Antwerp is Burning

Partyscene Redactie | 23 september 2008
headlines

Win kaarten!

Soms loop je tegen feestjes aan waar je eigenlijk gewoon naar toe moet gaan voor de locatie en in de tweede plaats pas voor de muziek. En komend weekend, op zaterdag 27 september om precies te zijn, is er zo één, want dan vindt Antwerp is Burning voor het eerst in drie jaar tijd weer plaats. De locatie? Het Muhka, oftewel het museum van de hedendaagse kunst Antwerpen.

MuhkaMuhkTot en met 2005 was Antwerp is Burning in een begrip het Antwerpse nachtleven. Elke jaar een groot feest op een top locatie maar daar kwam abrupt een einde aan. Maar toch liet ID&T, tegenwoordig de host van dit evenement, het er niet bij zitten. Na een lange zoektocht vonden ze de perfecte locatie voor een nieuwe editie. Kleiner dan voorheen, maar wel exclusiever dan ooit, want de kans om een feest te organiseren in een museum is natuurlijk wel erg stoer.

Komend weekend vindt er in het museum van de hedendaagse kunst een wisseling van twee tentoonstellingen plaats. Dat betekent dat verschillende zalen leeg zullen staan. Het perfecte moment voor Antwerp is Burning. Gelinkt aan de locatie zullen ook verschillende kunstenaars betrokken worden bij het evenement en worden er vele links gelegd tussen hedendaagse kunst en dance. En het leuke is dat als je het feest bezoekt, je achteraf ook een keer gratis naar het museum mag om te kijken wat ze er normaliter allemaal exposeren.

De line-up voor zaterdag is aardig, maar niet superspannend. Er zijn drie zalen geopend. De grootste met house en techhouse van o.a. Cassius, Sebastien Leger en Ida Engberg. De tweede zaal is meer gericht op trance en progressive met Fred Baker, Thrillseekers en Airwave. Ook is er een zaal met electro, waar onze eigen Monica Electronica achter de decks plaatsneemt. Er zijn maar 3000 kaarten in de verkoop, dus als je wilt gaan, moet je wel tijdig je ticket scoren.

WIN WIN WIN WIN

Gelukkig kunnen wij een handje helpen deze keer. In samenwerking met ID&T Belgïe mogen wij 5 x 2 kaarten weggeven voor aanstaande zaterdag. Maar daar moet je wel wat voor doen. Vertel Sander waar de laatste editie van Antwerp is Burning plaatsvond en misschien sta jij dan zaterdag wel te feesten in het Muhka.

Voor alle verdere info check je de site van Antwerp is Burning

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws