Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 21 augustus 2009
headlines

Het is weer weekend!

Waar vinden de tofste feestjes plaats? En wordt het binnen vertoeven vanwege zware onweersbuien of beproef jij je geluk toch liever buiten? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

MelkwegWat: Electronation @ klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 21 augustus.

Line-up: Gabriel Ananda, live: Alexander Kowalski, Terry Toner, Sebastian Sleebos, vj AlexEtJeremy

Entree: 15.

Bijzonderheden: Geen Zwarte Zaterdagen, maar Vadsige Vrijdagen bij klinch, waar zelfs het toeristische hoogseizoen een homecoming van formaat is. Vanavond heeft Electronation een zinderende zomerspecial voor je in petto met o.a. de Berlijnse technotrots Alexander Kowalski en de Keulse minimalmeester Gabriel Ananda en op het programma.

Zijn invloeden waren klassieke muziek, Nirvana en vervolgens Steve Reich en dat is goed terug te horen in de brede sound van Gabriel Ananda: techno, elektro, house en dub in de mangel.

Na ruim tien jaar is Alexander Kowalski’s ster niet meer weg te denken van het Europese technofirmament. Zijn internationale achterban blijft nog altijd groeien. Misschien heeft dat wel te maken met het tijdloze karakter van zijn eigengereidetechno geluid: met altijd weer die karakteristieke mengelmoes van onheilspellendheid en melancholie.

Website: Melkweg

LowlandsWat: A Campinglight To Lowlands Paradise

Locatie: Walibi World, Biddinghuizen

Datum: vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli

Line-up: Basement Jaxx, Benga, Boys Noize, Chris Clark, I-F, Koze, Luciano, Martyn, Melon, Noisia, Nuno dos Santos, Paul Kalkbrenner, Pilooski, Speedy J, Thomas Martojo, Tiga, Vitalic, Live: Dizzee Rascal, Funckarma, Moderat, Squarepusher, The Prodigy, Whitest Boy Alive eva

Entree: passe-partout 151 euro.

Bijzonderheden: Je kunt komend weekend je hart weer ophalen in de tijdelijke ‘stad in de polder’ met films, theater, dans, literatuur, comedy en vooral heel erg veel muziek.

Helemaal tot rust komen bij de klanken van Bon Iver, stuiteren bij The Gaslamp Killer, een lesje bezinning van filosoof Bas Haring, headbangen bij Faith No More, je shizzle laten nizzlen door Snoop Dogg, billen schudden bij Buraka Som Sistema, scheuren met Squarepusher of los gaan op DJ Koze: de mogelijkheden zijn eindeloos en vervelen is geen optie.

Website: Lowlands

John DigweedWat: Progressive Special   

Locatie: Panama

Datum: vrijdag 21 augustus

Line-up: John Digweed, Jimmy van M., Lambert Newman, Edwin & Ferdy

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Panama en John Digweed zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de club vlakbij Amsterdam CS komt de Progressiv-koning goed tot zijn recht. Zijn muziek, het publiek en de sfeer zorgen telkens voor een onvergetelijke avond. Stuk voor stuk waren de avonden met Digweed al ruim van te voren uitverkocht. Ook deze editie zijn de verwachtingen hooggespannen, want een van de beste dj’s ter wereld in Amsterdam met een koffer vol nieuwe platen, dat is een hoogtepunt waar velen al maanden naar uit kijken. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt John vergezeld door een andere progressive-held, namelijk: Jimmy van M. De Studio wordt gehost door Global Underground: Lambert Newman, Edwin & Ferdy.

Website: Panama

BangWat: BANG! Remy’s Birthday Special

Locatie: Beachclub Whoosah, Scheveingen

Datum: zaterdag 22 augustus

Line-up: Darko Esser, Edwin Oosterwal, Patch Park, Remy, Warren Fellow, Michel de Hey

Entree: 12,50.

Bijzonderheden: Club dj van het eerste uur, DJ Remy, is jarig. Hoe oud hij wordt, is ons niet bekend. Wat wij wel weten, is dat de Hagenaar na al die jaren achter de draaitafels nog lang niet hoeft na te denken over zijn dj-pensioen. Op zondag trommelt zijn boekingsbureau Extrema het beste op wat het Nederlandse house- en technolandschap ons te bieden heeft. Samen met de jarige job beloven deze artiesten er een spetterend verjaardagsfeest op het strand van te maken. Nu maar hopen dat het KNMI voor zaterdag geen weeralarm afgeeft.

Website: Whoosah

Defected @ The BeachWat: Bloomingdale XXL invites Defected in the House

Locatie: Bloomingdale aan Zee, Bloemendaal

Datum: zondag 23 augustus

Line-up: Simon Dunmore, Benny Rodrigues, Ricky Rivaro, Roog, Sunnery James, Live: Chocolate Puma

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Bloomingdale XXL invites niemand minder dan Defected. Inmiddels 10 jaar de wereld dominerend op het gebied van kwalitatieve House, vertegenwoordigd Defected een fameus aanbod van hoogstaande artiesten, talloze releases en toonaangevende events.

Om de bezoekers van Bloomingdale extra in de watten te leggen, presenteert radio 538 op zondag 23 augustus van 16:00 tot 00:00 dé traktatie van hoog muzikaal genot. Zo betreedt niemand minder dan Defected Boegbeeld Simon Dunmore de DJ booth. Ook de vaardigheden van eigen bodem blijken Defected waardig, welke vanavond worden vertegenwoordigd door o.a. Roog, Chocolate Puma en Benny Rodrigues.

Website: Bloomingdale

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws