Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 18 december 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

ApparatWat: BAF

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 18 december

Line-up: Apparat, BIN, Patrice Baumel.

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: De wedergeboorte van BAF is vanavond, met niemand minder dan de Berlijnse techno producer/dj Apparat. Als duo gaat hij samen met Skate zowel een live- als dj act neerzetten. Dit zijn geen twee aparte performances, maar eerder een combinatie van de twee. Verwacht dus computers, platen, eigen werk en andermans tracks wanneer deze twee de booth instappen. De Duitse helden worden ondersteund door BIN en Patrice Baumel.

Dressing up hoort erbij, dus voor je de nacht induikt, is het verstandig eerst je kledingkast in te duiken. Om je niet geheel in het duister te laten tasten kan je de witte en paarse kledingstukken uit je kast halen, want dit zijn de kleuren van the Rebirth Edition.

Maak je eigen wedergeboorte mee en wikkel jezelf in een cocon voor je de deur uitstapt of doe als Dali en stap samen met je muze uit een levensgroot ei.

Wat: Chris Tietjen & Markus Fix

Locatie: DansSallon, Eindhoven.

Datum: vrijdag 18 december.

Line-up: Chris Tietjen, d'Jorivo, Ivo, Markus Fix, Tofke.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Labyrinth Productions is het kind van o.a. één van Belgisch meest legendarische dj's: Dj Tofke. Iedereen die in de laatste 20 jaar wel eens in La Rocca, Café D'Anvers of Carat is geweest, zal hem een keertje achter de draaitafels hebben gezien. Ugur Akkus; al een bekende promotor uit Nederland is samen met Tofke ook in het avontuur van Labyrinth gesprongen. Het afgelopen jaar hebben ze al een aantal keer het roemruchte concept uit de DC10 in Ibiza; Circo Loco met succes in Café d'Anvers georganiseerd. Namen als Tania Vulcano en José de Divina zijn hierdoor al door hun naar de Benelux gehaald. Daarnaast organiseren ze ook Matinee (Ibiza) in La Rocca en Peoples in Café D'Anvers.

Nu is het eindelijk de beurt aan Nederland en ze hebben voor hun eerste avond twee van de grootste talenten van het legendarische label Cocoon geboekt. Markus Fix en Chris Tietjen zijn de headliners. Muzikaal worden ze bijgestaan door natuurlijk Tofke en local hero's Ivo en D’jorivo.

Kryptic MindsWat: Dub Infusions.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 18 december

Line-up: Akkachar, Intoccabile, Kryptic Minds.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Dub Infusions staat voor moddervette dubstep waar je niet van terugheb! Mede dankzij Dub Infusions, een concept van Planet KL, heeft de dubstep zich als een olievlek over de Nederlandse dansvloeren verspreid. Vanavond weer een ramvol programma met als hoofdact Kryptic Minds, het Engelse duo dat voorheen drum ‘n’ bass maakte, maar sinds kort de dubstep heeft ontdekt. Check hun nieuwe album One Of Us! Uit Canada komt Intoccabile, al vijftien jaar grimeproducer, mc en dj en tevens eigenaar van het FyutchaFlex-label. Nederland vaardigt DJ Akkachar af, de visuals zijn van Malu Sin!

Wat: Get Wild!

Locatie: Panama, Amsterdam.

Datum: vrijdag 18 december  

Line-up: Dennis Ruyer, Leama, Sharam.

Entree: 17,50 euro.   

Bijzonderheden: Als afsluiter van het clubjaar in de hoofdstedelijke Panama, waarin grote namen zoals Fatboy Slim & Faithless voorbij kwamen, stunt Panama nog 1x met een mega headliner van wereldformaat. Voor de liefhebbers van het Grammy Award winning duo Deep Dish ligt er in de december maand een speciaal cadeautje onder de kerstboom van Panama. Sharam Tayebi (Deep Dish) bezoekt Panama op vrijdag 18 december met zijn nieuwe solo show: Get Wild. Met dit muziek spektakel reist Sharam de hele wereld over waarin hij gastoptredens van wereldsterren combineert met een live dj-set. Om het Get Wild thema compleet te maken zullen 8 Get Wild cowgirls van entertainment matters de menigte op zwepen tijdens de 4 uur durende set van Sharam. Laat de kerstdiners en andere familie verplichtingen nog even voor wat het is, en Get Wild met Sharam.

Monika KruseWat: Welcome to the future; 16 Year Anniversary

Locatie: Studio80, Amsterdam.  

Datum: vrijdag 18 december

Line-up: Aron Friedman, Boris Werner, Dorine Dorado, Gideon Bouwens, Jobez, Monika Kruse, Live: Julien Chaptal

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Feest in Amsterdam. Welcome to the Future van Studio80-boegbeeld Gert van Veen bestaat vandaag precies 16 jaar. Dat heugelijke feit wordt gevierd met een XXL-editie van maar liefst 12 uur, van 2300 tot 1100. De Berlijnse techno-diva Monika Kruse (4 uurs-set!), Julien Chaptal (live), Boris Werner, Jobez, Aron Friedman en Gideon Bouwens blazen de kaarsjes uit en de broekspijpen van je kuiten.

Wat: Mood Elevator

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 19 december.

Line-up:

Foyer: da_renzo, DGdaan, Janszoon, Sylvester

Area 1: Brent Roozendaal, Darko Esser, Steve Bug

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De lift van Mood Elevator brengt je weer naar de zevende hemel met de beste elektronica! Vanavond wordt wel een heel speciale trip, want we hebben Steve Bug gestrikt voor een extra lange dj-set van vier uur. Bij connaisseurs van de betere minimal staat deze Duitse duivelskunstenaar al jaren boven aan het favorietenlijstje. Funk, techno en electro worden op onnavolgbare wijze verbouwd tot er een minimale housebeat ontstaat die je onvermijdelijk de diepte van de donkere dansvloer in zuigt. Mood Elevators Darko Esser en Brent Roozendaal draaien de avond in en uit. Mis dit niet!

Joey BeltramWat: Electronation‘s Switchboard  

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 19 december.

Line-up: Joey Beltram, Luke Slater, Monica Electronica, Terry Toner.

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: Luke Slater begon in 1988 met DJ sets en vierde in ’89 zijn eerste release. Gedurende de twintig jaar die volgden bleef hij zich ontwikkelen en heruitvinden, en morrelt hij aan de grenzen van de electronische muziek. Nog steeds geldt Slater als pionier in de techno scene. Verwacht een schitterende DJ set. En datzelfde geldt voor Joey Beltram, die met zijn experimentele techno en house, en zijn ‘mentasm riff’, genoemd naar een van zijn pioniers-house opnames, de avond compleet maakt.

Wat: Soulfood

Locatie: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 19 december

Line-up: Audio Affair, Jerome, Ramon Tapia, Live: Johannes Heil

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Op de website van club Poema wordt het volgende vermeld over haar nieuwe concept: ‘Soulfood zal zich gaan richten op kwalitatief goede muziek met een focus op de stevige clubsound. Mensen moeten slechts met één motto deze arena betreden en dat is "los" gaan, zonder alle toeters en bellen erom heen. Daarnaast wil Soulfood zich ook onderscheiden door het boeken van artiesten die minder bekend zijn bij het grote publiek.’

Johannes Heil is natuurlijk wel bekend bij het grote (techno)publiek, maar de afgelopen jaren treedt de Duitse topproducer steeds minder vaak op. Aangezien de rest van de line-up ook dik voor mekaar is, mag de gemiddelde Utrechtenaar met een beetje gevoel voor techno dit feestje zeker niet missen!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws