Download Remy zijn eerste mixtape

Partyscene Redactie | 12 september 2007
headlines

Luister naar de doorbraak van een Haagse dj-held

Wij zijn tegen een wel heel bijzondere opname aangelopen: de allereerste mixtape van een Haagse dj-held. We schrijven 1989 en ene Remy Unger, dan al gek van housemuziek, probeert een gig af te dwingen in de RoXY. Dus stuurt hij een mixtape naar Joost van Wij zijn tegen een wel heel bijzondere opname aangelopen: de allereerste mixtape van de Haagse dj-held Remy Unger.Bellen, die hem vervolgens naar de Amsterdamse club haalt.

Als dj moet je ergens beginnen. Je besteedt al je spaargeld aan twee pitch-control platenspelers (bij voorkeur de Technics 1200 SL), een mengpaneel en struint stad en land af op zoek naar die unieke platen. Vervolgens start het leerproces van het mixen, wat de nodige tijd in beslag neemt. En dan is het tijd voor die ene boeking die je leven verandert.

Draaien in het Mecca van de house, de internationaal bekende club RoXY te Amsterdam, kan je doorbraak betekenen. Hoe pak je dat aan? Je maakt een lange en vooral foutloze mix en zet die op een cassettebandje. Dan trek je de stoute schoenen aan en stuurt het resultaat naar Joost van Bellen - dan creatief directeur van de RoXY. Die twijfelt geen moment en geeft Remy de kans om warm te draaien op een donderdagavond. De rest is historie...

Download HIER kant a

Download HIER kant b

DJ Remy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws