Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 22 november 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

STRP FestivalWat: STRP Festival

Waar: Strijp-S, Eindhoven

Datum: donderdag 22 november t/m zondag 25 november

Line-up: oa The Chemical Brothers, Róisín Murphy, Radio Soulwax presents: 2 Many DJ's, Soulwax Niteversions, Apparat & Band, Mr. Oizo, Goose (DJ-set), Modeselektor (live), Dave Clarke, Trentemøller (live), Monolake (live), T. Raumschmiere, Speedy J, Daniel Bell.

Entreeprijs: wisselend

Website: www.strp.nl

Bijzonderheden: STRP Festival 2007 brengt onder meer een grootse expositie van zo’n dertig kunstrobots en/of interactieve kunstinstallaties, veel videokunst en kunstzinnige videoclips, diverse ‘Live Cinema optredens’, verschillende film- en documentairevertoningen, tien voordrachten en lezingen van kunstenaars en diverse workshops. Ook op muzikaal gebied mag de line-up (met zo’n dertig optredens) dit jaar gezien worden. Het openingsconcert van de Chemical Brothers op donderdag is inmiddels uitverkocht, maar er blijft gelukkig nog veel moois over met Róisín Murphy, Apparat en het altijd feestelijke Modeselektor op de vrijdag en Dave Clarke, Trentemøller, Monolake en Akufen op de zaterdag. Ook de dubsteppers komen flink aan hun trekken met Loefah en Various Productions.

Love2party preview

AwakeningsWat: Awakenings Weekend

Waar: Gashouder, Amsterdam

Datum: vrijdag 23 & zaterdag 24 november

Line-up: Vrijdag: Alexander Koning, Michel de Hey, Adam Beyer, Hertz (live), Ben Sims, Murphy. Zaterdag: Sandrien & Carlos Valdes, Marco Carola, The Advent (live), Ortin Cam, Dualtek (live), Ryuji Takeuchi

Entreeprijs: Uitverkocht

Website: www.awakenings.nl

Bijzonderheden: Wordt het weer gezellig in Amsterdam op 23 en 24 november dan? Jazeker, zelfs met een vleugje Rotterdam: Michel de Hey gaat zijn ‘Awakenings-waardigheid’ nog weer eens een keer demonstreren op de vrijdag en wordt in de line-up opgevolgd door de minimale techno van Adam Beyer. Hertz en Ben Sims zorgen voor een portie ‘swingend

doorknallen’. Sandrien zal op de zaterdag de eer van de draaiende dames in haar eentje moeten verdedigen en wordt daarbij ondersteund door haar partner-in-crime Carlos Valdes. Na wat goed stampwerk van o.a. The Advent wordt de zaterdag afgesloten met een Japans onderonsje van Dualtek en Ryuji Takeuchi.

Love2party preview

James HoldenWat: Border Community Night

Waar: Patronaat, Haarlem

Datum: vrijdag 23 november

Line-up: James Holden, Fairmont Live, Sandrien

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.fullspectrum.nl

Bijzonderheden: De mensen die op zaterdag 21 juli in Tivoli de Helling waren, spreken nog steeds over een legendarische avond. James Holden nam die avond de toehoorders mee op een reis langs elk muzikaal landschap dat je jezelf maar kunt bedenken. Dikke Detroit, minimale techno, neo-trance, diepe electro en melodieuze house wisselden elkaar op een geweldige manier af. Aanstaande vrijdag staat hij in het Patronaat in Haarlem samen met Fairmont die laatst een meer dan puik album afleverden.

Love2party preview

KlinchWat: Klinch: Electronation

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 23 november

Line-up: Abe Duque live, Wouter de Moor, Terry Toner, Groove Addicts

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.electronation.nl

Bijzonderheden: Een zeer spannende naam op Electronation dit weekend. Al sinds de jaren tachtig produceert Carlos Abraham Duque Alcivar uit New York electronische muziek onder verschillende namen: o.a. Fantastico, Kirlian, Super Secret Symphony, Facil en Abe Duque. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor zijn eigen Abe Duque Records, en is hij de spil in het ‘Rancho Relaxo Allstars’ collectief. Naast zijn residency in Limelight, NYC, is Abe vooral veel in het buitenland te vinden. Zijn livesets brengen techno in de ruimste zin van het woord. Soms warm en diep, soms hard en doordrenkt in acid. Afgelopen zomer stond hij op uitnodiging van techno-godfather Dave Clarke op het Lowlands Festival in Biddinghuizen.

A night with Dr LektroluvWat: A night with … Dr Lektroluv

Waar: Central Studios, Utrecht

Datum: zaterdag 24 november

Line-up: Dr Lektroluv (extra lange set), Jesse Voorn

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Op 24 november komt de Belgische groene dokter weer langs in Utrecht. Plek van happening dit keer: de prachtige Central Studio’s. Het is de tweede keer dit jaar dat Dr. Lektroluv langs komt bij FCA-Music. Op 3 maart j.l. zette hij een compleet uitverkochte Winkel van Sinkel volledig op zijn kop met een verbazingwekkende set bestaande uit zijn unieke mix van Italo, Electroclash, Synthpop en alle andere aanverwanten. En dat gaat hij weer dunnetjes overdoen in de Central Studio’s dat meer plek biedt zodat minder mensen teleurgesteld hoeven te zijn.

Form vs L2P Talent RoomWat: Love2party Talent Room meets FORM

Waar: Speakers, Delft

Datum: zaterdag 24 november

Line-up: the Architects live, PM, Meister, Remedy en Sandeep

Entreeprijs: 7 euro

Website: www.f-o-r-m.nl

Bijzonderheden: Sinds het begin van dit jaar heeft Delft een nieuw concept erbij, genaamd FORM. Een tweemaandelijkse avond die eens niet in het teken staat van bekende artiesten, maar die zich volledig richt op talentvolle dj's. En dan is de link met de Love2party Talent Room natuurlijk snel gelegd en worden op 24 november de handen ineen geslagen voor een gezamelijke avond, FORM meets Love2party Talent Room. Geen contest maar vier talentvolle dj's die deze avond hun kunsten mogen vertonen op een heuse clubnight in de grote zaal van Speakers.

Love2party preview

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman

Waar: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 november

Line-up: Toni Rios, Tanzman, Fraulein Z

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Herr Zimmerman opent zijn deuren weer eens deze zaterdag en nodigt gelijk ook maar een zeer aansprekende naam uit om een mooi feestje te komen bouwen. Rios heeft afgelopen Koninginnedag en vorig jaar oktober ook al de decks van Herr Zimmerman bedient, wat zeer in de smaak viel en mocht dus zeker nog een keer terug komen. De club aan de van Helmontstraat is trouwens ook volgende week open tijdens REMF, dan hebben ze Ken Ishii op bezoek.

Kerri ChandlerWat: Looks

Waar: Thalia Lounge, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 november

Line-up: Kerri Chandler, Greg van Bueren, Diephuis en Leroy Styles

Entreeprijs: 15 euro vvk

Website: www.thalialounge.nl

Bijzonderheden: Het is volgens ons heel lang geleden dat er een feest in de Thalia Lounge in ons weekendoverzicht voorkwam. Maar deze keer is er weer eens een goed reden om dat te doen want niemand minder dan Kerri Chandler komt plaatjes opleggen deze zaterdag. En dat lijkt ons toch wel erg interessant. Kunnen we gelijk het artikel met het waanzinnige optreden van de goede man nog een keer met jullie delen.

Love2party preview

Darren RoachWat: Metrobass

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 november

Line-up: Darren Roach, Monica Electronica, Joachim, Fabienne Soigni, Cisco de la Hoya

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.nl

Bijzonderheden: Zaterdag is de Rotterdamse Catwalk het toneel voor de tweede editie van Metrobass. De zeer gedreven en talentvolle Britse dj Darren Roach heeft tijdens vorige editie veel indruk gemaakt. Zoveel dat hij wederom is uitgenodgd voor een dj-set. Al meer dan vijftien jaar weet hij overal ter wereld mensen aan het dansen te krijgen. Tevens host hij de populaire maandelijkse club avond EBM in the Egg in London. Een goed moment om hem aan de tand te voelen.

Love2party interview

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws