Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 november 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: Vlak

Locatie: Club Kolonie 123, Nijmegen

Datum: vrijdag 13 november

Line-up: Fairmont (live), Roy Koch, Chaosmaker. VJ: Videokabouters.

Entree: 5 euro

Bijzonderheden: Gelegen aan de Hertogstraat in hartje centrum Nijmegen is KlubKolonie in een half jaar tijd gegroeid tot een ware broedplaats voor jonge muzikanten, producers, dj’s, vj’s en een ieder die een bijdrage levert aan de diverse aspecten van de clubcultuur.

Wekelijks boekt de Nijmeegse club een nieuwe generatie muzikanten, dj’s en live-acts. Daar past Jake Fairley alias Fairmont natuurlijk prima bij. De Canadees smeedt een dansbaar geheel van techno en elektronische pop. Zijn meest recente album ‘Coloured In Memory’ is een verrassend veelzijdige plaat, waar ingetogen sprookjeselektronica moeiteloos samengaat met bijna folk-achtige songs. Aanrader dus! Een dag later is Fairmont te bewonderen in de Amsterdamse Westerunie.

Watt RotterdamWat: Sound Architecture

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 13 november

Line-up: Joachim, Udolphe, Warren Fellow, Francisco Allendes

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: In Watt prijkt vanaf vrijdag 13 november weer een vaste technoavond op het maandprogramma. In samenwerking met WATT trakteert Sound Architecture de bezoeker de komende maanden op een portie kwaliteitstechno. De Nederlandse clubs worden steeds vaker gevuld door een nieuwe groep Zuid-Amerikaanse technotoppers. Deze keer zorgen Francisco Allendes uit Santiago de Chili en Udolph afkomstig uit Buenos Aires, Argentinië voor ongekende temperaturen in de intieme basement. In combinatie met Warren Fellow en Sound Architecture’s resident Joachim is dit wel een line-up die de liefhebber naar de WATT moet trekken.

Wat: Earth X, 10th anniversary.

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 14 november

Line-up:

Zaal 1: James Lavelle, Nuno dos Santos, Patrice Baumel, Per.

Zaal 2: Freddy Spool, Ken Abel, Onno, Sandrien, Live: Olene Kadar.

Entree: 19,00

Bijzonderheden: Met meer dan honderd feestjes op verschillende locaties en een waslijst aan gast-dj’s heeft Earth veel toffe dingen gedaan voor de Amsterdamse nachtvlinders. In het afgelopen decennium hebben praktisch alle favoriete dj’s wel een keer achter de decks gestaan. Een van de weinigen die nog ontbrak was James Lavelle en laat die nou voor de 10e verjaardag gestrikt zijn. Verder natuurlijk Resident dj Per in de grote zaal plus Nuno dos Santos & Patrice Baumel. Ook staan in de kelder de mensen van Boulderdash met hun gebruikelijke freakshow. Terwijl dan in Kleine Zaal Olene Kadar, Sandrien, Ken Abel, ONNO en Freddy Spool de boel onveilig maken.

Wignomy Brothers

Wat: Sonne Mond Sterne reünie

Locatie: Club Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 14 november

Line-up: Wighnomy Brothers (3 hrs Set), Electroboys & Chris Laconi, Dimzen & Wesdex, ChrisTC & Kyoshi

Entree: 11,50

Bijzonderheden: Met het Sonne Mond Sterne gevoel nog vers in het geheugen, maken we ons 14 november op voor de SMS Reünie. Oude tijden zullen herleven, mooie herinneringen worden opgehaald onder het genot van drankje en een dansje.

Eén van de hoogtepunten van afgelopen jaar, waren de Wighnomy Brothers. Zij zullen in de Utrechtse club, voordat ze definitief uit elkaar gaan, nog één keer de boel flink op stelten zetten met een 3 uur durende set, zoals alleen zij dat kunnen!

Wat: Rauw

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 14 november

Line-up: The Glimmers, Lady Sovereign & Joost van Bellen

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Nog maar net bekomen van zijn 25-jarig dj-jubileum, vuurt Joost van Bellen ook deze editie van RAUW weer een ongenadig harde mix van electro, acidhouse en discopunk op je af. Vanavond wordt hij daarbij geholpen door het Gentse dj-duo The Glimmers, dat al jaren meedraait in de wereldtop met hun eigenzinnige sets waarin rock en electro over elkaar heen buitelen. Live-act is de licht-ontvlambare Engelse grime-rapper Lady Sovereign, die in 2006 als eerste niet-Amerikaanse vrouw door Def Jam werd getekend. Met haar hit So Human is ze momenteel all over the place. She’ll get you dancing!

Carl CraigWat: Planet Rose Special

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 14 november

Line-up:

Grote zaal: Carl Craig + Darko Esser - live + Thijs Leenders.

Kleine zaal: El Mundo & Satori + Het Kadanzz + Vein + Timothy Fall + VJ Slof

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Tijdens de immer populaire technoavond Planet Rose in Doornrooje zaterdag niemand minder dan Detroit-technoproducer Carl Craig. Zijn label Planet E is van grote klasse en ook zijn eigen producties zijn om van te smullen. Onze eigen Darko Esser zal zijn nieuwe live-set ten gehore brengen. Zijn nieuwe parel van een album Balans is net af en komt uit op zijn eigen label Wolfskuil Records. Vier cultheld Thijs Leenders zal de avond gepast openen. Ook in de kleine zaal is genoeg talent te vinden, namelijk El Mundo & Satori en 3 Roosje debutanten: Het Kadanzz, Timothy Fall en Vein.

Wat: H1N1 Techno

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam

Datum: zaterdag 14 november

Line-up: Jamie Lie A Kwie B2B Jeff Moore, Jeff Rushin, Clickbox (Live), H.A.U.S.E.R.

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: Het grote Electronation en het kleine Onderstroom organiseren zaterdag een nieuwe avond in de Sugar Factory. De line-up liegt er niet om. Vanuit São Paolo, Brazilië komt het duo Clickbox naar Nederland voor een spetterend live optreden.

Ook de Belg H.A.U.S.E.R. is gevraagd om een explosieve technoset in elkaar te draaien.

Nieuwkomer, maar zeker geen onbekend talent, is Jeff Rushin.

De opwarmers van de avond zijn Jamie Lie A Kwie en Jeff Moore, de mannen uit 010 gaan zorgen voor vuur en gaan de Sugar rustig opwarmen.

Cafe d'Anvers

Wat: 20 years Café d’Anvers part 2

Locatie: Antwerpen, België

Datum: zaterdag 14 november

Line-up: Smos & Baby Bee, Timo Maas.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Met vier feesten viert café d’Anvers het twintigjarige bestaan van de Antwerpse club, midden in de rosse buurt van de Belgische havenstad. Uiteraard met een line-up om je vingers bij af te likken: zaterdag staat Timo Maas achter de knoppen.

Café d’Anvers kan terug kijken op een rijke geschiedenis. Vrijwel elke dance-artiest van naam heeft wel eens een plaatje gedraaid in de populaire club in het Schipperskwartier. Al 20 jaar is Café d’Anvers een begrip in de Belgische dancescene, en daar wil de club nog graag wat jaartjes aan vastplakken.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws