Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 juli 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS:

ExtremaWat: Extrema Outdoor

Waar: Aquabest, Best

Datum: zaterdag 19 juli

Line-up: Richie Hawtin, Dave Clarke, Carl Craig, Dr. Lektroluv, Magda, Hell, Josh Wink, Michel de Hey, David Carretta, Laidback Luke, Richard Bartz, Dr. Motte, Erol Alkan, DMX Krew, Erick Morillo, Radio Slave, Hernan Cattaneo, Troy Pierce, Vitalic,

Boys Noize, Heartthrob, Satoshi Tomiie, Barem, The Subs, Axwell and many more

Entreeprijs: uitverkocht!

Website: www.extrema.nl

Bijzonderheden: Vaste prik, derde zaterdag van juli zijn we allemaal op Extrema. Net zoals voorgaande jaren hebben de heren uit Eindhoven weer een een zeer diverse en smakelijke line-up weten samen te stellen. En, ook net als vorig jaar, is het festival alweer ruim een maand van te voren uitverkocht. Dat wordt dus hekkenklimmen als je nog naar binnen wilt :)

Love2party preview

DourWat: Dour Festival

Waar: Dour, Belgie

Datum: 17 – 20 juli

Line-up: Richie Hawtin, Ellen Allien, Alter Ego, Magda, Tiga, Ivan Smagghe, Hardfloor, Zombie Nation, Goldfrapp, Boys Noize, Modeselektor, Heartthrob, The Subs, CASSIUS, zombie nation, the bug, Beat Torrent, Brodinski, Roni Size/Reprazent, The Whitest Boy Alive en vele andere

Entreeprijs: 45 euro dag, 85 euro passpartout

Website: www.dourfestival.be

Bijzonderheden: Eén lang weekend per jaar staat Dour, een plaatsje op de Frans/Belgische grens, in het teken van het gelijknamige festival. Het meerdaagse muziekfestijn vindt dit jaar plaats van donderdag 17 tot en met zondag 20 juli. Naast muziekstijlen als pop, rock, punk en reggae worden vele varianten van elektronische muziek onder de aandacht gebracht. Verdeeld over vier dagen worden artiesten uit alle uithoeken van de wereld geboekt (32 verschillende nationaliteiten in 2007).

Love2party preview

MeltWat: Melt

Waar: Ferropolis, Grafenheinichen (DE)

Datum: 18 - 20 juli

Line-up: Steve Bug,Ellen Allien, Alter Ego, GusGus, Mathew Jonson, M.A.N.D.Y., Henrik Schwarz, Modeselektor, Oliver Koletzki, Mathias Kaden, Björk, Marcus Meinhardt,Miss Kittin & The Hacker, Goldie, SuperMayer,Cobblestone Jazz, Franz Ferdinand e.v.a.

Entreeprijs: 45 per dag, 85 passpartout

Website: www.meltfestival.de

Bijzonderheden: Ook in Duitsland kan je het hele weekend festivallen. Je hebt ongeveer keus uit wel vijf verschillende festivals, allemaal met een dikke line-up. Maar onze keuze gaat in deze uit naar Melt festival, want zij bewijzen al jaren een ijzersterk festival te kunnen neerzetten. Dus al je geen kaartje hebt voor Extrema dan vlug naar Duitsland toe!

 

CLUBNIGHTS/BEACHPARTIES:

I AmWat: I* AM

Waar: Off_Corso, Rotterdam

Datum: vrijdag 18 juli

Line-up: 2000 and One, Warren Fellow vs Edwin Oosterwal, Unders vs Soares, Benny Rodrigues, Dave Ellesmere, Joey Daniel, Ille Bitch, Wouter de Moor

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: iammusic.hyves.nl

Bijzonderheden: Het is hartje zomer (nou ja, volgens de kalender) en opeens verschijnt er een hele dikke techno line-up in de Off_Corso. Dat gebeurt niet al te vaak dus meer dan het vermelden waard. Sowieso heeft de Corso de insteek om vanaf na de zomer meer techno te gaan programmeren aldaar dus we zien dit maar vast als een lekker voorproefje!

KlinchWat: Klinch: Bar Weinig & 360

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 18 juli

Line-up: Cobblestone Jazz live, Estroe, Nuno Dos Santos, Patrice Baumel

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Ook Klinch heeft een Extrema act binnengehaald en zeker niet de minste want Cobblestone Jazz komt vrijdag naar de Melkweg als opwarmertje voor het festival zaterdag. In de wandelgangen vernamen we dan ze openen op Extrema dus voor degene die niet om twaalf uur al voor het hek staan, is het misschien wel leuk om vrijdag ze even mee te pakken in de Melkweg. En met de rest van de lijn omhoog is ook helemaal niks mis. Dikke avond!

SchlussWat: Schluss

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 19 juli

Line-up: Johnny D (live), Polder (live), Joey Daniel, Philip Young, Hilbert in HiFi

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Ook in de Catwalk een zeer dikke line-up deze zaterdag. Johnny D gooit het hele jaar al hoge hogen met zijn ultra swingende producties en ook zijn live sets schijnen onwijs swingend te zijn. Daarnaast ook nog de heren van Polder, voor het eerst live in de Catwalk, die laastst nog een erg fijn album uitbrachten. Dit alles aangevuld met de residents moet het wel een erg mooie avond worden!

ExtremaWat: Extrema Official After

Waar: Effenaar, Eindhoven

Datum: zaterdag 19 juli

Line-up: Dr Lektroluv, Rene Amesz, Warren Fellow, Eric de Man, Remy, Edwin Oosterwal

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.extrema.nl

Bijzonderheden: In de nacht van 19 juli zal de grote zaal van Effenaar omgedoopt worden tot Extrema Room, de kleine zaal wordt een heuse ExtremaMusic Room. Vanaf 23:00 worden de zalen geopend voor het publiek, dat tot 04:00 kan doordansen op de klanken van enkele top-dj’s die overdag ook op het festival hebben opgetreden. Er is bewust gekozen voor een brede line-up, zodat het publiek een goede mix van de Extrema Outdoor-stijlen krijgt voorgeschoteld; van house via minimal en electro tot de stevigere techno.

PanamaWat: Swedisch House Maffia

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: zaterdag 19 juli

Line-up: Steve Angello, Sebastiaan Ingrosso, Axwell, Schaamteloos dj’s, Marcella, DJ Dansa

Entreeprijs: 15 vvk, 18 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Het is eigenlijk niet helemaal ons ding maar het is zeker het vermelden waard, want het gebeurt maar zeer zelden dat de drie heren van de Swedish House Maffia gezamenlijk ergens achter de draaitafels staan. Overdag staan ze op Extrema Outdoor en s’ nachts gezamenlijk in de Panama. Dat wordt ongetwijfeld een flinke feest avond!

Dansen aan ZeeWat: Dansen aan Zee

Waar: Naturel, Scheveningen

Datum: zondag 20 juli

Line-up: Behrouz (3 hr set), Mr Groove, Eelke Kleijn, Nick K, Gino Gisberto

Entreeprijs: 10 vvk, 12.50 door

Website: www.firmagezellig.nl

Bijzonderheden: Dansen aan Zee valt dit jaar op in diversiteit wat line ups betreft. Progressieve underground house in de breedste van het woord. Goede muziek laat zich niet in een hokje stoppen. Daarbij is het strand onderhevig aan weersinvloeden en dit gegeven biedt het juiste perspectief om net ietsjes anders te programmeren. Zondag, als een soort van after van Extrema, komt niemand minder dan Behrouz drie uur lang de decks beroeren.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws