Love2link week 50 en 51

Partyscene Redactie | 14 december 2008
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op internet. In deze Love2link de vrijgegeven ‘High Tech Soul’-docu, Applescal die de Grote Prijs wint en interviews met Diplo, Octave One en DJ Koze.

Lekker voor in deze donkere dagen: ‘High Tech Soul- The Creation Of Techno Music’, de docu uit 2006 over de opkomst van techno in Detroit, is vrijgegeven op internet. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, dan kun je nu een heel uur muzikale herinneringen ophalen met onder meer Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Richie Hawtin, Jeff Mills, Carl Craig en Eddie Fowlkes.

 

Afgelopen zaterdag vonden in De Melkweg en Paradiso de finales van De Grote Prijs van Nederland plaats. In de categorie Dance/Producers was het Applescal die de winnende set wist neer te zetten. De winnaars in de overige categorieën zijn Fabiana Dammers (Singer/Songwriter), M.O. & Brakko (Hiphop/R&B) en Two Way Radio (Pop/Rock). Felicitaties voor alle winnaars!

 

Carl Craig kon aan de collega’s van Resident Advisor melden dat het herstel van Moritz von Oswald, die eind oktober een beroerte heeft gehad, erg voorspoedig verloopt. De voor 2009 geplande ReComposed-shows met het Les Siècles Orchestra gaan gewoon door; hopelijk met Van Oswald in een adviserende rol.

Op de valreep nog een nominatie voor het ‘meest nutteloze dancenieuwtje van 2008’: Het gerenommeerde BBC News besteedde vorige week een heel artikel aan de onbekende Londense electrohouse –dj Talent, die zijn gouden tanden moet verkopen vanwege de kredietcrisis en teruglopende vinylverkoop. Hoewel hij £30.000,- denkt terug te krijgen voor zijn kronen, maakt hij zich grote zorgen dat het publiek hem zonder dit handelsmerk niet meer herkent. Dude, geen zorgen: 99% van het dancepubliek kent je ook niet mét dat gouden fietsenrek!

En uiteraard hebben we weer een waslijstje interviews met Octave One, Diplo, Digitalism, dubstepper Pinch, DJ Pierre en DJ Koze.

 Heb jij een interessante link? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws