Love2party releaseoverzicht week 47 en 48

Partyscene Redactie | 21 november 2008
headlines

Voeding voor je speakers

We kregen een flinke lading muzikale tips binnen in de afgelopen twee weken. Winter of niet, met deze nieuwe releases blijft je soundsystem in ieder geval lekker warm. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Radio Slave, John Tejada, Tadeo en Fennesz.

‘Freshly Composted vol. 3’

‘Freshly Composted vol. 3’

Label: Compost

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Het Duitse label Compost viert haar driehonderste release met een compilatiemix, waarop hoogtepunten uit de afgelopen twee jaar voorbij komen. Met soulvolle electronica, deephouse en sferische lichte techno van huisproducers als Ben Mono, Eddy Meets Yannah en Beanfield en de bekende vocals van Robert Owens, is dit er eentje voor in de huiskamer of voor de intieme kleine club.

Website Compost

Zelf luisteren

‘Soma 2008’

‘Soma 2008’

Label: Soma

Releasedatum: 24 november 2008

Bijzonderheden: Eerlijk gezegd zijn de releases van het Schotse label dit jaar niet echt duidelijk op de radar verschenen, dus lijkt het uitbrengen van een ‘Best Of’-compilatie meer wens dan waarheid. Toch liegen de namen op deze release er niet om: met tracks van Orlando Voorn, Robert Hood, Funk d’Void en Let’s Go Outside is het toch weer een portie prima te verteren tech house en techno geworden.

Website Soma

‘Fabric 44’

‘Fabric 44’

Label: Fabric

Releasedatum: 12 januari 2009

Bijzonderheden: Na zijn recente ‘I’m Not A Gun’-uitstapje met gitarist Takeshi Nishimoto op ‘Mirror’ richt John Tejada zijn aandacht nu weer op de dansvloer met een release voor Fabric. In een poging om het geheel naar het niveau van een samenhangende symfonie te tillen, hebben bijna alle tracks een heftige Tejada-edit ondergaan. Naast veel eigen werk, bewerkte hij ook Orbital, Donnacha Costello en Shed voor deze mix-cd.

Website Fabric

‘Rekids Revolution’

‘Rekids Revolution’

Label: Rekids

Releasedatum: Begin 2009

Bijzonderheden: Labelbaas Radio Slave begint het nieuwe jaar goed met een driedubbelaar vol diepe swingende techno. De eerste cd staat vol originele dansvloerkrakers van onder meer Mr. G, Toby Tobias en Radio Slave zelf, terwijl we op de tweede cd geremixte Rekids-tracks voorgeschoteld krijgen van producers als Andomat 3000, Prins Thomas, Marcel Dettmann en Josh Wink. Spencer Parker mixte tenslotte nog veel meer Rekids-werk (vooral veel Radio Slave) aan elkaar op de derde cd. Nog niet eerder uitgebracht materiaal op deze release zal tevens op vinyl uitkomen.

Website Rekids

Tadeo- ‘Contacto’

Tadeo- ‘Contacto’

Label: Net28

Releasedatum: 19 januari 2009

Bijzonderheden: Voor stuiterende spacy minimal en techno ben je bij Tadeo altijd aan het goede adres. Na single-releases op labels als Apnea en CMYK, is het nu tijd voor zijn debuutalbum op het overkoepelende Spaanse label Net28, waarop Alex Under een flinke vinger in de pap heeft. Tadeo’s tracks blinken meestal niet uit in variatie, maar zijn altijd voorzien van een diepe stevige flow. Voor een voorproefje van de dikke droge sound van de Spanjaard kun je vrijdag 21 november terecht op Awakenings.

MySpace Tadeo

Fennesz- ‘The Black Sea’

Fennesz- ‘The Black Sea’

Label: Touch

Releasedatum: 25 november 2008

Bijzonderheden: Tot slot nog een release voor avonturiers en liefhebbers van een experimentje. De Oostenrijkse gitarist Christian Fennesz zet alle middelen in (akoestische en elektrische gitaren, synthesizers en een batterij aan software) om je mee op reis te nemen door zijn elektronische vervormde en getweakte soundscapes. Perfect chillmateriaal voor op de late avond.

MySpace Fennesz

Heb jij nog een releasetip? Meld het dan in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws