Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 5 juni 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

FESTIVALS:

FYMWat: Free Your Mind festival

Waar: Stadsblokken, Arnhem

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Goose DJ-Set (B), Josh Wink (USA), Miss Djax, Dr. Lektroluv (B), Joey Beltram (USA), Derrick May (USA), Speedy J, Benny Rodrigues, DJ Sneak (USA), Raresh (ROM), Dennis Ferrer (USA), Anja Schneider (D), Roog, Anthony Rother – Live (D), Sebo K (D), The Advent – Live (UK/P), Onur Ozer (TUR), Steve Rachmad, Paul Kalkbrenner en vele vele meer

Entreeprijs: 40 vvk

Website: www.fca.nl/fym

Bijzonderheden: Het tweede dancefestival van 2008, Free Your Mind in Arnhem, staat voor de deur. Net als vorig jaar hosten wij de VIP area met onze Love2party talent Room. Een paar weken geleden maakten wij zes talenten (duo's) blij, en alle mannen zijn er helemaal klaar voor om zaterdag te rocken aan de oevers van de Rijn.

Love2party preview

AlcatrazWat: Alcatrazz Open Air

Waar: Kasteelruine, Horst

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: oa Acid Junkies, Joris Voorn, Warren Fellow, Secret Cinema, Jan Liefhebber, Sandrien, Peter Horrevorts, Patch park, Infinitize en meer

Entreeprijs: 29.50

Website: www.alcatrazz.nl

Bijzonderheden: Ook in Limburg is het festivallen geblazen dit weekend! Op een zeer mooie locatie bij een kasteel ruïne kan je de hele dag dansen op house en techno beats en natuurlijk ook hakken op de diverse hardstyle dj’s. Vooral de techno stage met allemaal Nederlandse helden ziet er erg lekker uit. En als het goed is wordt het ook nog eens een graad of 25 dus heerlijk festival weer.

CLUBAVONDEN

KitKatWat: KitKatClub invites Mono

Waar: Home, Amsterdam

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Boris Werner, Lauhaus, Casper Tielrooij, Mesjokke (dj’s Aron Friedman en Brent Roozendaal) en Jeroen Kok en meer

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.kitcatklub.nl

Bijzonderheden: Zaterdag in Amsterdam  ook een Free Your Mind Festival aferparty special edition. De gasten van MONO nemen de drie verdiepingen van de meest knusse club van Amsterdam komende zaterdag over. Check gelijk even de cast van het MONO stage op Free Your Mind en dan weet je wat je naast de bovenstaande namen nog meer kan verwachten aan muzikaal geweld want er zullen zeker nog meer namen bijkomen.

Sound OffenceWat: Sound Offence Records

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Dave Angel, Felipe Venegas, Joachim

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Op Zaterdag 7 Juni zal Sound Offence Records (SO Records) de Catwalk hosten. Dit nieuwe Rotterdamse label wil middels deze avond laten zien waar zij hun muzikale inspiratie voor het starten van Sound Offence vandaan hebben. Geen verassing dus dat voor deze gelegenheid is uitgenodigd, De grootste invloed op SO records muzikale vorming namelijk Dave Angel. Daarnaast Felipe Venegas die Joachim op zijn reis door Chili heeft opgedoken.

EarthWat: Earth Trilogy part 2

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Martin Buttrich, Estroe, Sandrien & Carlos Valdes, Wouter de Moor, Reiss, Onno, Per en Jan van Kampen

Entreeprijs: 17.50

Website: www.earth-link.nl

Bijzonderheden: Vier keer is Earth dit jaar in Paradiso te vinden, en daar zijn de upfront-music vaandeldragers erg content mee. Op 7 juni staat er een erg fijn gezelschap bij elkaar met een aantal verassende namen in het pakket. In de grote zaal, de live-act van de Duitser Martin Buttrich. Dat deze man aan weinig slaap genoeg heeft blijkt wel uit zijn overvloed aan producties. Nadat Martin eerder al produceerde voor Timo Maas neemt hij tegenwoordig ook alle producties van Loco Dice voor zijn rekening.

Josh WinkWat: Planet Rose – FYM after

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Josh Wink, Anja Schneider, Roger Gerressen, Jell Kuipers live, Benny (tenminste dat denken wij :), Rick Vio

Entreeprijs: 15 vvk, 17.50 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: Hop hop hop, na Free Your Mind gelijk door naar Roosje want ze hebben weer een paar erg fijne artiesten van het festival weten te strikken. Zo komt Josh Wink een lange set draaien en staat Anja Schneider in het zeer gezellige kleine zaaltje haar kunsten te vertonen. Trouwens, Benny staat niet op de line-up maar gezien het feit dat hij maar 1 (!!) boeking heeft die avond, zal hij hier ook zeker aanwezig zijn.

Altitude7Wat: Altitude7

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 7 juni

Line-up: Allert, Freek Fabricius, Invite, J. Flannan, Monojack, Mykaz, Qbical, Macroscope, Marc Young, Sylvester

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Nog een after van Free Your Mind maar deze keer een onofficiële. Maar als je naar het festival bent geweest en je aan de deur je wc stempel van FYM laat zien, krijg je twee kaarten voor de prijs van één. De line-up deze keer bestaat uit alleen maar Nederlandse helden en talenten maar we zien wel veel kwaliteit staan dus dit zal ongetwijfeld een mooie avond worden.

Kerri ChandlerWat: Weekendje 11

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag en zaterdag

Line-up: Vrijdag: Redshape live, Vince Watson en Niels Luijenberg

Zaterdag: Kerri Chandler, Melon

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Op 28 juni zullen de deuren van de 11, die in 2004 werd opgestart en al snel een speciaal plekje heeft verworven in de harten van heel dansminnend Nederland, voorgoed worden gesloten. Tot aan die dag is het elke week volop feest. En zoals zo vaak kunnen we geen keuze maken voor ons overzicht, dus noemen we allebei de dagen maar even.

Strange FruitWat: Strange Fruit

Waar: Club Zonder Concessies

Datum: 7 juni

Line-up: Benj B, Thelonious & Lucky Dubz

Entreeprijs: 9 euro

Bijzonderheden: De eerste 2008-editie van Strange Fruit vindt zaterdag 7 juni a.s. plaats in de Club Zonder Consessies, waar een oude bekende van de crew zal plaatsnemen achter de draaitafels. Voor deze editie is namelijk BENJI B (BBC 1XTRA / Deviation /London) gestrikt. Maar voordat deze Benji met zijn mix van Broken Beats, Soulfull House, Nu-Soul, Boogie de dansvloer naar een kookpunt brengt is het de beurt aan de resident djs; THELONIOUS en LUCKY DUBZ. Zij zullen jullie alvast in de stemming brengen met hun dansbare en explosieve sounds.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws