Love2party releaseoverzicht week 23 en 24

Partyscene Redactie | 12 juni 2008
headlines

Releases om in de gaten te houden

Mocht je geen voetballiefhebber zijn, een hekel hebben aan festivalgras en ook niet vertrekken richting Sonar volgende week, dan zorgen wij toch gewoon voor een feestje in je huiskamer! In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. X-102, Simian Mobile Disco, UNKLE en Trentemøller.

 

‘X-102 Discovers the Rings of Saturn’Vooruitlopend op datzelfde Sonar, waar Jeff Mills en Mike Banks hun historische samenwerking onder de naam X-102 nieuw leven zullen inblazen, wordt ook het album ‘X-102 Discovers the Rings of Saturn’ uit 1992 opnieuw uitgebracht, inclusief vier nieuwe tracks. Voor de vinylverslaafden een uitgelezen kans om dit album, dat al sinds midden jaren negentig niet meer te krijgen is, alsnog aan hun collectie toe te voegen (release juni op Tresor).

Nog meer goed nieuws voor vinylheads: Delsin start met nieuwe serie releases (op 10”) van mooie klassiekers uit de technogeschiedenis én verborgen juweeltjes uit de archieven. Uit de groeven van de eerste release, klinkt ‘Matter Of Sound/ Inner View’ van Planetary -oftewel Dan Curtin- uit 1991, oorspronkelijk uitgebracht op Curtin’s eigen label Metamorphic (inmiddels uit op Delsin).

'We Love Space 08'Space op Ibiza heeft de deuren geopend voor wat ongetwijfeld weer een hete, bezwete zomer zal worden. Daar hoort natuurlijk ook een gezellige vooruitblik bij, afkomstig van Alfredo en Paul Woolford. Op de dubbele mix-cd ‘We Love Space 08’, genoemd naar de fameuze marathonfeesten ‘We Love… Sundays At Space’ kiest Woolford voor een diepe insteek met o.a. tracks van John Tejada, Carl Craig, Soul Designer en Marcus Worgull, terwijl Alfredo gaat voor het zomerse swingende geluid van Andomat 3000, Scott Grooves en Henrik Schwarz (release juli op Ministry Of Sound).

De Fabric-fabriek draait op volle sterkte. Hadden we in het vorige overzicht net gemeld dat ‘FabricLive 40’ (gemixt door Noisia) en ‘Fabric 41’ (door Luciano) er aan zitten te komen; krijgen we alweer bericht uit Londen dat ook ‘FabricLive 41’ helemaal klaarligt. Simian Mobile Disco gooit voor deze editie electro house, nu-disco, minimal en techno in de mix van artiesten als Hercules And Love Affair, Shit Robot, Metro Area en zelfs oudjes van Plastikman en Green Velvet (release 4 augustus op Fabric).

'Sci-Fi Hi-Fi Vol. 5'

Soma maakt zich op voor de release van ‘Sci-Fi Hi-Fi volume 5’. Net als drie van de vier voorgangers, komt ook deze mix uit eigen stal. Soma-veteranen Stuart McMillan and Orde Meikle a.k.a. Slam zochten voor dit nieuwe volume weer de meest uiteenlopende stijlen bij elkaar en kwamen o.a. uit op tracks van Matthias Tanzmann, Funkwerkstatt, Tigerskin, Mauro Picotto en uiteraard een paar eigen muziekjes (release 7 juli op Soma).

Misschien hebben we een inside joke gemist, want op de website van UNKLE stond begin dit jaar toch echt te lezen dat James Lavelle en Richard File er op korte termijn de brui aan zouden geven. Maar Lavelle is nu toch terug met een nieuw album voor UNKLE getiteld ‘End Titles….Stories For Film’. Lavelle is een groot filmliefhebber en voor dit soundtrack-achtige werk vond hij dan ook inspiratie in ‘het bewegende beeld’ (release 7 juli op Surrender All).

Trentemøller- 'Live In Concert'

Gisteren genoten van van Trentemøller in de 11? Zijn wereldwijde livetour met band van vorig jaar was een doorslaand succes en dus kon de ‘Live In Concert’-release niet lang uitblijven. Op dit mini-album vinden we de live uitvoeringen terug van ‘Take Me Into Your Skin’, ‘Snowflake’, ‘Into the Trees’ en ‘Miss You’, zoals uitgevoerd voor 25.000 uitzinnige toehoorders op Roskilde 2007 (release alleen digitaal 27 juni op Poker Flat).

Danny Tenaglia, de dj met het grootste uithoudingsvermogen in de booth, draait zijn hand natuurlijk niet om voor een mixje van zo’n twee uur. Waar hij vroeger nog regelmatig de progressive indook, lijkt hij met de dubbele mix-cd ‘Futurism’ af te slaan richting de donkere techno, met tracks van onder meer Guillaume & The Coutu Dumonts, Wighnomy Brothers, Silent Servant, Hertz en onze eigen Shinedoe en Joris Voorn. En ter Hardfloor- 'Tales Of The Unexpected 3'zelfverheerlijking worden beide cd’s gewoon lekker afgesloten met zijn nieuwe track ‘The Space Dance’ (digitale release 25 juni/ fysieke release 5 augustus op Tommy Boy).

Als afsluiter een portie 'van dik hout zaagt men planken', met de donderende acid techno van Hardfloor. Dat Ramon Zenker and Oliver Bondzio dit rauwe geluid nog lang niet zat zijn, blijkt wel uit de tracklist van hun mix-cd ‘Tales from the Unexpected 3’ met werk van andere techno-oudgedienden als Robert Hood, Steve Stoll, Convextion, Heiko Laux en Alden Tyrell. Hier en daar komt wel een vleugje Detroit langszeilen, maar het is toch voornamelijk knallen in deze vintage mix (release 7 juli op Platipus).

Heb jij nog een dikke releasetip? Meld het dan hieronder in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws