Love2party releaseoverzicht week 17

Partyscene Redactie | 24 april 2009
headlines

Vers van de pers

De goede voornemens zijn er echt iedere week, maar toch schiet ons releaseoverzicht er de laatste tijd nog wel eens bij in. We beloven beterschap en voegen gelijk de daad bij het woord met een kakelvers overzicht.  In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Moderat, Abe Duque en Lindstrøm & Prins Thomas.

'Moderat'Moderat-‘Moderat’

Label: BPitch

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Modeselektor weet de ‘feestknop’ op hun apparatuur vaak goed te vinden en ook Apparat is niet vies van een subtiele tune. Maar als dit trio samen de studio induikt lijken hun duistere kanten boven te komen borrelen. Het produceren van hun debuut ‘Auf Kosten Der Gesundheit’ uit 2002 was naar verluidt zo’n slijtageslag, dat ze gelijk besloten een punt achter de samenwerking te zetten. Nu, zeven jaar later, komt Moderat alsnog met een opvolger; een volledig album met opnieuw veel dreigende electronica, vol stemmige dubstep-elementen. Niet geschikt voor suïcidale types, wel voor liefhebbers van diepe gronden.

MySpace Moderat

Moderat video-interview

Len Faki- 'Berghain 03'Len Faki- ‘Berghain 03’

Label: Ostgut Ton

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Na André Galluzzi en Marcel Dettmann, nam Berghain-resident Len Faki de derde editie van deze mixserie voor zijn rekening, met een nogal bizar resultaat. Anno 2009 is het toch echt not done is om een technomix nog met bombastische klassieke muziek en het geluid van onweer te beginnen. Ook spoort het niet echt om een stomende partij ‘Duits’ gedonder af te sluiten met de classics ‘Flylife’, ‘The Man With The Red Face’ en ‘Timbuktu’. Toch valt er voor de Faki-fans nog genoeg te genieten met een middenstuk vol dikke minimale techno.

Website Ostgut

Zelf luisteren 

'The Definitive Japanese Scene'

‘The Definitive Japanese Scene’

Label: Mule Musique

Releasedatum: 27 april 2009

Bijzonderheden: Het Japanse label Mule bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met een hele reeks compilatiealbums. Met ‘The Definitive Japanese Scene’ richt labelbaas Toshiya Kawasaki zich voor de verandering eens strikt op de Japanse muziekwereld, in een poging om getalenteerde muzikale landgenoten een internationaal podium te bieden. De compilatie biedt dus een luchtige, brede introductie op het muzikale landschap onder de rijzende zon, met jazzy house, melodieuze tech-house, nu-disco en zelfs hiphop. 

MySpace Mule Musique

Abe Duque- 'Don't Be So Mean'

Abe Duque- ‘Don’t Be So Mean’

Label: Process Recordings

Releasedatum: 25 mei 2009

Bijzonderheden: Blijkbaar heeft er iemand vol overgave op de teentjes van ouwe rot Abe Duque staan trappen (Dude, what happened?), want na vier ‘Don’t Be So Mean’ 12-inches, zal ook zijn derde album weer diezelfde titel dragen. Op de release vinden we naast de eerder uitgebrachte track ‘Wake Up’, tien fonkelnieuwe Duque-tunes. Verwacht veel funky techno, hoekige New Yorkse house en uitstapjes naar zowel sfeervolle als vuige electro.

MySpace Process Recordings

Lindstrøm & Prins Thomas- ‘II’

Lindstrøm & Prins Thomas- ‘II’

Label: Eskimo

Releasedatum: 26 mei 2009

Bijzonderheden: De Noorweegse koningen van de kosmische disco slaan de handen ineen voor een vervolg op hun collaboratie ‘Lindstrøm & Prins Thomas’ uit 2005. Beide heren hebben in de tussenliggende tijd veel geëxperimenteerd met live-elementen in hun muziek, wat goed terug te horen zal zijn in deze release. We krijgen een lossere, meer organische sound voorgeschoteld, die het zowel thuis op de bank, als op een zwoele dansvloer prima zou moeten gaan doen.

Website Eskimo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws