De digitale platenkelder

Partyscene Redactie | 23 september 2008
headlines

Pareltjes zoeken vanuit je luie stoel

Heel fijn, die enorme toegankelijkheid van digitale tunes op iTunes en Beatport, maar voor de echte vergeten pareltjes ben je nog steeds aangewezen op stoffige platenbakken in kleine obscure platenzaakjes. Toch? Als het aan DJHistory.com ligt, is ook dat binnenkort verleden tijd.

 

Obscure tracks nu ook digitaal verkrijgbaar?Ben jij een notoire muziekverzamelaar, altijd op zoek naar die ene zeldzame track die bijna niemand heeft? Dan moest je tot voor kort toch echt nog de platenbakken induiken of muzikale veilingsites afstruinen en hopen dat je uiteindelijk het hoogste bod uitbracht. De Britten Bill Brewster en Frank Broughton zagen een gat in de markt en verzonnen een ‘digitale muziekkelder’, waar je vanaf deze week de meest obscure tracks zou moeten kunnen downloaden.

Het geheime wapen achter DJHistory.com is het forum van de site, waarop de leden elkaar tippen over zeldzame meesterwerkjes en ook zelf kunnen aandragen welke track ze al tijden in bezit willen hebben. DJHistory gaat dan achter de rechten aan en probeert de releases vervolgens legaal aan te bieden aan de gebruikers, voor een fractie van wat het originele vinyl zou kosten. En onder die forumleden zitten overigens niet alleen 'suffe muzieknerds', maar ook bekende dj’s als Francois Kevorkian, David Mancuso, Prins Thomas en Greg Wilson.

De opzet is dus om een exclusieve tegenhanger te worden van de bekende digitale portals, voor de muzikale fijnproever. Er zijn inmiddels een exclusieve Swag-compilatie en tracks van het Tele Music label te downloaden. Ook verwacht DJHistory binnenkort gevangenissoul uit de jaren zeventig en disco gospel aan te kunnen bieden. Op dit moment is het aanbod nog wat mager en je mist natuurlijk de sensatie van echt vinyl, maar er valt zeker iets te zeggen voor het graven naar pareltjes vanuit je luie stoel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws