Space Ibiza viert 20-jarig jubileum

Partyscene Redactie | 13 augustus 2009
headlines

Playa d’en Bossa viert feest

Ben jij deze week toevallig op Ibiza en heb je zin in een verjaardagsfeestje? Dat komt goed uit: Oerclub Space bestaat namelijk twintig jaar en viert dit jubileum op vrijdag 14 augustus met tientallen dj’s, live-optredens en ‘grote verrassingen’.

Space Ibiza 20th AnniversaryDe Space is mede dankzij haar gevarieerde programmering en het befaamde gezellige buitenterras, een belangrijke vaste waarde op het Spaanse feesteiland geworden. Duizenden danceliefhebbers uit alle hoeken van de wereld hebben in de afgelopen decennia wel eens een dansje gewaagd op één van de dansvloeren en er is bijna geen grote naam binnen de elektronische scene te vinden, die nog niet achter de Space-decks heeft gestaan.

De club werd in 1989 geopend door de bekende Baleaarse nachtclubeigenaar Pepe Rosello en de wijze van programmeren, zoals we die nu nóg kennen, werd oorspronkelijk vormgegeven door de Britse dj’s Alex P en Brandon Block; de eerste residents van de Space. Het is niet de oudste club op het eiland (de Pacha in Ibiza Stad werd in 1971 geopend), maar de danstempel weet nu toch al twintig jaar het hoofd boven water te houden in het woelige clubcircuit, ondanks economische recessies, klagende omwonenden en het nieuwe strenge gemeentebeleid, dat vorig jaar werd ingevoerd.

Op de uitgebreide 'birthday bash' (16:30u tot 06:00u) van aankomende vrijdag zullen, naast Booka Shade, Deadmau5, Jamie Jones, Michel Cleis en Tiefschwarz, ook veel eigen Space-residents acte de présence geven. Tel daar nog die mysterieuze ‘grote verrassingen’ bij op en dan kun je er wel vanuit gaan dat je dit feest, als je op Ibiza bent, zeker niet mag missen.

We love...Space ‘09

 

Space Ibiza 20th Anniversary

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws