De 10 van … Joachim en Macroscope

Partyscene Redactie | 6 augustus 2009
headlines

Het rolt en tribaliseert als een malle!

Platenrek, Soho, London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van… Joachim en Macroscope.

Aanstaande zaterdag staat de Amsterdams club Home in het teken van Guerilla Sessions. Uit Chili is de talentvolle dj Felipe Valenzuela overgevlogen. Hij wordt ondersteund door o.a. dj's Joachim en Macroscope, die ons alvast een glimp van hun platenkoffer tonen.

De 10 van ... Joachim

1. Felipe Venegas - Clarinet EP feat Joachim remix – Sound Architecture SA010

Een release van mijn eigen label op nummer 1 zetten is eigenlijk not done, maar dit is echt een meesterwerk van de Chileense Felipe Venegas. Ik heb deze tracks ontdekt toen een meisje genaamd Jesus aan het zwembad in Chili me haar favoriete nummers liet horen op haar laptop. Dit had een vage bekende van haar gemaakt zij ze. Ik moest die track meteen hebben en gaf gelijk mijn usb-stick en smeekte om de track. Die ik vervolgens in Chili grijs draaide. Twee weken later ontmoette ik de maker Felipe Venegas. Nu twee jaar verder is in mijn ogen het juiste moment voor deze release waar verschillende labels om vochten, waaronder Cadenza. En ondertussen is Felipe Venegas voor het meisje geen vage bekende meer, maar zijn vriendinnetje geworden en is de zolderkamermuzikant een gewilde remixer en producer en tevens iemand die je in de gaten moet houden, want Venegas is in mijn ogen 1 van de meest getalenteerde producers op deze aardkloot. Klassiek geschoold en gedreven als een Chileen. Natuurlijk is dit Luciano ook niet ontgaan en is de man net getekend bij de Cadenza-stal, maar gelukkig eerst op Sound Architecture. Oh En over mijn remix mogen jullie zelf oordelen. Voor mij hebben Clarinet en Duble als origineel een dikke 10 met een griffel!

2. Mike Dehnert - First Version – Clone Basement Series 001

Ja, Ja Clone stopt als label, herinner je de headlines nog? Tuurlijk; ome Serge. We geloven je. En zie hier de Clone basement Series 001. Mike Dehnert levert de eerste release op dit laten we zeggen nieuwe label. Een lekkere diepe doch oh zo fijn voer voor op de dancevloer EP af. Grappig want Mike dacht bij het maken van de First Version dat-ie maar wat gewoontjes was en dus maakte dus de Nue Version als main track. Nou Mike, geef mij je eerste versie maar, al draai ik stiekem ook de Nieuwe Versie. Dikke ep voor echte deejays!

3. Basti Grub & Dj Wild – Balkan 2 – International Freakshow

Yep call me an etnic mofo, maar het rolt en tribaliseert als een malle. Basti Grub alleen is altijd twijfelachtig en dat heb ik ook met DJ Wild solo. Begrijp me niet verkeerd, want het zijn goede producers, maar schijnbaar als je ze samen de Studio in stuurt krijg je dus tracks die de dancevloer echt rocken. En zo ook deze Balkan kletser. Let op, want Basti Grub komt binnenkort met een belachelijk goed album wat ik helaas nog niet mocht charten. En ook nog even voor mezelf wil houden -;)

4. Mirko Loco – Around the Angel – Cadenza

Ik draaide deze track al een tijdje op CDR, al ben ik die cd op de 1 of andere manier kwijt geraakt. Maar hij bleek dus afkomstig van het album van Mirko op Cadenza genaamd Seventy Nine. Een lekkere doordouwer met natuurlijk de cadenza-swing die het gewoon erg goed doet op een volle losse vloer. Houd je meer van het mooie werk? Dan kan je op dit album genoeg van je gading vinden zoals de track “llove harmonic” waar ik letterlijk en figuurlijk een kippenvel van krijg, alleen al als ik aan de track denk. En nu weer!

Joachim5. Dance Disorder – My Time ( Radioslave remix) – Eskimo

Het origineel is een discotrack die ik om eerlijk te zijn qua vocals helemaal niet trek. Alhoewel de originele productie erg vet is, maar dat terzijde, want daar gaat het in dit geval niet om. Nee, want de muzikale duizendpoot en producer Matt Edwards aka Radioslave flikt het weer om een dikke remix af te leveren voor het uit mijn moederland afkomstige label Eskimo. Hypnotising tribal house en dit keer vind ik zelfs de vocal vet!

6. Michel Cleis – East of Eden EP – Supplement Facts

Iedereen kent de Hit La mezcla wel van afgelopen jaar met de catchy vocal “El Pescador hablo con la luna” oftewel “de Visser die praat met de Maan”, ja die plaat die je nu zelfs op ieder urban feest hoort, terwijl wij er al minimaal een jaartje klaar mee zijn. Gelukkig is er nog geen ringtone van.  Zo circuleerde la Mezcla al jaren rond in het underground circuit met als vaandeldrager Luciano. Iedereen dacht dat Luciano deze plaat had gemaakt met een geripte vocal van de Colombiaanse folklore zangers “Toto la Momposina”. Het ware verhaal is dat Luciano deze track als bootleg had uitgebracht zonder het de beste Michel Cleis te laten weten. Die op zijn beurt natuurlijk erg kwaad was dat dit gebeurde. Ze gooide het op een akkoordje en vandaar de officiële release op Cadenza. Anyway: over die track gaat het nu niet, maar dacht dat vinden jullie vast leuk om te weten. Dat Michel Cleis nog meer up his sleeve heeft dat hoor je op de East of Eden EP, die op Vinyl heel erg fijn klinkt, voorlopig in mijn koffer! En als je wilt weten hoe het Toto vergaat, check dan www.totolamomposina.com

7. Felipe Valenzuela & Dani Caserano – Otra Vida – Fumakilla 031.

Felipe Valenzuela is tevens de man die aankomende zaterdag zijn debuut maakt in Nederland op de Guerilla Session in club Home te Amsterdam en de man die samen met Felipe Venegas op Sound Architecture Records 009 de aanstekelijke floorfiller “Nunca Llegaste” produceerde. Op Fumakilla produceert hij samen met zijn maatje Dani Casserano die 10 jaar geleden zijn boeltje pakte vanuit Zwitserland na 1 keer in Chili het hebben gedraaid. En dit is het resultaat van hun samenwerking genaamd “een ander leven“, hoe toepasselijk. Dus ook Woody van Fumakilla heeft het Chileense virus te pakken. Kortom drie tracks die het gewoon lekker doen op  de dancefloor of op het strand of gewoon op de Chileense barbecue.

8. IO – Jeton – Diynamic 29

We zitten alweer op release 29. Wat gaat dat snel, eigenlijk. Des te verrassender is het feit dat deze ep gemaakt is door twee jongens uit de Oekraïne. Niet alle tracks op deze ep doen het voor mij maar Jeton doet het dan weer wel. Een lekker rollende housetrack met waarschijnlijk een Franse vocal. Of mijn Oekraïns is heel slecht. Schijnt dat deze boys ook een wekelijkse radioshow hebben op het locale Kiss FM in de Russische Federatie. En nu is het per toeval zo dat ik onder andere op het podium draai van Kiss Fm binnenkort op het Kazantip Festival in natuurlijk de Ukraine. Dus ik hoop dat ik de jongens persoonlijk op een vodkaatje mag trakteren voor het maken van deze lekker housy track. Check ook de vorige release op dit label, want die rockt ook als een malle.

9. Cess – Okzident Opera – Sound Architecture SA009

De meeste echte Turken doen het de laatste tijd goed binnen de dance. Althans dat valt me op. Tolga Fidan, Ali Kuru, Onur Ozur en laten dat nu net goede vrienden zijn van onze zuidervriend Cess. Die de fijne kneepjes van het vak ook van die drie heeft mogen leren. Na releases op Kaato Music en Off is de uit de Cocoon-stal afkomstige importduister belandt op mijn label. Okzident Opera is dan ook een track die je de volle 7 minuten op je moet in laten werken op een dik soundsystem. Met lichtelijk oosterse invloeden en het subtiele gebruik van aparte strings maakt Cess Okzident Opera tot een heerlijk nummertje om jezelf mee te verliezen op de dansvloer. Vandaar ook mijn volledige support en dus ook deze release. Hij is nu alleen nog maar uit op vinyl, maar vanaf september ook digitaal verkrijgbaar. Let op: deze track is een opwarmertje voor zijn volledige solo EP op Sound Architecture later dit jaar.

10. B Voice & KHZ – Courier EP – Pro Tez 011

Uit Rusland ook weer nieuw spul, namelijk op Sci 9 aka Anton Kubikof zijn label Pro Tez met een release van mijn Russian Komrads B Voice en KHZ. Allebei zo gek als een deur, maar hun muziek klinkt zo verfijnd als een licht briesje over een stille oceaan. En dit is geen vriendjespolitiek. Nee, dit is gewoon goede muziek. Voor Deep mix liefhebber van het eerste uur zeker de moeite om te checken. Drie goede tracks, maar mijn favoriet is de lange track op de A zijde genaamd “Ojuelas”; heerlijk voor de after of de vroege ochtendsets waarbij de kernwoorden diep, chillen en stilzwijgend dansen met de ogen dicht hoog in het vaandel staan.

Waar ben je de komende weken te bewonderen?

Aanstaande zaterdag dus in de Club Home te Amsterdam, volgende week ben ik te bewonderen maar vooral te horen op o.a. De Karavaan te Scheveningen, dit keer met beveiliging rond de platentassen -;) !! Dan Zaterdag op het E-troit Festival, waar ik overdag een open air set draai in het Effenaar Park te Eindhoven. Vervolgens door naar Elements Beach. Dan vertrek ik Zondag op een 6 daags avontuur naar het beruchtste festival van de Russische federatie en de Oekraïne, genaamd het Kazantip festival, waar ik o.a. met Pedro, Rhadoo, Raresh, B Voice, Anrilov en Killahertz drie tot vier sets mag verzorgen op de verschillende podia van de vrijstaat Kazantip. Dit festival is als ik aankom al een kleine 21 dagen bezig en heeft dan al sets van Paul Van Dijk en Sven Guerilla SessionsVath achter de kiezen, zelf Armin Van Buuren komt even langs. Alles kan en alles mag, dus wordt het vast een doldwaze boel en misschien trouw ik daar wel of word ik lid van de Maffia. Anyway hopelijk keer ik dan vrijdag de 21ste zonder kleerscheuren terug en dan wil ik toch eens een kijkje nemen op Lowlands ter ontspanning.

Dan de week erop, namelijk zondag 30 augustus heb ik de eer om op 1 van de hoofdpodia te draaien van het jaarlijks terugkerende Circle of Love Festival in Halde Rheinpreussen Moers te Duitsland met o.a. Dave Clarke, Adam Beyer, Reboot live, Digitaline live, Karotte, Italoboys en vele anderen, hier kijk ik dan ook heel erg naar uit. Ook sta ik op de officiele afterhour. Check www.circleoflove.de. Tipje er gaan busreizen via Rubber Travel

In september staan onder meer de closing van Woodstock Bloemendaal, Bla Bla @ Studio 80 Amsterdam en de B Pitch night @ Club Watt Rotterdam met o.a. Ellen Allien, Paul Kalkbrenner, Sasha Funke en Gregor Tresher op het programma. Ook opent in september een nieuwe club in Sint Petersburg Rusland zijn deuren genaamd Ether waar ik een maandelijkse Sound Architecture residency aangeboden heb gekregen. Dus als het meezit wordt dat ook vaste prik. De eerste data zijn al bevestigd. Ook staan er twee Sound Architecture avonden op het programma in de Weekend Club te Berlijn in oktober en december met naast mijzelf o.a. Boris Werner, Ion Ludwig live en Francisco Allendes. Ook in oktober het vijfjarige bestaan van Liga Elektronika tevens in Duitsland en een aantal data in de Monkeys Club te Dusseldorf.

Verder staan er nog een heleboel opties voor hele leuke dingen die ik nog niet mag noemen en start ook later dit jaar de Sound Architecture label tour. Uiteraard ter promotie van het label internationaal met naast mijzelf afgewisseld artiesten van het label waaronder Ali Kuru, Francisco Allendes, Cess, Felipe Venegas, Felipe Valenzuela, Unders, Jeng Do live, Rosselot, Mesquitas, B Voice, Danilov, Alejandro Vivanco en vele andere maar hierover later meer.

En begin volgend jaar wederom een dj tour door Zuid Amerika waarin ik in een maand o.a. Argentinie, Chile en Brazilie aan zal doen.

Waar houd je jezelf mee bezig naast het draaien?

Naast draaien focus ik me vooral op mijn job als dance-programmeur voor de Effenaar in Eindhoven, waar ik nu een aantal maanden werk en druk bezig ben met het opzetten van nieuwe concepten en alles qua dance in de meest brede zin van het woord. Kortom tussen al het draaien door is het doordeweeks gewoon weer back to reality en da’s maar goed ook. Want ook dit werk doe ik met plezier en je weet wat ze zeggen over de mensen in het zuiden: die zijn gezellig.

Daarnaast houd ik me bezig met het eigen label Sound Architecture Records waar vorige week nog de SA009 Various architects EP op uitkwam met tracks van o.a. Alejandro Vivanco, Felipe Venegas, Felipe Valenzuela, Cess en Concolor die wereldwijd erg goed wordt ontvangen met support van o.a. Richie Hawtin, Anthony Collins en Karotte, dus da’s fijn.

Dan komt binnenkort ook de SA010 uit van Felipe Venegas, genaamd Clarinet EP met ook mijn debuut als Joachim op het label met een remix van Clarinet waar ik vrij trots op ben. Hier kijk ik dus erg naar uit want in de voorpromotie kregen we al lovende kritieken uit de juiste hoeken van o.a. Ricardo Villalobos, Carl Craig, Derrick May en Luciano. Niet de minste, zeg maar.

 

Verder de komende tijd op S.A. nieuwe releases en remixen van o.a. Ali Kuru, Alejandro Vivanco, B Voice, Cess, Danilov, Francisco Allendes, Unders, Mesquitas e.v.a.

En als laatste ben ik in samenwerking met een aantal partijen de mogelijkheden aan het onderzoeken voor de comeback van het Rotterdam Electronic Music Festival dat dit keer hopelijk in een compactere en meer kwalitatieve vorm zou moeten terugkeren naar de havenstad met een betere organisatorische structuur dan voorgaande jaren. En tevens op minder locaties dan de voorgaande jaren, want het werd bijna een club cruise deluxe en dat was nooit de intentie van het Festival.

De 10 van … Macroscope (Snotapen, Wir Liebe)

1. Mood II Swing – Move me (Alternate Version) – Music For Your Ears

Deze plaat is al drie keer gereleased en niet zo gek ook. Wat een gigantische pompende groove zit hier in. Al enige tijd een van mijn favorieten!

2. Tiga – Beep Beep Beep (Loco Dice remix) – Differen

Loco Dice did it agian. Dub versie is ook erg goed te doen. Vergelijkbaar met zijn vorige platen: duister, underground, minimalistisch maar met een hele sterke drive. Aanrader!

 

3. Martinez – Retrospectrive – 3rd Floor

Draai ik al meer dan een jaar bijna op elk optreden. Wel de enige Martinez plaat in mijn collectie. Even een opzwepertje nodig in je set? Gooi deze technoplaat op de Macroscopejuiste manier en je zal zien dat het snel los gaat!

4. Layo & Bushwacka – The Raw Road – Olmento

Nieuwe van L&B! Raw vind ik wel mee vallen, maar sfeer heeft het in ieder geval.

5. DJ Emerson & Dubnitzky – Rolling Jack – Spinclub

Een spannende plaat en veel kleine breaks. Deze plaat brengt je letterlijk in extase!

6. Blaze – Lovelee Dae (20:20 Vision remix) – Playhouse

Klassiekertje van de maand! Heerlijk om op strandfeesten of festivals te draaien.

7. Quakerman & Idjut Boys – Gurners Choice – Glasgow Underground

Typsische Glasgow Undground plaat. Echt een tribalachtige track met liefde gemaakt. Aanwinst voor mijn collectie.

 

8. Mateo Murphy – Love Express – Turbo Recordings

Oude groovende catchey techno. Soms hoor je een plaat in een set van een collega-dj en kom je maar niet achter de titel. Totdat je blijft zoeken en je het per ongeluk vindt. Zo blij als een kind!

9. Unknown – Don’t Stop – Whitelabel

In een stoffige platenbak vind je soms wel eens wat. Titel is typerend en dat is ook het enige wat je hoort in de vocal. Dan kom je als bezoeker op Love Family Park en hoor je Villalobos deze draaien! Geweldig toch!

10. Palm Skin Productions – Feel the fader – Freerange records

Als laatste een diepere Techhouse plaat. Hoe mooi kan muziek zijn! Een uitdagende plaat die niet voor iedereen is weggelegd. Must voor de liefhebber.

DJ Joachim

Macroscope

Club Home

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws