Love2party releaseoverzicht week 41

Partyscene Redactie | 10 oktober 2007
headlines

Verwachte cd’s om in de gaten te houden

Vanaf volgende week weer gewoon op vrijdag, maar deze week even tussendoor op woensdag: Love2party’s releaseoverzicht! Met deze week nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Steve Bug, Agoria, DJ 3000, Soulwax en Burial.

Steve BugSteve Bug zit momenteel niet stil. 12 november verschijnt op ‘Fabric 37’ een mix van zijn hand, waarin hij heeft geprobeerd de sfeer van een avondje in deze Engelse club weer te geven. De mix bevat ook tracks van zijn eigen labels Audiomatique en Dessous, maar opvallend genoeg is er geen enkele Poker Flat-release op de cd te bekennen. Misschien moeten we daaruit opmaken dat hij het klassieke minimal-geluid definitief achter zich laat?

De deephouse lijkt hem de laatste tijd steeds meer aan te trekken. Zo komt op 5 november ook ‘Dessous’ Best Kept Secrets’ uit. Op de eerste cd heeft Bug een compilatie samengesteld van de beste recente releases van dit deephouse-label (met o.a. Phonique en Tanzmann & Stefanik). De tweede cd is een mix van zijn labelmaatje Vincenzo met een aantal eigen tracks en werk van o.a. Ryo Murakami en Two Armadillos.

Dave DK is daarentegen nog niet helemaal klaar met minimal. Op zijn nieuwe album ‘Light And Colours’ krijgen we meer van de spannende hybride ‘electro minimal’ te horen, die we van hem leerden kennen door eerdere releases als ‘Okinawa Dance’. Het album van deze voormalige resident van de Tresor en de Panoramabar in Berlijn komt 5 november uit op het label Mood Music.

AgoriaNa James Holden, M.A.N.D.Y, en Claude Von Stroke is het nu de beurt aan Agoria om de touwtjes in handen te nemen op de vierde editie van ‘At The Controls’. De Fransman houdt wel van experimentjes en melodrama en kan dat prima kwijt binnen deze serie. Tussen recente, goed dansbare tracks vinden we dan ook jaren vijftig elektronica, gotische rock en diepe ambient terug. Het album komt deze week uit op Resist Music. Electronation heeft Agoria geboekt voor een Nederlandse releaseparty op 27 oktober in de Amsterdamse Sugar Factory.

Terwijl Andy Cato in de studio zat met Roisin Murphy voor haar nieuwe album ‘Overpowered’, heeft de andere helft van Groove Armada, Tim Findlay, zijn tijd nuttig besteed. Op zijn soloalbum ‘Watch The Ride’ staat de lekker toegankelijke Balearische house centraal, met tracks van Lindstrom, The Glimmers, Magik Johnson, Claude Von Stroke en drie releases van zijn andere houseproject Sugardaddy. Ogen dicht en nog even mijmeren over de zomer van 2007 dus. Het album is vorige week uitgekomen op Harmless Records.

DJ 3000Wat krijg je als je een artiest met Joegoslavische roots naar Detroit verhuist? Juist: een combinatie van techno, electro en slavische ritmes. DJ 3000 is bekend van releases op Submerge en zijn eigen Motech-label, maar ook van een sterk optreden onlangs in Dave Clarke’s White Noise. Op de negende editie van de mixserie Ekspozicija, The Detroit Connection pt. 2’, vinden we tracks van hemzelf, Umek, Robert Hood, Octave One, Ican en Suburban Knight. Het mixalbum komt 12 november uit op Explicit/Matrix.

De ietwat wereldvreemde, maar erg gezellige Belgen van Soulwax brengen een compilatie uit van bijna al hun remixen. Ze gaan ook gelijk voor het record van de langste albumtitel ooit. Komt ie: ‘Most of the Remixes We've Made Over the Years Except for One by Einsturzende Neubaten Because We Lost it and a Few We Didn't Think Sounded Good Enough or Just Didn't Fit In But Including Some That are Hard to Find Because Either People Forgot About Them Or Just Simply Because They Haven't Been Released Yet. A Few We Really Love. One We Think is Just OK. Some We Did For Free. Some We Did For Money. Some Just For Ourselves Without Permission and Some For Friends as Swaps But Never On Time and Always At Our Studio In Ghent’. Het album komt 22 oktober uit op Parlaphone.

Harry 'Choo Choo' RomeroHarry ‘Choo Choo’ Romero, uit de Subliminal-hoek van Erick Morillo, is verantwoordelijk voor het meest recente ‘Sessions’-mixalbum van Ministry Of Sound. Met tracks van Gus Gus, Steve Angello, Henrik B, Armand Van Helden, D Ramirez en Shlomi Aber geeft hij een goed overzicht van wat er momenteel hot is binnen de meer commerciële house. De release is 12 november op het label Ministry Of Sound.

Tenslotte nog even aandacht voor drum ’n bass en dubstep. Het nieuwe dnb-album van High Contrast

‘Tough Guys Don’t Dance’ is onlangs uitgekomen op Hospital Records. Voor een voorproefje verwijzen we je nog even naar de BBC Essential Mix van 6 oktober.

In de dubstepscene wordt reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe album van Burial, getiteld ‘Untrue’. De release staat gepland voor november op het label Hyperdub. Ook de eerste berichten over het nieuwe album van dubstepper Pinch uit Bristol zijn erg positief; ‘Underwater Dancehall’ komt op 2 november uit op Tectonic en hij treedt op tijdens de Tectonic labelnight in Tivoli De Helling op 13 oktober.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws