Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 30 januari 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Een overzichtje.

ApparatWat: ConTrast           

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 30 januari

Line-up: Apparat (Live), Daniel Meteo, Jacques Renault, Charlie Dronkers

Entree: 12,50

Bijzonderheden: De clubavond ConTrast wordt een ‘offshoot’ van de bekende ConClub in samenwerking met Watt, en richt zich op zeer uiteenlopende (internationale) live muziek en dj’s en uiteraard is er opnieuw ruimte voor kunst, film & video en performances. Tijdens deze eerste editie vertoont ConTrast “Eli, Eli, Lema, Sebachtani” van de Japanse regisseur Shinyi Ayoyama, treedt Apparat op met een band, draaien dj’s Daniel Meteo en Jacques Renault en verzorgt Charlie Dronkers (van Antistrot) een performatieve interventie.

Website: Watt Rotterdam

Nathan FakeWat: Full Spectrum

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 30 januari.

Line-up: Nathan Fake, Wesley Matsell, Nuno dos Santos en VJ Slof.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Na weergaloze liveshows op grote festivals als Melt!, 5 days off, I Love Techno en Sonar, vette clubhits met Outhouse, de James Holden remix van zijn track The Sky Was Pink en zijn prachtige debuutalbum Drowning in a Sea of Love, is succes een overduidelijke zaak voor Nathan Fake. Afkomstig van de Border Community-familie van oprichter James Holden, net als Walshman Wesley Matsell trouwens, die zijn debuut maakt in Nederland. Ook resident Nuno dos Santos is van de partij, samen met de rots in de visuele branding; VJ Slof.

Website: Full Spectrum

Luke SlaterWat: Planet Rose Special '14 Years On! - Berghain/Ostgut Label Night'

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 31 januari.

Line-up: Grote zaal: Luke Slater + Marcel Fengler + Pitto. Kleine zaal: Planet Rose Allstars: Mark Wanders + Camiel + Jayton + Gohan + Bart Thissen + Niels van Mil + VJ Slof.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De Berlijnse Berghain/Panoramabar is misschien wel de meest populaire club voor de underground muziek van dit moment. Eén van de buitenlandse artiesten die op het label van de club muziek uitbrengt, is technolegende Luke Slater. Na vele muzikale uitstapjes en ontdekkingstochten is hij weer terug bij zijn technoroots (denk aan Planetary Assault Systems). Hij brengt begin volgend jaar zijn nieuwe album uit op Ostgut en dit is één van de data voor de uitgebreide tour die erop volgt. Berghain-resident Marcel Fengler vergezeld hem vanavond op zijn technotrip. Net als zijn naamgenoot Marcel Dettmann grossiert Fengler in kale, rauwe techno waarin met een minimaal arsenaal aan geluid een maximale geluidsdruk wordt opgewekt. Kortom: een uitstekende gelegenheid om de laatste energie eruit te persen tijdens deze afsluitende avond van 14 jaar Planet Rose.

Website: Doornroosje

PatronaatWat: 25 jaar Patronaat

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 31 januari.

Line-up: Martyn, Ghislain Poirier (live), Modeselektor (live), The Bloody Beetroots, Steve Aoki, VJ: Pfadfinderei, Spliph

Entree: 20

Bijzonderheden: Modeselektor, de Duitse techno/electro-sensatie, heeft haar inventieve live reputatie onder andere te danken aan Pfadfinderei, een Berlijns multimedia collectief, dat ook bij deze show de beelden verzorgd. Gezamenlijk maakten zij eerder een audiovisuele dvd, maar live zijn ze helemaal in hun element. Donder en bliksem!

Nog iemand die wel van een feestje houdt is Asian-American Steve Aoki. Woonachtig in Hollywood, heeft hij zich een cultstatus aangemeten in het fidgethouse circuit. Daarnaast schuwt hij in zijn eigen mixes niet om obscure indie- en punkrock te gebruiken. Hij is er samen met een andere vette act uit de Dim Mak stal, namelijk The Bloody Beetroots, gehuld in evil Spiderman-maskers. De Nederlandse drum&bass ft. Dubstep ft. House ft techno-held Martyn verblijft tegenwoordig in de VS. Daar heeft hij een geweldig debuutalbum gemaakt, dat - let op onze woorden - voor veel opschudding zal zorgen in dance-land! De Canadees Ghislain Poirier komt met band naar Haarlem voor een lekker potje electro funk met ragga ritmes en raps! Dit alles vocaal begeleid door Spliph.

Website: Patronaat

FuseWat: Fuse

Locatie: Fuse, Brussel.

Datum: zaterdag 31 januari.

Line-up: Deg, Lee van Dowski, Pierre (BE), Live: Paul Kalkbrenner

Entree: 10 euro (voor 00:00 5 euro)

Bijzonderheden: Het grappige is dat dit voor de Fuse in Brussel een doodnormale clubavond is. We nemen een toffe resident dj uit eigen land (Deg), of toch maar 2 (ook Pierre, groot geworden in Cafe d’nvers in Antwerpen). Daar voegen we een stoere, internationale live-act aan toe: het Duitse technomonster Paul Kalkbrenner en een stoere, internationale (wat heet! De man, die zijn plaatjes uitbrengt op het Schotse Soma-label, heeft Pools en Frans bloed door de aderen stromen, en woont met z’n gezin in Geneve) dj die exclusieve setjes draait, vanwege het hoge aantal eigen producties, edits en remixes. Als je voor middernacht binnen bent, kun je op deze doodnormale avond voor een doodnormaal bedrag (5 euro) losgaan op de buitenaardse muziek van deze topartiesten!

Website: Fuse

Herr Zimmerman: poeise mauwWat: Laatste avond Herr Zimmerman.

Locatie: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 31 januari.

Line-up: Dr. Lektroluv, Fraulein Z & TanzMan.

Entree: Uitverkocht, maar misschien kun je ‘via/via’ nog aan een kaartje komen?

Bijzonderheden: De laatste stuiptrekkingen van ‘tanzclub’ Herr Zimmermann in het industriegebied van Rotterdam-West zijn aanstaande. Wat heet! De clubavond, met als speciale gast de Belgische dr. Lektroluv, is compleet uitverkocht.  “Mensen doen geen moeite meer om een leuke club te vinden. Alles moet binnen handbereik zijn,” jammerde programmeur en resident-dj Mario aka TanzMan vorige maand nog op Love2Party. Vandaar dat hij, samen met compagnon en tevens resident-dj Fraulein Z, heeft besloten de tent te sluiten. Twee jaar lang - uitzonderingen daargelaten - bleven hoge bezoekersaantallen in de voormalige vleesfabriek uit. Zo niet aanstaande zaterdag. Al een week lang is de laatste avond compleet uitverkocht. Of dat te maken heeft met de populariteit van de groene dokter, of met die van de sluitende ‘tanzclub’, laten we maar in het midden.

Website: Herr Zimmerman

RedshapeWat: ALTITUDE 7

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 31 januari

Line-up: Main room: Redshape (live), Peel Seamus, Delsin & Quince. Talent Room: Gourmet-unit (The New Worck) met dj’s Ome Let, Knoflooksaus, Hellen (Bakplaat) en Suze (Terry Jakkie).

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Laurent Garnier omschrijft de releases op het Amsterdamse technolabel Delsin als 'deeply beautiful, emotionally moving, stylish and funky as hell'. Hoog tijd dus dat de beste Delsin-acts langskomen bij Altitude 7! Niet komen=veel spijt, want zelden hadden we zo'n sterke line-up. Verwacht dj-sets van Peel Seamus (oprichter van Delsin Records), Delta Funktionen (diepe dubtechno) en Utrechts grootste technotalent Quince (check zijn nieuwe ep Genetrix). De live-act verhult zijn identiteit achter een rood masker, maar is niet te beroerd zijn talent met iedereen te delen: Redshape. Allemaal hartstikke muzikaal verantwoord, maar vergeet vooral niet even te luisteren naar het kook en mixwerk van onze eigen Suze in de Gourmet-Unit. Deze dame, ook wel bekend als Panter of Susan, gaat zaterdag als Terry Jakkie door het leven. En maar volhouden dat ze niet aan schizofrenie lijdt.

Website: Tivoli

StugWat: STUG

Locatie: Studio80, Amsterdam

Datum: zondag 1 februari.

Line-up: 360 Soundsystem aka Nuno dos Santos & Patrice Baumel, Bart van Rijn, Fabio, Pablo Bolivar.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Fabio en Bart van Rijn zorgen er tijdens hun STUG-feestjes altijd voor dat ze in goed gezelschap verkeren. Zoals aanstaande zondag in Studio80, waar het duo optreedt met het 360 Soundsystem aka Nuno Dos Santos & Patrice Bäumel en de uit Barcelona afkomstige Pablo Bolivar (live). Welke plaatjes de organisatoren zeker draaien, kun je HIER lezen.

Website: STUG

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws