Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 oktober 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Is er dan helemaal niets te doen buiten Amsterdam, waar het ADE momenteel plaatsvindt? Vrij weinig, op een leuk feestje in de Catwalk en Doornroosje na.

In Belgie rijden hele volkstammen komende zaterdag naar het Flanders Expo in Gent voor een nieuwe aflevering van I Love Techno. Mocht je in het bezit van een ticket voor het uitverkochte technofeest, dan wensen wij je veel plezier!

I Love Techno 2009Wat: I Love Techno

Locatie: Flanders Expo, Gent

Datum: zaterdag 24 oktober  

Line-up:O.a. Len Faki, Speedy J, Live: Vitalic, Dave Clarke, Carl Craig, Live: Laurent Garnier, Live: Simian Mobile Disco, Johnny D, Live: Paul Kalkbrenner, Joris Voorn, Live: Luke Slater, Adam Beyer, Live: Deadmau5, Chris Liebing, Boys Noize, Live: Zombie Nation, Tiga  

Entree: 47 euro.

Bijzonderheden: I Love Techno in Flanders Expo is volledig uitverkocht. Dat betekent dat volgende zaterdag 35.000 liefhebbers van elektronische muziek hun favoriete acts aan het werk zullen zien. Op het affiche staan onder anderen Dave Clarke, Tiga en Laurent Garnier.

Organisator Live Nation raadt mensen zonder ticket ten stelligste af toch de trip naar Gent te maken. "Het heeft totaal geen zin, de kassa's zullen gesloten zijn." Toch een melding waard in ons Weekendoverzicht. Aan diegenen met een ticket: have fun!

Website: I Love Techno  

PlanetRoseweek43Wat: Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag, 24 oktober

Line-up: Secret Cinema, Slam, Van Anh, Live: Peter Horrevorts, Elected, Frank David, Spliph, VJ: Slof.

Entree: 14 euro

Bijzonderheden: Een van de smaakmakers van het afgelopen festivalseizoen is zonder enige twijfel Jeroen Verheij aka Secret Cinema. Deze Rotterdamse technoheld weet nog altijd, als geen ander wat er speelt en hoe hij een tent volledig op zijn kop moet zetten. In oktober wordt zijn spiksplinternieuwe label Gem Sessions gelanceerd. Hierop worden, naast bekende producers als Jeroen, Jamie Anderson en Peter Horrevorts, beloftes voor de toekomst als Egbert, Ramon Tapia en Van Anh geïntroduceerd.

Als special guest wordt het legendarische Schotse DJ-duo Slam ingevlogen. De oprichters van het beruchte Soma label, waar ooit Daft Punk op debuteerde, zijn weer helemaal terug van weggeweest en brachten 2 jaar geleden het prachtige album 'Human Response' uit. Hierdoor vliegen Orde en Stuart weer de hele globe over voor hun spectaculaire live- of DJ-sets. Leuke anekdote: Slam was 1 van de allereerste internationale gasten op de Planet Rose 15 jaar geleden.

Peter Horrevorts, bekend van onder meer Kanzleramt, maakt eindelijk zijn Doornroosje debuut. Secret Cinema protegee Van Anh warmt de avond op en uiteraard gaat de maestro zelf primetime Roosje rocken.

Website: Doornroosje

HEY! doet CatwalkWat: HEY! Invites Paul Ritch

Locatie: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 oktober

Line-up: Ritch (Live), Michel de Hey, Taras van de Voorde, Hertz & Vibes

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Na een geslaagde performance op de FFWD Dance Parade en een gezellig verjaardagsfestijn in Parkzicht, zal Michel de Hey met zijn Hey! avond op zaterdag 24 oktober weer neerstrijken in de ondergrondse club Catwalk te Rotterdam. Ditmaal met een hele bijzondere gast uit Parijs, namelijk techno hitmachine Paul Ritch. Deze 26-jarige Fransman heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot de mondiale DJ-top. Het feit dat hij dit heeft bewerkstelligd met alleen maar eigen werk is zeker het vermelden waard. Deze avond zal Paul Ritch dan ook een 90 minuten durende live-set ten gehore brengen.

De avond wordt opgewarmd door een van Rotterdams veelbelovende techhouse-artiesten; Taras van de Voorde. Na Taras is het de beurt aan de geestelijk vader van Hey!, Michel de Hey himself, die zal opbouwen tot de technosound van Paul Ritch.

Het Rotterdamse duo Hertz & Vibes sluit deze editie van HEY! tot in de vroege uurtjes af.

Website: Catwalk

Amsterdam Dance Event: partytips!

Laurent Garnier
Wat: Laurent Garnier live

Locatie: Rabozaal, Melkweg

Datum: Vrijdag 23 oktober (19:30-23:00)

Line-up: Laurent Garnier (live, FR), support door Nuno dos Santos (NL)

Entree: € 17,50 + lidmaatschap

Bijzonderheden: Ja hoor, hij is weer in het land: de Fransman die stiekem eigenlijk liever in een rockbandje had gezeten, maar per ongeluk zo goed kon draaien dat het hem wereldfaam opleverde. Wat hij op deze avond precies gaat doen en met wie is nog altijd een raadsel, maar een avondje Garnier is sowieso nooit verkeerd. Heb je het niet zo op zijn live-capriolen, dan kun je hem later die avond ook nog gewoon in de booth aan het werk zien in de Melkweg met o.a. Dave Clarke, Estroe en Joris Voorn (NB 'Dave Clarke presents' =uitverkocht).

 

 

The Black DogWat: AD Bookings, Soma Records & Exprezz present: CLiCK

Locatie: Westergasterrein

Datum: Vrijdag 23 oktober (23:00-06:00)

Line-up: Paul Ritch live (FR), The Advent live (PT), Funk d’Void live (GB), Heiko Laux (DE), Joel Mull (SE), Slam (GB), Silicone Soul (GB), Steve Rachmad (NL), Shinedoe (NL), Wouter de Moor (NL), Stefano Richetta (NL), The Black Dog live (GB) e.a.

Entree: € 15,-

Bijzonderheden: Voor iedereen die heimwee heeft naar die mooie tijd dat techno nog gewoon techno was, is het Westergasterrein op vrijdag een absoluut moetje. Verspreid over drie podia kunnen we los op de swingende Detroit van Rachmad en Paul Ritch, een liveset van The Black Dog, de gelikte sound van Soma en Joel Mull, waarna je tot slot even goed kunt doorhakken met The Advent (ook live).

 

 

SUB:Stance vs Sonic Warfare
Wat: SUB:Stance vs Sonic Warfare

Locatie: Melkweg

Datum: Zaterdag 24 oktober (22:00-05:00)

Line-up: Boxcutter (IRL, live), Appleblim (UK), Jamie Vex'd (UK), Scuba (UK), Paul Spymania (UK), Juha

Entree: € 13,- + lidmaatschap

Bijzonderheden: We hebben al jaren een zwak voor de ontwapenende Ier Boxcutter, vooral als hij zijn set live kracht bijzet met een potje vadsige basgitaar. Tel daar de mooie melodieuze dubstep van Hotflush-labelbaas Scuba, de rauwe beats van Jamie Vex’d, de lekkere techy dubstep van Appleblim en wat vleugjes drum 'n bass bij op en dan kunnen we je garanderen dat de baslijnen je broekspijpen zullen laten wapperen.

 

 

Objektivity label showcase
Wat: Objektivity label showcase

Locatie: Club Home

Datum: Zaterdag 24 oktober (23:00-04:00)

Line-up:Argy (DE), The Martinez Brothers (US), Dennis Ferrer (US), Rancido (NL), Cleon Macknack (NL), RSS (NL), Leroy Styles (NL), Melly Mel (NL), Lex Empress (NL) en Jethro Angkotta (NL).

Entree: Vvk € 12,-/ deur € 15,-

Bijzonderheden: Alweer zo’n moddervet houseavondje op ADE 2009. Deze keer met de onvervalste US soulful house van Objektivity labelbaas Dennis Ferrer en een oprechte ‘Love Dose’ van de Griekse dj/producer Argy. De inmiddels flink uit de kluiten gewassen Martinez Brothers uit The Bronx mogen dan al lang geen schattige groene jochies meer zijn, maar dat weerhoudt ze er natuurlijk niet van om de dansvloer nog steeds als een stelletje jonge honden op zijn kop te zetten.

Resident Advisor @ ADE
Wat: Resident Advisor @ ADE

Locatie: Trouw

Datum: Zaterdag 24 oktober (22:00-05:00)

Line-up: Agoria, Guy Gerber (live), Seth Toxler, Arto Mwambe, Melon en 360 Soundsystem (Nuno dos Santos en Patrice Bäumel)

Entree: Vvk € 15,-/ deur € 17,50

Bijzonderheden: De collega’s van de website Resident Advisor hebben de smaak van het ADE goed te pakken en organiseren zelf een feest in Trouw. Geen droge minimal of snoeiharde dubstep, maar een avondje waar de emotie vanaf druipt, met de diepe melodielijnen van Agoria, de dansvloerkrakers van Guy Gerber, de hypnotiserende New Detroit van aanstormend talent Seth Toxler en de onvoorspelbare platenkeuze van onze eigen Melon, Dos Santos en Bäumel.

Minus en Cocoon in The Powerzone
Wat: Minus & Cocoon labelnights

Locatie: The Powerzone

Datum: Vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober

Line-up: Vrijdag: Richie Hawtin, Magda, Barem, JPLS (live), Ambivalent, Fabrizio Maurizi en Hobo (live)/ Zaterdag: Sven Väth, Extrawelt (live), Karotte e.a. (22:00-05:00)

Entree: Vvk € 32,50/ deur € 40,- (maar pas op: bijna uitverkocht)

Bijzonderheden: Ze horen inmiddels als Statler & Waldorf bij het Amsterdam Dance Event en slepen ieder jaar al hun labelmaatjes en muzikale familie mee naar 020. Volgens de organisatie staan beide avonden op het punt van uitverkopen, dus als je Ome Sven en Ome Richie ook dit jaar niet wil missen dan moet je snel zijn.

Wicked Jazz Sounds
Wat: Wicked Jazz Sounds & Need2Soul present: Benji B.

Locatie: Sugar Factory

Datum: Zondag 25 oktober (23:00-05:00)

Line-up: Benji B. (GB), DJ Phil Horneman (NL) en Berenice van Leer

Entree: € 9,50

Bijzonderheden: Ben je op zondag nog steeds niet uitgedanst, dan wacht er nog een lekkere muziekles op je in de Sugar Factory. DJ/ producer/ BBC Radiojock (en muzikaal maatje van Gilles Peterson) Benji B. heeft, samen met Phil Horneman een heel scala aan broken beat, hip-hop, house, garage, jazz, soul en Detroit techno voor je in petto, inclusief live-artiesten en vocals. Een stijlvolle afsluiting van ADE 2009 dus!

 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws