Vinyldistributeur Neuton failliet

Partyscene Redactie | 1 december 2008
headlines

Neuton delft het onderspit

De oprukkende digitalisering heeft waarschijnlijk weer een nieuw slachtoffer geëist. Volgens aanhoudende geruchten zal de Duitse distributeur Neuton vandaag surseance van betaling aanvragen, waarmee er weer een grote speler binnen de vinylsector verdwijnt.

De barsten in de fundering van de vinylsector worden steeds groter.Na grote internationale distributeurs als Prime, Integrale, Intergroove UK, Amato, Cisco en het Duitse EFA, lijkt het eveneens Duitse Neuton de handdoek nu ook in de ring te gooien. Bij onze oosterburen blijven er dan nog maar drie distributeurs over: Word & Sound, Kompakt and Intergroove.

Neuton verzorgde de distributie in Duitsland voor labels als Four Twenty, Tresor, Vakant, Mute, Perlon en Rephlex. Tot voor kort ook voor Bpitch, Playhouse, Klang en M_nus, maar deze labels stapten -niet onverstandig- onlangs al over naar concurrent Kompakt.

Naast het niet meer kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen, wat voor veel artiesten en labels tot een behoorlijke financiële strop zal leiden, zorgt de ondergang van alweer een grote distributeur ervoor dat de diversiteit van aanbod in de vinylsector verder zal afnemen. Het wordt vooral voor beginnende artiesten, maar ook voor gevestigde namen helaas steeds lastiger om werk in dit formaat uit te brengen.

Website Neuton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws