaar te zijn met Nederland. Er is een nieuwe plaat uit op TopNotch, waarbij Aux Raus de eerste act was die geen hiphop maakt.

Een band die niet onderdoet voor Aux Raus qua heftigheid is Haribo Macht Kinder Froh. De naam mag dan zoetigheid doen verwachten, het zijn hier zware metalcore riffs die de dienst uitmaken. Beïnvloed door onder andere Enter Shikari besloten ze er ook beats in te mengen. Dat samen genomen met teksten over vrouwelijk schoon, feesten en barbecue was de partycore compleet.

DS-10 Dominator is een act waarbij de muziek volledig uit een Nintendo DS komt. Met het programma DS-10, dat gebaseerd is op de Korg MS-10 synthesizer, maakt deze heerser tracks waar sommige producers met een volledige studio alleen van kunnen dromen. Vanuit de spelcomputer weet hij moeiteloos stuiterende dubstep, knetterende electro, beukende techno en zelfs drum n bass te toveren.

Ida E heeft ook draaikwaliteitenWat: Stalker Special

Locatie: Stalker, Haarlem.

Datum: vrijdag 19 maart

Line-up: Ida Engberg, Terry Toner, Miss Melena.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Voor het eerst in Club Stalker, all the way from Sweden, wordt Ida Engberg gepresenteerd. Een dj van absolute wereldklasse waar je niet om heen kan. Al jaren drijft ze overal ter wereld complete mensenmassa’s tot waanzin.

Om de avond op het schone en muzikale gebied aan alle kanten af te maken is ook GZG gastvrouw Miss Melera op deze special van de partij. Deze dame heeft een pure eigen sound die door heel Nederland als een gek wordt opgepakt. Melodieuze techno is wat Miss over de dansvloer smijt met altijd een brede lieve lach op haar mooie koppie.

Wat: Karote’s Kitchen

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: zaterdag 20 maart.

Line-up: Karotte, Unders en Johanna Mercker.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Karotte’s Kitchen keert terug in WATT om zijn nieuw opgedane kennis met jullie te delen; La Bellissima Cucina Italiano! Karotte’s Kitchen kan na het succes in Rotterdam en Eindhoven tot de vaste waarden van de Nederlandse plezier feesten gerekend worden. Iedereen die een kijkje heeft genomen in de keuken van Karotte weet waar we het over hebben; doldwaze avonden waar het plezier voorop staat met kwaliteit techno en een culinair tintje. Vanavond wordt WATT omgetoverd tot de beste Italiaan in town. Karotte schotelt de hongerige technoliefhebber een exquise maaltijd van maar liefst 7 uur lang voor! + Unders en Johanna Mercker.

Wat: Strange Fruit

Locatie: Rotown, Rotterdam.

Datum: zaterdag 20 maart

Line-up: N’dambi, Lucky Dubz & Thelonious

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De muzikale carrière van N’dambi begon al vroeg, na een ontmoeting met Erykah Badu. De getalenteerde zangeres zong mee op Badu’s eerste studioalbums, waarbij ze in 1999 debuteerde met haar eigen soloalbum ‘Little Lost Girls Blues’. De in Dallas, Texas, woonachtige N’dambi was direct een stem om rekening mee te houden. Haar laatste album ‘Pink Elephant’ verscheen op het beroemde Stax-label, wat voorheen de thuisbasis vormde voor grootheden als Curtis Mayfield en Otis Redding. N’dambi maakt eigenzinnige soul die de laatste jaren steeds meer neigt richting jazz en R&B… Smooth, down tempo met hier en daar een gezonde dosis funk.

Wat: Klub Radar.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 20 maart

Line-up: Post War Years, Madensuyu, Max Tundra, Freek Fabricius, Nosaj Thing, Freek Fabricius, Tokimonsta

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Klub Radar is een tweemaandelijkse Klub-avond in Tivoli de Helling. Van 21:00 tot 04:00 wordt je een uitdagend palet van acts voorgeschoteld, zoekend naar verrassende muzikale kleurencombinaties. Ieder genre is mogelijk. Vernieuwing, diversiteit en gewaagde combinaties zijn een uitgangspunt.

TrouwAmsterdam

Wat: Ontrouw.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 20 maart

Line-up: Andrew Weatherall, Larry Heard, Melon, Nuno dos Santos, Patrice Baumel, Prosumer

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: Samen met een andere levende elektronische muzieklegende, Andrew Weatherall, treedt Larry Heard zaterdag op in TrouwAmsterdam, en wel tijdens ‘Ontrouw’. “Dat is letterlijk Trouw op zijn kop,” zegt programmeur Olaf Boswijk tegen ons in een interview.

Boswijk: “We gaan volledig over the top qua line-up, licht, decor, acts en een heuse darkroom. Daarnaast is ‘Ontrouw’ een viering van het gebouw: in alle hoeken en gaten gebeurt er wat. We hebben ons daarbij laten inspireren door de extreme en hedonistische feesten van de jaren negentig.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws