O/V/R brengt debuutalbum uit

Partyscene Redactie | 13 maart 2009
headlines

2-1=4

Fans van de massieve UK technososound (en dan met name van het vorig jaar ter ziele gegane duo The British Murder Boys) kunnen hun hart ophalen. Regis en Surgeon hebben nieuwe muziekmaatjes gevonden en zijn weer volop in actie.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: O/V/R brengt debuutalbum uit.Wat er halverwege 2008 nou precies gebeurd is tussen Anthony Child (Surgeon) en Karl O’Conner (Regis) blijft onduidelijk. Na een aantal succesvolle jaren van goed ontvangen dj/livegigs in deze duo-samenstelling, verdween Regis naar verluidt ten minuten voor een optreden in Nijmegen plotseling, waarbij hij Surgeon stomverbaasd achterliet om de klus in z’n eentje te klaren. Regis nam pas na zes dagen weer contact op met het management; alleen om te melden dat hij per direct met The Britisch Murder Boys zou stoppen. Dit tot verdriet van de vele trouwe fans.

Maar de wonden zijn geheeld en de mannen hebben inmiddels nieuwe muzikale maatjes gevonden. Surgeon heeft samen met acid/ technoveteraan Ben Sims het duo Frequency 7 opgericht, dat o.a. al te zien was op Awakenings. Regis heeft zijn heil gezocht bij die andere Britse technoheld, James Ruskin, om O/V/R te starten. Ook dit duo is momenteel volop achter de decks te vinden.

De eerste officiële O/V/R-release was een remix van Ruskin’s ‘Lahaine’ vorig jaar, maar ze gaan nu een stap verder met een volledig O/V/R-debuutalbum dat binnenkort wordt uitgebracht op Ruskin’s label Blueprint. Volgens de eerste berichten wordt het een rauw en bezwerend album, dat trouw is aan de no-nonsense traditie van de UK techno, maar ook de populaire diepe Berghain-vibe niet uit het oog verliest.

Alles is dus blijkbaar weer pais en vree in de Britse technowereld en zo zien we het natuurlijk graag. Ben Sims en James Ruskin staan overigens ook (zonder die voormalige British Murder Boys-lastpakken) op de Awakenings Weekender op 11 april. Helaas is deze avond al uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten voor de Japan Special (10 april) en de B2B Special (12 april) verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws