Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 19 november 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: Vitalic + Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 18 november

Line-up: Vitalic, live: Waxdolls, Sound of Stereo, Sick Boy

Entree: 17 euro

Bijzonderheden: Vitalic geldt sinds zijn vette electrohit 'My Friend Dario' (2005) als één van dé Franse heersers van de electro/techno, wat hij op de afgelopen editie van Lowlands maar weer bewees. Het nieuwe album 'Flashmob' is net uit!

Vitalic staat in de Melkweg om het nieuwe album ‘Flashmob’ te presenteren. Luister hier alvast naar een 12 minuten minimix van het nieuwe album.

Four TetWat: Four Tet

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: donderdag 19 november

Line-up: Four Tet, Nuno dos Santos

Entree: 9 euro

Bijzonderheden: Full Spectrum is een Utrechts collectief met een frisse kijk op techno. Met vanavond live: Four Tet! Deze mysterieuze eenmansact uit Engeland denkt niet in hokjes, maar doet wat zijn gevoel hem ingeeft. Zijn filmische muziek bevat hiphop, elektronica, techno en zelfs jazz. De avontuurlijke multi-instrumentalist is ook een veelgevraagd remixer – zo deed hij al werk voor Bloc Party, Aphex Twin en Radiohead. Uit Canada komt Caribou (voorheen Manitoba) langs om Four Tet bij te staan. Resident-dj is Nuno Dos Santos.

Wat: 4 hours of…

Locatie: DansSalon, Eindhoven

Datum: vrijdag 20 november

Line-up: Bart Skils, Rick Vio.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: '4 Hours of..' geeft artiesten de kans om hun set op te bouwen van naar een climax. De korte draaitijden op de vele evenementen van tegenwoordig zijn een van de grootste frustraties van de artiesten. Je krijgt niet meer de kans om te experimenteren en dieper te draaien en dit is wel waar je uiteindelijk groot mee bent geworden.

De DansSalon wil hét platform zijn voor de gevestigde artiesten om zichzelf aan het publiek te presenteren middels een eigen clubavond. De artiesten krijgen 4 uur de tijd om hun visie op de huidige dancescene te vertalen naar muziek.

Bart Skils, bekend van zijn vele optredens op Awakenings, maar ook van zijn succesvolle eigen feesten zoals de Voltt en Traffic avonden, weet als geen ander de avond op te bouwen en de dansvloer te laten veranderen in één grote dampende massa. Sympathieke avond van de ‘tempel van het zuiden.’

Tivoli de Helling

Wat: Blackout.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 20 november.

Line-up: Dom & Roland, Vicious Circle & Black Sun Empire.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Dom Angas is met zijn kneiterstrakke techstep een van de meest succesvolle drum ‘n’ bass-producers uit Engeland, en omdat hij zoveel van zijn Roland-sampler houdt, heeft hij het apparaat in zijn artiestennaam verwerkt. Na drie albums op Moving Shadows releaset hij nu op zijn eigen label, Dom & Roland Productions. Ook uit de UK, komt Vicious Circle, een viermans-producerscollectief. Met hun legendarische Jackhammer-remix trokken ze ooit de aandacht van het Renegade-label en daarna ging het vanzelf bergopwaarts. Uw gastheren: DJ Mos en MC Dart!

Steve BugWat: Audio Circus

Locatie: Huize Maas, Groningen.

Datum: zaterdag 21 november

Line-up: Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Sebastian Davidson, Steve Bug

Entree: 14 euro.  

Bijzonderheden: Steve Bug brengt platen uit op labels Als Cocoon records en Minus en werkt samen met artiesten als Josh Wink, Richie Hawin, Trentemoller en Funk d’Void. Tegenwoordig draait hij over de hele wereld om zijn sound te verkondigen die goed te omschrijven is als: een verleidelijke en relaxte funk, vieze retro basslijnen en lukrake bliepjes. Hij verenigt techno, electro en funk in housegrooves en creeert hiermee een sound waar je niet op stil kunt staan. Deze man treedt nauwelijks op in Nederland en daarom is het, zeker voor de Groningse partycrowd, een must om hem 21 november Huize Maas te zien platspelen.

Wat: Couleur Locale editie

Locatie: Effenaar, Eindhoven.  

Datum: zaterdag 21 november

Line-up: Makcim, Tommie Frencken, Zef Felicien, Live: Hreno.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Note komt terug in een speciale couleur locale editie met mannen die hun staat van dienst in Eindhoven begonnen, hun roots hier hebben of de basis van hun vliegende start in de lichtstad hebben gemaakt. Met als speciale gasten Makcim die op dit moment hoge ogen gooit met zijn releases op het Amsterdamse Remote Area label en de Canadese producer die resideert in Eindhoven genaamd Chris Hreno. Deze enfant terrible is beter bekend van zijn producties op Next Door productions en werkt op het moment hard aan diverse co projecten met o.a. The Mole van Wagon Repair en onze eigen EL P van Minimal Eindhoven. Natuurlijk ook support deze avond door niemand minder dan Zef Felicien en Tommie Frencken; kortom Minimal Tech House met een flinke dosis lichtstad! Als verassing krijgen de eerste 100 bezoeker een gratis Note mix cd.

Catwalk bestaat 3 jaar

Wat: Catwalk 3 Years Special.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 21 november

Line-up: David Sanchez (Ibiza), Joey Daniel, Jamie Lie A Kwie, Van Ahn

Entree: 10 euro. (Gratis voor 01:00 uur!)

Bijzonderheden: Club Catwalk viert aanstaande zaterdag haar drie jarig bestaan. Speciale gast is de uit Ibiza afkomstige David Sanchez, hij draaide op verschillende locaties op het magische eiland, zoals Space, Pacha en Café del Mar. Ook is hij een graag geziene gast op afterhours georganiseerd door niemand minder dan Sven Vath. Ook internationaal timmer David Sanchez hard aan de weg, zo stond hij onlangs op de planken in Brazilië en Duitsland. Met de intocht van het gure Hollandse herfstweer kunnen we wel wat zonnestralen en Mediterraanse vibes gebruiken en die zal deze man dan ook zeker brengen. Supported door de Catwalk residents Joey Daniel (de drijvende kracht achter 300MPH), Jamie Lie A Kwie en upcoming talent Van Ahn.  

Adam FWat: Innovation After Party

Locatie: Panama, Amsterdam

Datum: zondag 22 november

Line-up:

Drum & Bass Room: Adam F, Benny Page & Zero G, Logan D, Heist, Majistrate & Nicol, Adi-J, Bassground, Retox, Vader, Dj. Grave B2B DJ One, Mike B2B Insom, Skibadee, Donskey, Funsta, MC General Trix.

Dubstep Room: Afterdark, Define, Gomes b2b Bojcot Selecta, Brutuzz b2b Osiris, Nicon B2B Mighty Boogie, MC Quest One b2b General Trix.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: De meest bijzondere afsluiting van het weekend geschiedt in de hoofdstedelijke Panama onder de noemer Innovation After Party, met een handjevol topartiesten uit de drum & bass- en dubstep-hoek. Adam F, draait hij nog?, dacht uw weekendwachter eerst. Blijkbaar, want de maker van de drum & bass-klassieker ‘Circles’ draait in de drum & bass-room, samen met o.a. jungle en breakbeat-dj’s Heist, Benny Page & Zero G. In de kleinere zaal staan enkele dubstep-grootheden uit Engeland, bijgestaan door een aantal draaiende landgenoten die ook zijn besmet met het dubstepvirus. Een avond die je zo luxe mogelijk kunt ervaren, inclusief diner in het naastgelegen restaurant. Voor 40 euro heb je een ticket + diner. Wil je all the chique way? Dan ben je, naast diner + entree, verzekerd van een boel champagne en viptafel voor 4 personen. Kost je wel 150 eurootjes.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws