Love2party releaseoverzicht week 31 en 32

Partyscene Redactie | 9 augustus 2008
headlines

Releases om in de gaten te houden

We laten de moed nog niet zakken en hopen toch op een klein staartje heet festival-weer. Maar voor het geval dát, zijn hier weer wat relaxte tunes voor je speakers zodat je overal een feestje kunt bouwen. In deze editie van het releaseoverzicht muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Charles Webster, Andy Stott, Marc Houle en Sasse.

 

Charles Webster- 'Coast2Coast'Na zijn driedubbelaar voor Defected afgelopen april, heeft Charles Webster de smaak van het compileren helemaal te pakken. Deze keer is hij aan de slag gegaan voor het label NRK, met opnieuw een dubbelaar vol diepe soulvolle housetunes. Het grootste deel van de tracks die hij op de eerste cd in de mix gooit, zijn eigen Webster-remixes van onder meer Justin Martin en de Furry Freaks. Op cd twee maakt hij een uitstapje naar de late jaren negentig met werk van Larry Heard, Amp Fiddler en Blake Baxter. Hoe het ook afloopt met de zomer van 2008: met deze editie van ‘Coast2Coast’ wordt het najaar alsnog lekker warm (release oktober op NRK).

Meer warme deephouse is binnenkort te verwachten vanuit Frankfurt, waar het duo Motorcitysoul hun ‘soulvolle melancholie’ in de vorm van het album ‘Technique’ heeft weten te gieten. Hoewel hun industriële alias (genoemd naar de autostad Frankfurt, en dus niét Detroit) anders doet vermoeden, staan in deze elf tracks van Matthias Vogt en Christian ‘C-Rock’ Rindermann vooral liefde en genieten centraal (release 13 oktober op Simple Records).

Kompakt- 'Total 9'Het jubilerende Duitse label Kompakt zet de traditie van hun muzikale jaaroverzichten ook dit jaar vrolijk voort met het compilatiealbum ‘Total 9’. Zoals gebruikelijk wordt in deze serie teruggeblikt op het beste van het afgelopen jaar en krijgt de luisteraar ook een aantal exclusieve extra tracks voorgeschoteld, met werk van onder meer Supermayer, Justus Köhncke, Thomas Fehlmann, Gui Boratto en DJ Koze. Het album wordt overigens met een dik feestje gelanceerd in Keulen, de thuisbasis van het label, tijdens het uitgebreide C/O Pop Festival dat van 13 t/m 17 augustus plaats zal vinden op locaties door de hele stad (release 18 augustus op Kompakt).

We blijven nog even in Duitsland, met het nieuws dat Minus-klant Marc Houle een bijzonder project op stapel heeft staan. Met ‘Sixty-Four’ levert hij twaalf tracks af die in feite gecreëerd zijn als DJ-tools voor Houle’s labelgenoten, maar waar intussen veel vraag naar is ontstaan. Minus heeft daarom besloten de tracks in vier delen uit te brengen in de maand augustus. Week één is al te downloaden en zit vooral in de hoek van de minimale bliepjes. Week twee belooft Sasse- 'Toinen'videogame-invloeden en dikke baslijnen, week drie is meer laid back, met percussie en gitaarsamples en week vier biedt tot slot effecten, delays en vocals van Magda (digitale release iedere woensdag in augustus via Minus, in september volgt een fysieke release met negen tracks).

Ook het Duitse label Moodmusic laat van zich horen met het tweede album van labeleigenaar Sasse. Terwijl de spacy disco-invloeden de dansvloeren van Europa stevig in hun greep hebben, kiest Sasse er met ‘Toinen’ (‘Tweede’ in het Fins) juist op dit moment voor om enige afstand van die sound te nemen en diepe, stemmige Detroit-invloeden in zijn tien nieuwe tracks te verwerken (release 6 oktober op Moodmusic).

Ook Steve Bug heeft deze zomer niet stilgezeten. Voor de derde editie in de ‘Bugnology’-serie heeft hij 21 van zijn favoriete tracks stevig bewerkt, voordat hij ze aan elkaar mixte. Santiago Salazar, Daso & Pawas, Andomat 3000, Peace Division, Ripperton en Adultnapper zijn enkele van de namen die niet wisten te ontkomen aan Bug’s editgeweld. Het resultaat ligt volgens het persbericht tussen ‘gevaarlijk cool en heerlijk Steve Bug- 'Bugnology 3'funky’ (release september op Poker Flat).

Gelukkig wordt er buiten Duitsland blijkbaar ook nog muziek gemaakt. Zo brengt de Britse producer Andy Stott met ‘Selected Tracks Vol.1 (2004 - 2008)’ een compilatie van nieuw materiaal en oude succesvolle releases, zoals ‘Fear Of Heights’, ‘Hostile’ en ‘Bad Landing’.  De lome dubtechno, subtiele percussie en dikke melodielijnen in de nieuwe tracks, in combinatie met een aantal essentiële oude Stott-tracks, maken dit een release om niet te missen(release 1 september op Modern Love).

De nieuwste protegees van het experimentele label Warp komen uit het land ‘down under’. Pivot is een project van de Australiërs Dave Miller en Laurence and Richard Pike, die hun strepen hebben verdient als muzikanten bij o.a. Prefuse 73 en Jan Jelinek. De sound van Pivot op ‘O Soundtrack My Heart’ neigt vaak naar elektronische rock, maar de invloeden van synthesizergrootheden als Vangelis en Jean-Michel Jarre en de muziek Monika Kruse- 'Changes Of Perception'van de Talking Heads en labelgenoten Autechre zijn duidelijk in hun werk terug te horen (release 18 augustus op Warp).

Aangezien dit releaseoverzicht bijna helemaal in het teken stond van onze oosterburen, sluiten we in stijl af met alweer een release uit Duitsland. Technodiva Monika Kruse lijkt een andere weg in te willen slaan met haar nieuwe album ‘Changes Of Perception’. Ze riep de hulp in van collega-producer Gregor Tresher om ‘door bestaande muzikale structuren heen te breken’. Het resultaat is een, naar Kruse-maatstaven, rustig album vol funky techno, waarin warme electro, dromerige Detroit en luchtige acid-invloeden zijn verwerkt (release 5 september op Terminal M).

 

Heb jij nog een dikke releasetip? Meld het dan hieronder in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws