Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 oktober 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

ScionWat: Planet Delsin

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 5 oktober

Line-up: Tim Nieburg, Shed, Substance & Vainqueur presents Scion Versions LIVE, Marcel Dettmann

Entreeprijs:

Website:

Bijzonderheden: Vrijdag staat de maandelijkse Planet Delsin avond in 11 geheel in het teken van de Berlijnse platenzaak Hard Wax. Met de live act Scion en twee knetterende deejays uit de Duitse hoofdstad, kan haast geen mooier beeld gegeven worden van de bloeiende techno scene in Berlijn. Hard Wax is niet alleen bekend als platenzaak, zij is ook betrokken bij de oprichting van verschillende grote labels, waaronder een van de meest invloedrijke technolabels ooit: Basic Channel

DekmantelWat: Dekmantel

Waar: Club NL, Amsterdam

Datum: vrijdag 5 oktober

Line-up: Steve Rachmad, San Proper, Thomas Martojo, Casper Tielrooij

Entreeprijs: 7 euro

Website: www.clubnl.nl

Bijzonderheden: De heren van Dekmantel hebben een aansprekende headlines gestrikt en meteen een primeur in handen: Steve Rachmad zal een warme, soulvolle house set draaien. En in de wetenschap dat Rachmad, als headliner, veelal laat op de avond publiek zal (moeten) voorzien van uptempo technogeweld, kunt U deze aangepaste set gerust als buitenkansje beschouwen...

Soul HeavenWat: Soul Heaven

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 5 oktober

Line-up: Osunlade, RiskSoundSystem, Ryan Marciano & Sunnery James, Lex Empress, Phil Horneman & Leroy Rey

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Na Dimitri is er nu nog een grote dj die het voor gezien houdt. Dit keer is het de spirituele Amerikaanse houseproducer en dj die er de brui aan geeft. Komend weekend werkt hij zijn laatste gigs af. Gelukkig voor ons in de buurt. Zijn laatste optredens vinden plaats aanstaande vrijdag in de Amsterdamse club Panama tijdens Soulheaven en zaterdag in de Stereo Sushi in Antwerpen. Een beetje fan schrapt natuurlijk al zijn plannen uit de agenda en zorgt dat hij erbij is.

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman 1 year

Waar: Herr Zimmerman,

Datum: zaterdag 6 oktober

Line-up: Dr. Lektroluv, Fraulein Z, Tanzman

Entreeprijs: 16 vvk, 19 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Rotterdam's meest underground club bestaat één jaar en dat wordt drie avonden lang op geheel eigen wijze gevierd. De komende weken pakt Herr Zimmerman uit met een aantal waardige artiesten op het programma. Zaterdag wordt het helemaal feest in de club aan de van Helmondstraat want de groene dokter uit Belgie komt langs voor een 2.5 uurs set. Lijkt ons een prima avond uit in Rotterdam.

Love2party preview

Sascha FunkeWat: Ratio?

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 6 oktober

Line-up: Sascha Funke, Melon

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Zaterdag wederom een fijne avond in de 11 want dan is het de beurt aan, de uit Berlijn afkomstige, Sascha Funke (Bpitch Control, Berlin), die vorig jaar tijdens ADE al eens het achterste van zijn tong liet zien in 11 tijdens de Beatport night. Love2party is al tijden fan van Funke en zijn mixalbum Boogy Bites vol II zit al ruim een jaar vast in onze cd wisselaar. Daarnaast is organisator en huis DJ Melon (Ratio?, Amsterdam) natuurlijk ook van de partij.

VolttWat: Voltt

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 6 oktober

Line-up: Guido Schneider Live, Raresh, Bart Skils, David Labeij, Live: Dave Ellesmere, Federico Molinari, Stewart Walker live, U-Dub

Entreeprijs: 19 euro vvk

Website: www.voltt.com

Bijzonderheden: Aankomende zaterdag 6 oktober keert Voltt terug naar de thuisbasis Paradiso waar ditmaal het muzikale landschap tussen house, techno, minimal, detroit en dubstep verkend wordt. Maar liefst zes debuut optredens zorgen deze Voltt editie voor de vernieuwende muziek. Vanuit alle windstreken worden deze artiesten ingevlogen; ditmaal uit Londen, Frankfurt, Boekarest en bijna vanzelfsprekend Berlijn.

Altitude7Wat: Altitude 7

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 6 oktober

Line-up: Main room: Heiko Laux, Invite, Sander May, Tom Noah

Talent room: Alchemist, J Flannan, Monojack, Mykaz

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Onder het motto ‘big names in a small place for a nice price’ wil Altitude 7 de bezoekers elke eerste zaterdag van de maand meenemen naar de zevende hemel, op de vleugels van surreal techhouse. Naast de ‘big names’ in de grote zaal, is er in de talentroom ruimte voor nieuw draaitalent. De eerste editie was een succes en komend weekend is het de beurt aan Heiko Laux om zijn kunsten weer eens in Nederland te vertonen.

Love2party preview

ALRTWat: ALRT

Waar: Effenaar, Eindhoven

Datum: zaterdag 6 oktober

Line-up: dj Hell, Hank Long

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.effenaar.nl

Bijzonderheden: Afkomstig uit het zuidelijke Beieren in Duitsland draait hij al ruim 25 jaar mee in de muziekwereld en alles wat daar aan vast hangt. Het label International DJ Gigolos is dan ook een display van alle invloeden die hij in die tijd meemaakte. Van electronic body music tot electro tot techno, verantwoordelijk voor de doorbraak van artiesten als Zombie Nation, Miss Kitten & The Hacker, Fischerspooner, David Caretta en vele anderen. Het gaat dus over DJ Hell en zaterdag is hij in de Effenaar voor een extra lange set.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws