Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 6 februari 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

Major LeagueWat: Major League

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 6 februari

Line-up: Pendulum - El Hornet DJ set / Pamb & Harsh, Dreazz, Thrasher, Shellshock. MC's Jakes & Dapper

Entree: 16 euro + lidmaatschap.

Bijzonderheden: Pendulum, de drums& bass-sensatie van dit moment, werd in 2002 in Perth te Australië opgericht toen de producers Rob Swire en Gareth McGrillen in contact kwamen met DJ Paul ‘El Hornet’ Harding. Na meer dan honderdduizend exemplaren van hun debuutalbum ‘Hold Your Color’ verkocht te hebben, besloot de band dat het tijd was om naar het volgende niveau te gaan. Pendulum wist uiteindelijk uit te groeien tot één van de beste live drum&bass acts van dit moment. Natuurlijk is er op 6 februari ook support van de Major League-crew met dit keer DJ Shellshock; nieuw talent uit ons eigen kikkerlandje! Om Major League nog even een extra harde boost te geven sluit DJ Thrasher van PRSPCT af.

Website: Major League

MaassiloWat: 300MPH

Locatie: Factory 010, Rotterdam

Datum: vrijdag 6 februari

Line-up: Bart Skils, Joey Daniel, Onur Özer, Live: Gabriel Ananda, Live: Polder

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Voor een onvervalst potje minimal en techno van nu moet je vanavond op de tiende verdieping van de Maassilo zijn. Deze toplocatie in de voormalige Graansilo wordt de 11 van Rotterdam, maar dan een verdieping lager, met optredens van de dance-artiesten die er toe doen in house- en technoland. Zeker als het aan de organisatie van MPH300 ligt. Zo doet de Canadees Marc Houle op 6 maart een live-set in Factory 010, gevolgd door de Wighnomy Brothers en Sebo K op 3 april, Stephan Bodzin op 3 juli. Maar eerst is het vanavond genieten van technoturk Özer, en de Duitse live-sensaties Gabriel Ananda en onze landgenoten van Polder. Om 06:00 uur nog niet uitgefeest? De afterparty, met optredens van wederom Özer, vergezeld door Warren Fellow en wederom Joey Daniel, vindt plaats in de Catwalk!

Website: Maassilo

DekmantelWat: Dekmantel Special

Locatie: Studio80, Amsterdam

Datum: vrijdag 6 februari

Line-up: Octave One (live), Casper Tielrooij, Jan van Kampen & Thomas Martojo (aka dekmantel soundsystem), Rick Wade, San Proper, Antal

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Bekijk de line-up en je weet genoeg: voor een fijne avond vol soulvolle en funky techno uit Detroit, moet je in de hoofdstad zijn. De mannen van Dekmantel, bekend om hun voorliefde voor de authenthieke house-, disco en technosound, hebben de gebroeders Burden aka Octave One uit Detroit naar Studio80 gehaald. De mannen uit Amerika worden ondersteund door Thomas Martojo en zijn Dekmantel Soundsystem.

Website: Studio80

KarotteWat: Karotte’s Kitchen

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 1 februari.

Line-up: Karotte in de main hall. In de basement draaien Unders, Frenk Wiersma, K.Cee, Olivier Weiter en Johanna Mercker.

Entree: 20 euro aan de deur (15 voorverkoop)

Bijzonderheden: Het gebeurt niet vaak dat Karotte dergelijke lange sets in Nederland draait. Het thema van deze avond is Karotte’s Kitchen, bekend van de gelijknamige succesvolle complicatie. Karotte is een dj van de oude stempel. In een tijd waarin men steeds meer wil dat een dj ook produceert, werd de Duitser juist bekend door het draaien van lange dj-sets. Als geen ander kan hij een avond dragen met zijn platenkeus en mixskils. In de basement is het ook aangenaam vertoeven, met optredens van Unders, Frenk Wiersma, K.Cee, Olivier Weiter en Johanna Mercker.

Website: Evotions

Secret Cinema invitesWat: Secret Cinema Invites

Locatie: Paard, Den Haag

Datum: zaterdag 1 februari

Line-up: Secret Cinema, Steve Rachmad, Warren Fellow, Live: Peter Horrevorts

Entree: 12,50

Bijzonderheden: Afgelopen zomer werd het concept Secret Cinema invites met open armen ontvangen op het strand van Scheveningen. Na een spectaculair podium op het Haagse the City is Yours festival en een overweldigende eerste clubeditie in het Paard van Troje afgelopen november, vindt op 7 februari de opvolger plaats in het Paard van Troje. Secret Cinema heeft wat technovriendjes opgetrommeld. Zo staat Steve Rachmad op het programma, bekend om zijn fijne Detroit techno. Naast Steve draait Warren Fellow, bijna niet meer weg te denken uit Secret Cinema Invites. Hij wist het keer op keer weer tot een hoogtepunt van de avond te brengen met zijn geweldige technosound. Ook Peter Horrevorts van het Duitse label Kanzleramt is uitgenodigd door Secret Cinema om een live set neer te zetten in het Paard van Troje. Kortom: voor ‘patriottistische’ technoliefhebbers een niet te missen feestje!

Website: Paard van Troje

Gui BorattoWat: Full Spectrum

Locatie: Ekko, Utrecht

Datum: Zondag 8 februari 

Line-up: Gui Boratto (live), Nuno dos Santos en VJ Slof

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Gui Boratto is de tropische verrassing van het Duitse label Kompakt. Waar de discografie van het label gedomineerd wordt door Duitse helden, vormt de uit Sao Paulo afkomstige Boratto een uitzondering. Met de roots van Kompakt in het achterhoofd produceert de kleine Braziliaan de ene na de andere technoklapper. Met zijn debuutalbum Chromophobia maakte de wereld definitief kennis met de kroonprins van het label. Verwacht geen samba of andere Braziliaans getinte muziek. Boratto zou zomaar in, pak ‘m beet, Frankfurt kunnen wonen. Toch heeft hij zijn eigen sound waarmee hij zich onderscheidt van de doorsnee Duitse producer. Diepe emotionele techhouse en techno brengt de gepassioneerde Boratto voort. Zijn producties brengen gevoel terug in techno, dus live on stage is hij een aanrader!

Website: Ekko

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws