Nieuw album Laurent Garnier in mei

Partyscene Redactie | 8 februari 2009
headlines

Als een dief in de nacht

Gelukkig behoort Laurent Garnier niet tot de enorme groep producers van de ‘oude garde’, die een nieuw album aankondigen en ons vervolgens jaren laten wachten op het eindresultaat. ‘Tales Of A Kleptomaniac’ wordt gewoon op 11 mei al uitgebracht.

Toch ziet Garnier er helemaal niet uit als een kleptomaan...De complete tracklist van het nieuwe album‘Tales Of A Kleptomaniac’ is nog niet bekend, maar de eerste details beginnen binnen te druppelen. Zo zal de Innervisions-release ‘Back To My Roots’ er zoals verwacht op terug te vinden zijn. De nieuwe single ‘Gnanmankoudji’ –een onmiskenbare Garnier-track met stuwende baslijnen en dikke funky percussie- die op 9 maart uitkomt, smaakt ook naar meer.

Gilles Peterson gaf in zijn wekelijkse radioshow

hoog op over de openingstrack ‘No Musik’: “Een moderne funktrack, met de sound die je zou krijgen als je artiesten zoals Kleeer en Cameo, dubstep snares en electro in een Sugarhill-jasje zou laten gieten.” Volgens de berichten kunnen we een prettige mengelmoes verwachten van house, techno, drum & bass en dubstep.

Garnier’s muzikale maatjes Philippe Naudaud (saxofoon/ klarinet) and Benjamin Rippert (keyboards), betrokken bij Garniers vorige album ‘Public Outburst’, zijn ook van de partij op ‘Tales Of A Kleptomaniac’ en gaan wederom mee op pad om live te spelen tijdens de releasetour, die op 3 maart wordt afgetrapt in l’Usine in Frankrijk. Garnier zal Nederland vooralsnog niet aandoen tijdens deze tour, maar we krijgen ongetwijfeld een voorproefje tijdens zijn gig op STRP op 3 april in Eindhoven.

Opmerkelijk is trouwens nog wel dat zowel de single ‘Gnanmankoudji’ als het volledige album zullen uitkomen op het eind vorig jaar klinisch dood verklaarde label F-Communications. De nieuwe single is inmiddels te beluisteren op de Myspace van ‘Lolo’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws