Schandpaal: Opkomst van de \'donk\'

Partyscene Redactie | 24 juli 2008
headlines

Donk verovert de UK in rap tempo

Zonder twijfel is het eiland aan de overkant van de Noordzee vaak vruchtbare grond voor nieuwe talenten en vooruitstrevende muziekstromingen. Maar wat slaan de Britten de plank af en toe toch ook vreselijk mis. Dit is de nieuwste hype uit de UK: De Blackout Crew met ‘Put A Donk On It’.

 

De Blackout CrewIn de rubriek ‘De Schandpaal’ mag jij bepalen welke releases eigenlijk ritueel verbrand zouden moeten worden, welke zaken in de dancescene echt niet door te beugel kunnen en welke partyorganisatoren het totaal niet begrepen hebben. In deze editie de opkomst van de ‘donk’.

 

Er bestond nog geen genre binnen de dance dat hard house, happy hardcore en grime lyrics met elkaar combineerde (en daar zijn heel erg veel goede argumenten voor te bedenken!). Toch zijn er blijkbaar genoeg producers die het hoog tijd vonden om dit onontgonnen gebied te verkennen, met ‘donk’ als resultaat. De muziekstroming is genoemd naar een ‘donk’:

Een pijp- of plankachtig geluid, dat de danser laat stuiteren op de dansvloer. Donk wordt meestal gedraaid op 150/160 BPM.

Er blijkt al een hele rits donk-tracks op de markt te zijn, zoals ‘Donk With Me’ van DJ Absolute, ‘A Little More Donk’ van The Donk Devils, ‘Slightest Donk’ van Hypasonic & Little Rascals en Chemical Crew met ‘What’s A Donk?’. Maar ‘Put A Donk On It’ van de Blackout Crew is de eerste donk-track de het tot ver buiten de grenzen van Liverpool heeft gebracht en een flinke hype op het wereldwijde web wist te creëren.

Hier is de video, ‘donkt' u even mee?

 

Is er plaats binnen de dance voor deze nieuwe ‘muziekstroming’ of mag alle donk -met een paar liter benzine- per direct op de brandstapel? Laat het ons weten in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws