Webby Award voor Eboman

Partyscene Redactie | 6 mei 2008
headlines

¡Viva los Eboman!

Het is natuurlijk geen nieuws dat Neerlands favoriete audiovisuele kunstenaar Eboman ook internationaal goed in de smaak valt. Maar dat zijn digitale kunsten al zo bekend zijn dat hij deze week zelfs een prestigieuze Webby Award in de wacht wist te slepen, is toch wel een erg mooie bekroning van zijn harde werk.

Eboman in actie.Jeroen Hofs was samen met o.a. CBS en The New York Times genomineerd voor een Webby Award in de categorie ‘online film & video, best editing’ voor zijn project ¡Viva la Creaçión!, dat hij vorig jaar opzette in samenwerking met Xs4all. Via de website nodigde Eboman iedereen uit om filmpjes te uploaden. Deze kregen vervolgens een complete videosample-behandeling met de door Eboman zelf gecreëerde ‘SenS IV’-software en werden daarna door hem verwerkt in nieuwe producties.

Hoewel we ons afvragen of de Webby Awards-jury de strekking van titels als ‘Of Je Worst Lust’ en ‘Lekker Smerig’ wel helemaal heeft begrepen, kunnen we ons verder goed voorstellen dat ze onder de indruk waren van dit staaltje Hollands vakmanschap. Eboman zal zijn prijs in juni in New York in ontvangst nemen. Ook wordt tegen die tijd het juryrapport bekendgemaakt.

In de categorie muziek won de website van BBC’s ‘Meet The DJ’s’ overigens de juryprijs en kreeg Resident Advisor de publieksprijs toegewezen.

¡Viva los Eboman!

 

Website Eboman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws