REMF: het dagprogramma

Partyscene Redactie | 28 november 2007
headlines

Wie, wat en waar?

Op 29 en 30 november en op 1 december 2007 is Rotterdam 'the Electric City' van Nederland. Gedurende drie dagen vindt de micro-edtie van het Rotterdam Electronic Music Festival plaats op diverse locaties in de Maasstad. Van workshops tot lezingen, van live-optredens tot dj-performances, van exhibitions tot films; alles gerelateerd aan 'the wide spectrum of electronic music'.

Aanstaande donderdag gaat het REMF van start en kan je drie dagen lang genieten van diverse bekende en onbekende dj's en acts uit de internationale dancescene. Daarnaast staan er ook een aantal workshops, masterclasses en zelfs een heuse platenbeurs op het programma. Wij zetten de interessante bezigheden vast even op een rijtje.

Alle tips and trics worden besprokenDance Producer Workshops (zaterdag 1 december @ Off_Corso 15.30 - 21.30)

365mag, MI7 en Teachmusic slaan de handen ineen en brengen drie verschillende workshops technology & producer masterclasses in de Off_Corso. Met opeenvolgend het Rotterdamse Debuut van Propellerhead Reason 4.0. Daarna in-depth presentatie van ‘s wereld’s beroemdste productiesoftware namelijk Steinberg Cubase 4.1 en met als klap op de vuurpijl de officiële Nederlandse lancering van Ableton LIVE 7. Verwacht geen droge workshops, maar een propvol interactief programma waarbij de beginners, maar zeker ook de gevorderde dance producer volledig aan hun trekken zullen komen.

Programma tijden:

15.30 - 16.30 Reason 4.0

16.30 - 18.00 Cubase 4.1

18.30 - 21.30 Ableton 7.0

Inside Look(zaterdag 1 december @ Bootleg DJ Cafe 17.00 - 20.00)

Het Bootleg DJ Cafe en het Sound & Audio Engineering (SAE) Institute organiseren samen een paar keer per jaar Inside Look, waar bekende dance-producers tekst en uitleg geven over hun favoriete apparatuur en software. Gastsprekers aanstaande zaterdag zijn Angelo Faassen en Ilker Soylu. Angelo is beter bekend onder zijn producers alias Biological en zal het deze dag vooral hebben over Logic Pro. Ilker is supervisor van SAE en tegenwoordig ook labelmanager van Team Records.

REMF Masterclass (vrijdag 30 november @ Off_Corso 19.00 - 21.00)

Aanstaande vrijdagavond, van 19:00 tot 21:00 uur, vindt in Off_Corso het REMF Masterclass / Music Debate plaats. Vijf (inter)nationale dance-grootheden discussiëren over het wel en wee van de mondiale dansindustrie. De entree is gratis. Elke bezoeker Ted vindt altijd wel een paar goeie platenkrijgt een Beatport-pasje mee naar huis die toegang geeft tot het gratis downloaden van tien tracks van Rotterdamse producers. Aan de bezoekers wordt gevraagd een actieve rol in het debat te spelen. Het panel bestaat uit Chris Liebing, Richard West (Mr. C), Jochem Paap (Speedy J), Michel de Hey, Ronald Molendijk en DJ Serge Verschuren (Clone) en de presentatie is handen van onze eigen Marcel Wijnstekers.

REMF Platenbeurs (zaterdag 1 december @ Off_Corso 14.00 - 20.00)

Voor de liefhebbers die zweren bij het vertrouwde vinyl is zaterdag een platenbeurs. Dit is je kans om voor weinig geld weer een hoop hits en niet meer verkrijgbare tracks in te slaan, of oude voorraden te kopen van winkeliers. De platen worden al aangeboden vanaf € 1. Hoe meer je koopt hoe hoger bovendien de kortingen. Er is keuze uit duizenden 12"es en LP’s. Met een groot aanbod van diverse stijlen waar verschillende platenverzamelaars en –handelaars hun waren aanbieden tegen dumpprijzen. Naast een groot tweedehands vinyl- en cd-aanbod zal er ook nieuw materiaal worden aangeboden. Alle muziekstijlen zullen vertegenwoordigd zijn. Vooral house, techno, hip hop, italo, disco, drum ‘n bass, club, funk, enz.

REMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws