Einde oefening voor Arrow Jazz FM

Partyscene Redactie | 11 maart 2009
headlines

Geen etherfrequentie meer voor ’s lands enige jazzzender

Sinds middernacht heeft Arrow Jazz FM, evenals Classic Rock, geen etherfrequentie meer. De schuld van bijna 9 miljoen euro, die niet op tijd kon worden ingelost, is Arrow fataal geworden. Arrow Jazz FM is nog wel via de kabel en op internet te beluisteren.

Een paar straten van de redactie vandaan is het gevloek van Jules Deelder duidelijk te horen. De Rotterdamse nachtburgemeester presenteerde elke donderdagavond tussen 22:00 en 23:00 uur het traditionele jazzprogramma Deelder Draait Door.Benefietavonden in de Sugar Factory, het afgelopen weekend, en donaties van trouwe luisteraars ten spijt, Arrow Jazz FM is definitief uit de lucht. Sinds afgelopen nacht heeft de zender geen etherfrequentie meer.

Een paar straten verderop van de Love2Party-redactie is het gevloek van Jules Deelder duidelijk te horen. De Rotterdamse nachtburgemeester presenteerde elke donderdagavond tussen 22:00 en 23:00 uur het traditionele jazzprogramma Deelder Draait Door. Daar komt nu een einde aan.

Maar ook de zondagnacht zal vanaf nu altijd anders zijn zonder Gilles Peterson Worldwide op de Nederlandse radio. Voor liefhebbers van (nu)-jazz, funk, soul en hiphop zal ook het wegvallen van programma’s van DJ Maestro (programmeur Arrow Jazz FM), Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) en DJ Branko een groot gemis zijn.

Of er een doorstart voor 's lands enige jazzzender komt, is nog niet duidelijk. Alle nieuwe ontwikkelingen rondom het failliete radiostation kun je volgen op de website van Arrow Jazz FM

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws