PS interview: Brodinski

redactie | 13 augustus 2009
interviews

Brodinski wordt gezien als een van de grote talenten die Frankrijk op dit moment voortbrengt. Zijn energieke mixstijl schiet heen en weer tussen ronkende techno, zware house en melodische minimal. Met die combinatie heeft hij de nieuwe compilatie van het fameuze Bugged Out label samengesteld en gemixed, die nu in de winkels ligt.

Tekst: Jesse Voorn

brodinski

Hoe was het om de Suck My Deck compilatie te doen?

Brodinski: “Heel goed, het was voor mij een hele grote stap. Ik vond de editie die Ivan Smagghe gedaan had echt super en daar luister ik nog steeds veel naar. Ik kon helemaal mijn ding doen. Het label verwachtte niets en er waren geen beperkingen.”

Waar ben je nog meer mee bezig?

Brodinski: “Ik werk aan drie verschillende EP’s. Eentje voor Southern Fried, met Mumdance, meer de Afrikaanse Batucada stijl. Eentje met mijn vriend Noob, voor Turbo, die heet Peanuts Club, die ga je echt vet vinden en een brodinskiop Sound Pellegrino met Guillaume van The Shoes, een housy project. Veel samenwerkingen ook nog, met Momma’s Noy, Renaissance Man en Mowgli. En wat remixen.”

Hoe is de scene nu in Frankrijk?

Brodinski: “Heel goed, erg anders dan de rest van de wereld. We hebben Institubes, Ed Banger en Kitsuné en goede artiesten. Ik hou van Frankrijk.”

Je stopt verschillende stijlen in je sets…

Brodinski: “Ik hou ervan om verschillende stijlen te draaien ja, ik denk dat dat het beste is. Ik ben daar heel oprecht in.”

Draai je alles, of moet het toch binnen een bepaald straatje vallen?

Brodinski: “Ik weet het niet. Ik check gewoon iedere dag nieuwe muziek en als ik een track tof vind, of het nou techno, house, electro of hiphop is, dan draai ik hem en geniet ik er van.”

Maak je deel uit van de nieuwe lichting Franse dj’s? Kan je dat zo zien?

Brodinski: “Dat denk ik wel ja. Mensen in Frankrijk creëren verschillende stijlen muziek ik vind de Franse scene te gek. Mensen zijn leuk en aardig en dat is cool. Elektronische muziek is toch nog steeds behoorlijk underground in mijn land.”

Je bent nog aardig jong. Ga je zelf nog veel uit?

Brodinski: “Niet echt. Ik blijf liever thuis om daar muziek te luisteren.”

brodinski

Wat vind je op dit moment het meest interessant binnen de elektronische dance scene?

Brodinski: “Ik kan niet kiezen, dus geef ik je wat namen van artiesten die ik heel erg goed vind. Bok Bok, Noob, Momma's Boy, The Shoes, Renaissance Man, Format B en nog veel meer.”

 Check ook www.myspace.com/brodinskimusic.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws